REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Micuţa Maria, speranţa Constanţei la Campionatul naţional de şah la juniori

Micuţa Maria, speranţa Constanţei la Campionatul naţional de şah la juniori

Replica API 1 aprilie 2013 | 00:00 358

Pe locul 12 în Europa,

Pe locul 12 în Europa,

Împlineşte anul acesta, în luna iulie, 9 ani, însă este un copil care de la vârsta de 6 ani şi jumătate a descoperit o mare bucurie în practicarea sportului minţii. Maria Anghel, din Constanţa, face performanţă la şah şi a participat la zeci de competiţii, strângând deja 10 trofee personale.

Este pe locul 12 în Europa la categoria ei de vârstă, iar în perioada 2-12 aprilie va participa la Campionatele naţionale de şah-juniori de la Călimăneşti-Căciulata. Micuţa Maria este favorita acestei competiţii, prin prisma clasamentului FIDE, care o cotează cu un coeficient de 1591, cel mai mare coeficient din România la acest moment. În week-end-ul care tocmai s-a scurs, Maria a remizat în simultanul dat de maestrul internaţional Cicerone Spulber, în timp ce la Openul desfăşurat la Iaşi a înregistrat o remiză cu campionul mondial de şah amatori, Ştefan Pârlog. O remiză cât o victorie a înregistrat şi la europene, acolo unde a întâlnit-o pe vicecampioana internaţională la categoria ei de vârstă, Taisiya Tereshechki. La competiţia de la Călimăneşti, Maria Anghel se prezintă din postura de campioană la şah rapid şi vicecampioană naţională la şah clasic, categoria ei de vârstă. Titulaturile Mariei au în spate multă pasiune, dar şi multă muncă. "La Maria s-a manifestat atât pasiunea, cât şi capacitatea de efort în susţinerea unor pregătiri zilnice de câte 3-4 ore. Numai aşa poţi face faţă maşinilor de jucat şah din Rusia şi din ţările desprinse din fosta Uniune Sovietică", spune Claudiu Iordache, profesorul de şah de la Palatul Copiilor, cel care o îndrumă pe micuţa campioană. Din palmaresul Mariei, mai menţionăm că a jucat de patru ori la masa 1, meciuri care au fost transmise live în Europa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108