REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mihai Petre se dezice de Klaus Iohannis. „România lucrului bine tăcut”

Mihai Petre se dezice de Klaus Iohannis. „România lucrului bine tăcut”

Replica API 24 iunie 2015 | 22:54 199

Reacție

Reacție

Mihai Petre

Președintele M10 Constanța, Mihai Petre, se dezice total de președintele Klaus Iohannis. După susținerea „pe linie de partid” de la prezidențiale, așa cum a recomandat Monica Macovei, iată că a venit și momentul supărărilor. Lui Petre îi este lehamite de Iohannis și a făcut un scurt bilanț, la șase luni de la alegerile din noiembrie 2016.

„Așteptărilor celor care au ieșit la vot în noiembrie 2014 cu privire la reformareaprofundă a clasei politice (mai ales a „noului PNL”), la funcționarea statului și a instituțiilor sale în slujba cetățeanului și la un președinte care sancționează ferm derapajele politicului îndreptate împotriva românului de rând și a statului de drept,domnul Klaus Iohannis le-a răspuns cu două cărți, un palton trântit pe capota mașinii,câteva discursuri plate și goale de conținut, precum și cu o febrilă activitate de postac pe rețelele de socializare online. În aceste șase luni de zile, domnul Klaus Iohannis a dat impresia că este mai mult un președinte de Facebook și mai puțin un președinte de țară, un om care vorbește puțin și care, din păcate, nu face nici cât vorbește. Sfidarea opiniei publice (numirea lui Dan Mihalache în funcția de șef al cancelariei prezidențiale), stângăciile (susținerea Alinei Gorghiu pentru funcția de co-președinte al PNL), reacțiile întârziate și neconvingătoare (cazurile Vosganian și Șova), promulgarea unor legi din registrul „USL trăiește” (alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin și a președinților de Consilii Județene prin vot indirect), arată că domnul Klaus Iohannis are nevoie de mai mult timp pentru a înțelege rostul funcției deținute astăzi, pentru a pricepe cu ce speranțe a fost votat de români dar, mai ales, pentru a se comporta ca un șef de stat, garant al reprezentării și respectării interesului național în fața intereselor politicianiste. Din păcate, România anului 2015 nu are la dispoziție timpul de care domnul Iohannis încă mai are nevoie pentru a se acomoda cu funcția de președinte”, a spus Petre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108