REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Microbuz cu presupuse numere ucrainene, găsit în parcarea Crocus City Hall

Microbuz cu presupuse numere ucrainene, găsit în parcarea Crocus City Hall

A.F. 22 martie 2024 | 23:22 900

Posturile rusești de Telegram scriu despre un „microbuz alb suspect”, cu presupuse numere de înmatriculare ucrainene, aflat în parcarea de la sala de concerte unde a avut loc atacul terorist.

Microbuz cu presupuse numere ucrainene, gasit in parcarea Crocus City Hall

Mașina a fost încercuită de autoritățile rusești și verifică mașina.

Alte canale de Telegram rusești vorbesc despre faptul că microbuzul ar avea, de fapt, numere de Belarus. În paralel, un suspect a fost reținut, iar Moscova e încercuită de forțe de ordine și verifică pe toți cei care vor să iasă din Rusia.

Autoritățile ucrainene și Casa Albă au declarat că Ucraina și ucrainenii nu sunt implicați în acest atac.

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei spune că atacul terorist din regiunea Moscovei este o „provocare deliberată a regimului Putin”, despre care comunitatea internațională a avertizat (mai multe, aici).

Pe de altă parte, reprezentanții Corpului Voluntarilor din Rusia (RDK) neagă că luptătorii unității au fost implicați în atac. "Desigur, cu siguranță nu suntem noi", a declarat un reprezentant al RDK pentru Novaya Gazeta Europe.

Patruzeci de oameni au fost ucişi şi peste 100 au fost răniţi vineri într-un atac armat comis de cinci bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în uniformă de camuflaj, care au deschis focul la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei, a relatat portalul rus Baza, citat de Reuters.

Serviciul federal de informaţii rus FSB a confirmat că s-au înregistrat morţi şi răniţi în atac, a transmis Interfax, preluată de dpa. Potrivit sursei citate, victimele ar fi atât angajaţi, cât şi vizitatori ai sălii de concerte din Krasnogorsk, oraş situat la nord-vest de Moscova.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru "act terorist".

Atacul armat a fost urmat de un incendiu de proporţii la sala de concerte, potrivit autorităţilor ruse, care au vorbit despre "un atentat terorist sângeros".

Acoperişul Crocus City Hall, sala de concerte cuprinsă de flăcări şi unde au fost auzite focuri de armă şi explozii, se prăbuşeşte, a transmis RIA.

Un elicopter a fost chemat să stingă incendiul, a relatat şi TASS, citează stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108