REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Atentat terorist barbar la Moscova. ISIS a revendicat atacul. Video

Atentat terorist barbar la Moscova. ISIS a revendicat atacul. Video

A.F. 23 martie 2024 | 00:00 4658

Un atac armat, urmat de un incendiu, s-a produs vineri seară într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, au anunţat agenţiile de presă ruse şi Telegram, unele dintre acestea evocând morţi şi răniţi, transmit AFP şi Reuters.

Atentat terorist barbar la Moscova. ISIS a revendicat atacul. Videoatac armat Rusia

Faptele, a căror natură nu este deocamdată clară, au avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în nord-vestul capitalei ruse.

''Indivizi necunoscuţi au deschis focul la Crocus City Hall. Este în curs evacuarea persoanelor'', au indicat serviciile de securitate, citate de agenţia de presă TASS.

Atentat terorist barbar la Moscova. ISIS a revendicat atacul. VideoCrocus City Hall, atac armat Rusia

RIA Novosti a informat că există ''răniţi'' după ''tiruri de armă automată'', citează Agerpres.

Atentat terorist barbar la Moscova. ISIS a revendicat atacul. VideoCrocus City Hall, atac armat Rusia

Cel puțin 50 de ambulanțe au sosit la fața locului. Din cauza atacurilor, tavanul de la clădire a început să cadă, iar 100 de persoane sunt evacuate. Situația este în dinamică, însă se estimează cel puțin 12 morți și zeci de răniți.

Forțele speciale Rosgvardia au ajuns la clădire, la o oră după începerea împușcăturilor. Comunicațiile celulare la Moscova nu funcționează bine în aceste momente, ceea ce îngreunează toată operațiunea autorităților, punctează Nexta.

Atentat terorist barbar la Moscova. ISIS a revendicat atacul. Videoatac armat Rusia

Cum a decurs atacul?

Un martor ocular care se afla la sala de spectacole la momentul împușcăturilor a povestit pentru Moscow 24 despre atac.

„Tocmai ne-am așezat. A început un fel de panică, am auzit niște bubuituri. Oamenii au început să fugă. Au fugit prin ușă, spre ieșire“, a spus el.

Atentat terorist barbar la Moscova. ISIS a revendicat atacul. VideoCrocus City Hall, atac armat Rusia

Bărbatul a relatat că cei din hol s-au refugiat în camera de serviciu. Au stat acolo aproximativ 5-7 minute.

Potrivit altor martori oculari, sunetele împușcăturilor au fost auzite chiar înainte de spectacolul grupului de muzică Picnic.

Atenție!!! Imagini cu puternic impact emoțional!

Video:

„Stăteam la mezanin, apoi am auzit împușcături: am început să coborâm și ne-am dat seama că și ei trăgeau dedesubt. Ne-am întins pe podea, apoi ne-am dat seama că toți oamenii urcau, am început să urcăm. Noi. în cele din urmă am ieșit undeva la etaj. Am început să coborâm scările rulante”, a spus un alt martor ocular.

Totodată, potrivit martorilor incidentului, împușcăturile au fost efectuate din toate părțile.

Atenție!!! Imagini cu puternic impact emoțional!

„Am stat acolo, apoi am observat că oamenii alergau pe scara rulantă. Am alergat după ei“, a adăugat martorul ocular.

Pentru stingerea incendiului au fost trimise și elicoptere.

Atenție!!! Imagini cu puternic impact emoțional!

Forțele speciale Rosgvardia au ajuns la clădire, la o oră după începerea împușcăturilor. Comunicațiile celulare la Moscova nu funcționează bine, punctează Nexta.

În urmă cu două săptămâni, la 8 martie, ambasada Statelor Unite din Rusia avertizeaza că „extremiştii” plănuiesc un atac iminent la Moscova. 

SUA au avertizat acum două săptămâni că va avea loc un atac terorist în Rusia

Ambasada americană, care i-a îndemnat în mai multe rânduri cetăţenii americani să părăsească Rusia imediat, nu preciza niciun alt detaliu despre natura acestei ameninţări, însă le cerea oamenilor să evite concerte şi mulţimi şi să fie atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor. „Ambasada monitorizează informaţii potrivit cărora extremişti plănuiesc să atace iminent adunări mari la Moscova, inclusiv concerte, şi sfătuieşte cetăţenii americani să evite adunări mari în următoarele 48 de ore”, avertiza pe site misiunea americană la Moscova. 

Update:

Cel puțin 12 oameni au murit și 35 au fost răniți, din primele informații, iar clădirea este în flăcări, potrivit canalului de telegram Baza. 

Update 2:

Trupele speciale ruse au ajuns la clădirea unde a avut loc atacul, pe care autoritățile rusești deja îl numesc oficial „atac terorist”.

Clădirea unde a avut loc masacrul a fost înconjurată de trupele speciale, asta pentru că atacatorii încă nu au fost prinși. Nu se știe cine sunt sau unde se ascund în aceste momente.

Tot la fața locului a ajuns procurorul regiunii Moscova, în numele procurorului general, care coordonează activitatea ofițerilor.

Ultimul bilanț indică cel puțin 40 de morți și zeci de răniți.

Atentat terorist barbar la Moscova. ISIS a revendicat atacul. VideoCrocus City Hall, atac armat Rusia

Update 3:

O a doua explozie a fost auzită la sala de concerte Crocus City Hall

O a doua explozie a fost auzită vineri la sala de concerte Crocus City Hall din nord-vestul Moscovei, unde anterior s-a înregistrat un atac armat comis de persoane neidentificate, au relatat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Autorităţile ruse au anunţat că au întărit măsurile de securitate pe aeroporturile şi gările din Moscova, potrivit surselor citate.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anulat toate evenimentele publice în capitala rusă în acest sfârşit de săptămână.

"Am decis să anulez toate manifestările sportive, culturale şi alte evenimente în masă la Moscova în acest weekend", a transmis Sobianin pe aplicaţia Telegram.

Update 4:

O parte din acoperișul clădirii Crocus City Hall s-a prăbușit. 

Diplomaţia rusă denunță „un atentat terorist sângeros”, relatează AFP. „Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!”, a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe Telegram. Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat până acum „un atac” care s-a soldat cu morţi şi răniţi.

Cel puțin 40 de oameni au fost uciși de cel puțin cinci atacatori care purtau costume de camuflaj, potrivit NEXTA.

Un bărbat a fost arestat

Forțele de securitate ruse au reținut un bărbat în apropiere de locul atacului. 

Atentat terorist barbar la Moscova. ISIS a revendicat atacul. Videomesajul cu revendicarea atacului terorist

Update 5:

Gruparea sunită militantă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei, într-un mesaj pe canalul de Telegram al grupului.

Incendiul care face ravagii la centrul de concerte de lângă Moscova a acoperit o suprafață de aproximativ 12.900 de metri pătrați, a relatat o agenția de presă rusă Interfax. Focul fost limitat la sala de spectacole, dar nu este încă sub control, precizează sursa citată.  

Agenția de presă rusă de stat RIA relatează că printre răniți se numără și copii. 

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aste e mana de femeie?
0
0
"Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!" HaHaHaHaHaHa
34
4
ALA CU FAKE LIKES E CRIMINAL DE IDIOT
1
23
NU exista ISIS a fost distrus McCain e mort...care ISIS? SEE EYE A isis?Ce-i cu False Flag?
2
22
Incep nazistii sa comita acte de terorism? Asta sunt niste teroristi fosti nazisti”people from the border” niste tradatori Ukraine este Russia cum Moldova e Romania o spune istoria
8
78
Relule nu mai fuma rahatu de la caine. Terminat mic si simpatic ce esti. Ti-ai luat rublele pe ziua de azi ?
26
5
Se pisa rusii pe Europa si America :))))
7
66
Au impuscat romani in Transnistria, rusii sunt javre
25
5
Dumnezeu, nu doarme !
25
10
Ce sa faci frate. Karma.. Astia nu-si pot asigura securitatea in propria lor tara si au fantezii penibile ca se bat cu tot Nato. Or sa mai aiba Rusii liniste in urmatorele decenii abia cand noile generatii de europeni vor uita usor usor ce natie de spurcati sunt. Pana atunci minim 20 ani o sa-i urasca 70 % din planeta.
37
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108