REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mihai Șora, criticat virulent de CTP: „Cum poți să faci așa ceva?!“

Mihai Șora, criticat virulent de CTP: „Cum poți să faci așa ceva?!“

Replica API 12 octombrie 2019 | 05:01 574

Mihai Sora, foto b1.ro

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat, joi seara, la Digi24, apariția filosofului Mihai Șora într-o reclamă pentru un brand comercial în care se vorbește despre liberatea pierdută de români odată cu venirea comuniștilor. Dincolo de polemicile care s-au ivit în legătură cu disidența anticomunistă a lui Mihai Șora, CTP este revoltat din punct de vedere moral de gestul în sine și spune că el personal n-ar vorbi niciodată despre libertate într-o reclamă comercială.

„Am văzut reclama asta cu dl. Șora. Am mai avut o polemică cordială cu dl. Șora. Am văzut diverse luări de poziție în legătură cu această reclamă, cu cei 30 de ani, cum i s-a răpit libertatea la 30 dlui Șora și nouă, tuturor. Am văzut. Unii au spus domnule, nu îi e rușine, atunci era la Ana Pauker în minister, venise din Franța ca membru al Partidului Comunist, în timp ce alții intrau la Canal, dânsul n-avea nicio problemă, era în Ministerul de Externe și poate să vorbească?! De ce, a fost disident în vreun fel?

Și n-a fost! Nici vorbă de așa ceva! I-au reproșat lucrul ăsta, alții au spus domnule, nu e așa, stați să vedeți, de fapt era din Rezistența franceză și acolo la Ana Pauker era un fel de ajutor de portar. Diverse poziționări.

Eu am o singură întrebare: cum poți să vorbești într-un clip publicitar pentru o platformă, un site de vânzări-cumpărări, despre libertate? Întrebarea asta a pus-o cineva? Păi, cum să faci așa ceva? Cum să vorbești despre teroarea comunistă, despre Canal, despre liberate și opresiune, despre lucruri fundamentale care ni s-au întâmplat, într-un clip al unei platforme comerciale? Pentru că finalmente, acest clip promovează o marcă comercială. Cum poți să faci așa ceva?!

Oamenii de business au dreptul să creadă ce vor, dar eu n-aș fi făcut asta în viața vieții. Mi s-au propus tot felul de reclame, să știți, care mai de care mai... Oamenii de afaceri pot să-și dorească să-și atribuie orice simbol pe lumea asta. E dreptul lor să-și promoveze cum cred de cuviință, problema e ce faci tu, intelectualul anticomunist sau cum e dl Șora sau ce-o fi dânsul sau în general, ca om, așa, cum poți? Eu, de pildă, n-aș face niciodată lucrul ăsta într-o reclamă comercială: să vorbesc despre libertate. Și pentru care să fiu plătit. Cu bani grei. Pentru că așa ceva se plătește cu bani grei. Deci, vorbesc despre libertate, despre cum mi-am pierdut liberatatea, cum am suferit și la sfârșit îmi iau bănuțul”.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stai linistit si nu te mai agita pe aici, eu cand ti-am spus ca aia te-au manipulat sa strigi muie psd ca sa ajunga la putere nu m-ai crezut, mai ai un an pana la alageri sa-ti dai seama.tu si altii ca tine!
0
0
Domn presedinte Klaus Johannis, vrem sa stim calr: Taiati toate pensiile speciale si toate specialitatile care ne saracesc zi de zi, sau va fofiliti si le ajustati pe ici pe colo...adica bascalie! Sa stim ce-alegem si daca mai merita sa iesim la vot!
2
1
Hai ca m-am lamurit si cu valorile care promoveaza capitalismul. Se calca si peste cadavre numai sa iasa bani. Ce s-a promovat pana acum in numele capitalismului de la revolutie si este in evidenta peste tot: droguri, prostitutie, diversitate in numele libertatii. Toti incompetentii si golanii au ajuns sa ne conduca, toti cei care sunt mai tari in clanta au iesit in fata. Imi este sila.
7
1
... care au profitat de pe urma comunismului ! Atat crocodilul C.T.P. cat si fosila aia de boshorog , autointitulat ... filosof !
11
1
Important este daca din toata viata s-a inteles ca-comunismul din romania a fost o plaga care ucis oameni si a distrus. Asta e important. Azi amandoi sunt anticomunisti. Deci au inteles istoria. Galceava inutila.
2
8
Dar tu cum poti sa vorbesti despre tinuta morala ma ziaristule de la SCANTEIA ziar al Partidului Comunist Roman,hai ciocu mic fostule coleg pentru ca incepi sa ma faci sa spun mai multe.
13
1
dar are dreptate, mosu e ahtiat sa-l bage astia in seama
7
4
CTP,,,O JIGODIE DE OM ..
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108