REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mihai Mazăre, despre arestarea şi extrădarea fostului primar al Constanţei: Este un trofeu electoral!

Mihai Mazăre, despre arestarea şi extrădarea fostului primar al Constanţei: Este un trofeu electoral!

Replica API 20 mai 2019 | 00:07 346

Mihai Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, a precizat că fostul edil al Constanţei nu a plecat, încă, din Madagascar. Anunţul că Mazăre urmează să fie extrădat a fost făcut de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, în cursul zilei de marţi, 14 mai. Aceasta a precizat că autorităţile din Madagascar au admis cererea de extrădare a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Urmează ca fostul edil să fie preluat sub escortă şi adus în România, însă, potrivit lui Mihai Mazăre, fratele său se află, încă, în puşcăria din Madagascar.

“În momentul de faţă este în puşcărie, unde a fost şi zilele trecute, în aceeaşi cameră groaznică cu alte 45 de persoane. Nu are informaţie despre cum va evolua ziua asta. Nu l-a contactat nimeni care să-i spună despre desfăşurarea acestei zile. Nu am idee, şi nici el, despre ce face Poliţia română. Nu ştim nimic. Poliţia română este în contact cu autorităţile locale. Nu ştiu care-i procedura, poate vin, îl iau din custodie, şi pleacă cu el.”, a spus Mihai Mazăre, la România TV. Acesta a mai anunţat că este foarte probabil ca fostul primar să fie adus în ţară luni, 20 mai. “Drumul durează între 24 de ore şi 30 de ore. Poate să plece după amiază-spre seară, să ajungă într-un oraş din Europa în 9 ore şi de acolo, să vină către Bucureşti”, a completat Mazăre. Acesta a mai susţinut că extrădarea fratelui său este un abuz. “Legea din Madagascar, aprobată în 2017 şi promulgată în 2018, spune că extrădările se fac în urma unei decizii definitive alte instanţe. A stat cinci zile sechestrat în sediul poliţiei, ne putem aştepta la orice. Eu n-am contact cu el, eu vorbesc cu fiul lui, cu iubita şi avocaţii lui. Nu ştim la ce să ne aşteptăm, dacă s-ar respecta legea, ar trebui să rămână acolo, dacă nu se respectă legea, va ajunge în România. Situaţia este confuză”, a mai specificat Mazăre.

Fratele fostului primar a mai precizat faptul că arestarea, extrădarea şi aducerea lui Radu Mazăre în ţară reprezintă, pentru unii, un “trofeu electoral”. “El, personal, n-a fost contactat de nimeni (n.red.din politicieni). Dar, dacă faci o analiză, nu poţi să nu vezi cât de suspectă e viteza cu care s-a mişcat ministrul Cramen Dan cu această extrădare. A fost transformat într-un trofeul electoral pe care-l revendică multă lume”, a încheiat Mihai Mazăre.

Amintim că Radu Mazăre a fost arestat de autoritățile din Madagascar, la data de 8 mai, pentru 6 zile, fiind reținut pe aeroportul din Antananarivo, la punctul de control al documentelor, alături de iubita sa. Și de atunci s-au făcut tot felul de speculații cu privire la reținerea sa, inclusiv că ar fi făcut infracțiuni acolo.

Informația a fost confirmată, la acea dată, de către Poliția Română. ”Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional. Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2019, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat”, potrivit unui comunicat de presă.

Ulterior, pe 10 mai, a apărut și informația conform căreia Curtea de Apel București a dat soluția în privința extrădării, în sensul că sunt întrunite toate condițiile.

Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani cu executare în dosarul retrocedărilor.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mazare nu a fost primar mda mare functie vorbiti de el de parca ar fi presedintele Americii hai ca ma doare capu
0
0
Raducule, te astept! Sunt viitorul tau coleg de camera ... Ce amoruri de neuitat o sa avem noi doi in celula, aaaah, nebunaticule, abia astept!
2
0
Auzi ma maimutoiule dupa ce ajunge mascariciu ala de fractu in Romania cautativa un avocat bun.
2
0
Misto gargara lu ala micu, reluata si de fraieru asta din articol. Cu abuzul, cu judecatorul malgash, cu ONU. E nasol in sevraj. ONU n-avea altceva de facut decat sa intervina pentru un golanash ciorditor ordinar. Despre abuzuri, poate-si aduce aminte mai bine despre cum era tatal lor atunci cand era primar, ales de 10% din populatia cu drept de vot, adica de ciori si paketari. In fine, cu ONU cu tot, acum e in avion deja. Jilava e curioasa de noul ei oaspete.
2
1
cat a fost primar, ani multi a fost bun, aclamat la scena deschisa, bai de multime,etc. acum e talhar, romanasu e ...sa nu zic!!!!!!
1
9
A distrus orasul si apoi a fugit.Un barbat adevarat! Frica de asumare...Totusi mai sunt destui tampiti in oras care fie din interes,fie din prostie inca ii tin partea!
11
3
Fratele ocnasului se da filzof, desi beneficiaza din plin de prada. De multe ori a fost mijlocitor la spaga.Fiind mai retras este considerat discret, inteligent si cinstit. In realitate este o jigodie inculta, interfata la manevre cu spaga. m....psd!
14
2
daca prin absurd ar putea candida iar la alegeri locale, nu stiu daca ar castiga, dar mazarica ar fi favorit in Cta. Pensionarii, ciorile, asistatii, toti angajatii din primarie si acolitii, etc il asteapta ca pe painea calda
11
1
Cand Mazare , facea din Mamaia si Constanta , un mare circ , Sibiu era Capitala Cultural Europeana . Noi , constantenii l-am votat , iar acum Constanta plateste derapajele de civilizatie , din epoca Mazare . Fiindca civilizatia , nu inseamna mall , audi sau bmw .
17
2
Chiar daca voia Carmen Dan si cu birchall sa se miste ceva mai lent era DNA si rezist la kuru lor. Drak le gasea. Era favorizarea infractorului. Asa k Radu Estephan mazarre va plati pentru comportamentul lui infractional.
15
6
Sa porti numele Mazare este azi o rusine. Si sa mai ai tupeul sa si aberezi despre cum bietul ingeras e doar o victim electorala samd inseamna nu numai sa n-ai deloc rusine, dar trebuie sa fii si destul de alienat mintal. Palazu ar fi trebuit sa scrie pe voi, demult. Valabil si pentru toate slugile si slugutele Mazare, de-a lungul timpului. Muriti.
17
3
Mitzule, cata spaga ai incasat tu in numele lui Radu putini cunosc. Tu erai interfata. Macar ai bunul simt si nu mai comenta despre abuzuri.
21
4
O familie de derbedei semidocti, care acum pozeaza in victme. Fie-i vaselina grafitata clownului, pentru cat mai multi ani!
20
4
Nimeni din fam. Mazare nu are dreptul sa vorbeasca de lege si normalitate. O familie de hoti cu sprijin psd, care nu-si poate justifica propietile conturile si cheltuielile exagerate.
28
4
Un papitoi care nu stie sa vorbeasca de incult ce e Mihai Mazare... O familie de hoti care au ascuns banii tarii Romanesti in alte tari ca sa se bucure alte natii de banii copiilor nostrii, care vor plati aceste datorii si dobanzile lor duble pentru 100 de ani de acum incolo
24
5
Nu, e un hot condamnat definitiv care se sustrage executarii pedepsei.
28
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108