REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Miliardul găsit la locul unui accident mortal zace într-un cont, în timp ce pentru o necropsie nu sunt bani

Miliardul găsit la locul unui accident mortal zace într-un cont, în timp ce pentru o necropsie nu sunt bani

Replica API 11 mai 2013 | 00:00 117

Timpul trece, banul se devalorizează, cazul rămâne deschis

Timpul trece, banul se devalorizează, cazul rămâne deschis

Se devalorizeză banii până se va desluşi "povestea". Încă din anul 2011, peste un miliard de lei vechi zace la CEC Bank, într-un cont al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, găsit la locul unui accident rutier. Tragedia a făcut ca unicul ocupant al autoturismului buclucaş să moară, luând "secretul" în mormânt. La faţa locului au fost găsiţi banii, depuşi frumos ulterior, în aşteptarea proprietarului de drept. Însă, cum omul este legat cu cele lumeşti până peste urechi, nu a putut să se abţină, încercându-şi norocul. Cel puţin trei persoane s-au prezentat spunând că banii le aparţin. Însă, la o scurtă verificare, s-a descoperit că nu au nici o legătură cu persoana decedată.

"Nu sunt din familie, nu sunt rude, nu au nici o treabă cu persoana decedată în accidentul rutier. De asemenea, sunt de etnie romă. Însă, banii încă sunt în cont, aşteptăm să ridicăm rezultatul necropsiei", au spus surse din cadrul Parchetului Medgidia. Aici se naşte o altă problemă, tipic românească, dacă putem spune aşa. Necropsia este efectuată încă de la producerea tragediei, rezultatul este scris negru pe alb. Însă, totul atârnă de elasticul banilor. Cum nu există fonduri, actul propriu - zis nu poate fi ridicat, cazul nu se poate închide, totul rămânând... în aer. Între timp, vitejii se tot arată, încearcă să mai dea cu subsemnatul cum că biştarii le sunt proprietate personală, în ideea că poate - poate. Unind cele două dileme, poate s-ar naşte o rezolvare, într-o notă mai amuzantă, bineînţeles: cu banii din cont să se plătească rezultatul necropsiei, cazul se închide, toată lumea este fericită. Reamintim că toată povestea a pornit de la un accident rutier, care s-a produs pe data de 9 august 2011, pe DJ 381, între Medgidia şi Valea Dacilor, când un autoturism Alfa Romeo, condus de Ionuţ Alexandru Drăgan, de 24 de ani, s-a izbit de un copac, după ce şoferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei. În urma impactului, bărbatul a fost proiectat mai mulţi metri prin parbriz, fiind găsit în stare de inconştienţă. Bărbatul a fost transportat la spital, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa. În urma verificărilor, în maşina distrusă s-a găsit o mapă cu documente financiar-contabile şi un rucsac în care se afla suma de 108.860 lei noi. Poliţistul Virgil Stan este cel care a făcut cercetarea la faţa locului, pe care a înregistrat-o în baza unui proces-verbal, după care a depus-o la CEC în contul IPJ, punând-o la dispoziţia organelor de cercetare, pentru a putea fi restituită deţinătorului de drept. Acesta a fost felicitat de către şeful IPJ de la avea vreme, Valentin Burlacu.

Lillian CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108