REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mii de credincioşi la Techirghiol - Preafericitul Părinte Daniel, prezent la Mănăstirea "Sfânta Maria"

Mii de credincioşi la Techirghiol - Preafericitul Părinte Daniel, prezent la Mănăstirea "Sfânta Maria"

Replica API 9 decembrie 2018 | 16:09 551

Mii de credincioşi din judeţ şi din ţară au participat duminică, 9 decembrie, la slujba de târnosire a noii biserici a Mănăstirii „Sfânta Maria” – Techirghiol, stavropighie patriarhală, din județul Constanța.

sursă foto: basilica.ro

Enoriaşii i-au avut în mijlocul lor pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos și Visarion, episcop de Tulcea.

În cuvântul de la finalul slujbei, Preafericirea Sa a vorbit celor prezenți despre istoria construirii bisericii sfințite și despre însemnătatea târnosirii unui lăcaș de cult.

„Slujba de sfințire a unei biserici este slujba de sfințire a unei porți cerești”, a evidențiat Patriarhul României, potrivit basilica.ro.

La final, maica Lucia Roşu, stareța mănăstirii, a fost hirotesită stavroforă și a primit distincția Crucea Patrairhală.

Potrivit România TV, zeci de credincioşi s-au deplasat de la sute de kilometri pentru a primi binecuvântarea Patriarhului Daniel.

Din cauza numărului mare de persoane, strada din zona Mănăstirii "Sfânta Maria" din Techirghiol a fost blocată circulaţiei.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S.a lasat cu potol gretos.
3
0
s-au intalnit banditii cu infractorii sa mai prosteasca putin populimea. Muie cu cacat teodosie cu limbricul tanasescu ! Aceeasi muie banditului daniel, muie dragnea, muie pesede !!!
6
0
Se pare ca cei mai fericiti romani sunt...popi,mai ridica o biserica la saptamana mai niste milioane de lei de la primarie si stat ,prostime ca deh nu ducem lipsa de ei si uite asa popalai o duc extraordinar de bine,si vrajala tipic in numele credintei sa facem bani,bani pe banda rulanta. Nu spune nimeni sa nu ridici o biserica bai dar la noi in tara sunt peste 35000 de biserici,atat de multi credinciosi si pupatori de oase avem incat popi sunt toti un fel de preafericit la cat de bine o duc. Nu platesc taxe si impozite,bani primesc de la stat,donatii,etc..se numeste evaziune fiscala.
8
0
Cand o sa fi pe patul de moarte sa te vad Relule! Mai ai timp sa ti retragi cuvintele! Asta i frumos in ortodoxie ca pacatele sunt iertate, daca te caiesti! Acum ai probleme mari! Presupun ca nu prea te intelegi cu nimeni.
1
6
Muie tuturor din Biserica Romana Bag pula in Iisusu vostru! MUIE!!!
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108