REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Mihăiță CARATANĂ, SUPĂRAT că stă în PUȘCĂRIE de peste 5 ANI!

Mihăiță CARATANĂ, SUPĂRAT că stă în PUȘCĂRIE de peste 5 ANI!

Replica API 28 august 2021 | 00:33 15866

Mihăiță Caratană, condamnat la 9 ani în dosarul intitulat generic ”Stăpânul de Sclavi”, s-a săturat de viața în detenție. Acesta a tot depus cereri de eliberare condiționată, menționând că a avut un comportament bun după gratii și că vrea să fie alături de familie. Judecătorii au decis, însă, că nu e momentul să fie în libertate.

Frații Caratană

În primă fază, Judecătoria Medgidia i-a respins cererea de eliberare condiționată, dar Mihai Caratană a depus contestație, care i-a fost respinsă de Tribunalul Constanța, pe 8 august.

Amintim că Mihăiţă Caratană s-a ales, în 2016, cu 9 ani de închisoare, Cristian Şapte Enache cu 8 ani, Ion Vişan cu 8 ani şi 6 luni, Mişu Caratană cu 3 ani, Liviu Ghiorţu cu 6 ani şi 6 luni şi Mitrenga Dumitru cu 8 ani. Potrivit anchetatorilor, 14 ciobani au fost folosiţi ca sclavi de către inculpaţi, orice încercare de fugă a victimelor fiind sancţionată cu pedepse corporale. Totul a fost dat în vileag în urma unei razii a 200 de poliţişti şi jandarmi la fermele fraţilor Caratană, din localitatea Mihail Kogălniceanu. Ciobanii eliberaţi au povestit că unii fuseseră sechestraţi şi de trei luni, fiindu-le luate actele de către inculpaţi. Ei au mai spus că nu au fost plătiţi, iar cei care încercau să fugă erau bătuţi crunt. Caratană venea până în Gara Constanţa pentru a-şi recupera sclavii care încercau să fugă, unii ciobani fiind bătuţi şi săltaţi direct de pe peron. În decembrie 2014, Judecătoria Constanţa i-a condamnat la închisoare, Mihăiţă Caratană primind 9 ani, pe când Mişu - 4 ani şi jumătate. Cum decizia nu a fost definitivă, inculpaţii au depus apel, acesta fiind înregistrat la Curtea de Apel Constanţa. Ulterior, Mihăiță Caratană a fost trimis în judecată și pentru alte fapte.

Revenind la dorința de a fi eliberat, acesta a arătat că a avut un comportament corespunzător, implicarea în activitățile lucrative, implicare activă în activitățile educaționale. A mai precizat că are 36 de recompense, 0 sancțiuni, iar 4 dintre aceste recompense obținute doar în perioada de amânare, printre care și o permisie.

Totodată, a precizat că este evident că regretă faptul că a ajuns în penitenciar și că a lipsit de acasă în cele mai importante momente ale familiei sale, respectiv situația medicală a soției, dar și la faptul că 3 nepoți i s-au născut în perioada în care aceasta s-a aflat în mediul carceral. De asemenea, persoana condamnată a înțeles să demonstreze sieși, comisiei și instanței modalitatea în care s-a comportat și cum a înțeles el să se comporte în penitenciar.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puscaria, sa mai stea acolo. A nenorocit multi oameni. Toti sunt niste jigodii de oameni, care nu au scrupule. Pufta tine si ginerele sa mai stea acolo, ca sa poata fii-ta sa isi faca de cap linistita, ca o stiu toti da fata buna, si o ard prin hoteluri si pe campuri!!!
4
0
Ai citit Pufta.Cum ne-o suge ficata.
3
2
doar ,,La multi ani"
1
0
cine e fisa sa dau si eu in ea
3
2
daca dadeau fapta nici nu exista.
7
5
Pufta ... ce bine ne-o suge fii-ta
15
0
Si daune morale la ciobanii persecutati altfel ciuciu conditionata!
22
0
Sunt douazeci de ciobani,nu de oi care au suferit. Ar trebui ca pe langa pedeapssa ,,generica'',la ,,vrac'' ,fiecare din cei victimizati sa-i dea in judecata pe ticalosi ,ca acestia sa pleteasca ,,la bucata'' fiecarui pagubit.
26
2
Asa au facut averi ! Acum sa plateasca cu varf si indesat ! Este prea putin pentru ce au facut !
33
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468