REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Militaru este noul şef al Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean

Militaru este noul şef al Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean

Replica API 30 aprilie 2011 | 00:00 1446

A trecut de toate probele, inclusiv cea practică: a operat vineri un pacient

A trecut de toate probele, inclusiv cea practică: a operat vineri un pacient

Chirurgul Marius Militaru, singurul candidat înscris în cursa pentru şefia Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a trecut, vineri, cu brio probele la care a fost supus de către comisia de examinare. După un interviu susţinut, joi, în prezenţa comitetului director al unităţii sanitare, în cadrul căruia şi-a prezentat un proiect de management, chirurgul Marius Militaru a mai trecut, vineri, peste un alt hop - cel al probei scrise. Răspunsurile chirurgului la întrebările axate pe Legea 95 privind reforma în domeniul sănătăţii, regulamentul de funcţionare al spitalului şi modul de conducere a unei secţii, au fost validate de către membrii comisiei de examinare cu punctaj maxin, adică 100 de puncte.

Cea mai dificilă probă pentru medic a fost cea practică. Medicul a trebuit să-i convingă pe reprezentanţii comisiei că ştie să mânuiască extrem de bine bisturiul, aşa încât vineri, timp de o oră, a operat un pacient. A fost vorba despre o intervenţie pe carotidă. Comisia de examinare, formată din şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului C.C. Iliescu din Capitală, conf. univ. dr. Horaţiu Moldovan - preşedintele comisiei, şefa Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean, prof. univ. dr. Elvira Craiu - membru al comisiei - şi inspectorul de specialitate al Consiliului Judeţean Constanţa, Mona Liza Comănici - secretarul comisiei, a stabilit la finalul intervenţiei că "operaţia a fost o reuşită". În aceste condiţii, comitetului directorul al Spitalului Judeţean nu-i mai rămâne decât să-l confirme, în perioada următoare, cu acordul Consiliului Judeţean Constanţa, în funcţie pe noul şef al secţiei de Chirurgie Cardiovasculare în locul dr. Marta Budu, cea care până în prezent a controlat ca şef interimar echipa de medici chirurgi de la malul mării. Aceasta a preluat controlul clinicii după ce chirurgul Mircea Pătruţ a fost exclus anul trecut din sistemul medical ca urmare a rezultatelor dezastruoase înregistrate la controalele demarate de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în baza unor sesizări anonime. Potrivit surselor noastre, dr. Marta Budu i-a lăsat drum liber chirurgului din Capitală deoarece nu s-ar fi încadrat în condiţiile impuse de spital pentru a participa la examen. Pentru a-şi păstra statutul de medic şef, dr. Marta Budu ar fi trebuit să se fi perfecţionat în clinici de specialitate din UE, să fi avut minim 5 ani de activitate într-o clinică de chirurgie de profil, să fi efectuat minim 50 de operaţii pe cord anual, în ultimii doi ani, şi să deţină un atestat de cunoaştere a unei limbi străine de circulaţie internaţională. Cât despre medicul Marius Militaru, care a câştigat şefia clinicii, facem precizarea că şi-a obţinut acreditarea pentru chirurgie vasculară de urgenţă şi pentru chirurgie venoasă, a urmat un training pentru sistemul de asistare ventriculară stângă Novacor din Bruxelles şi este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108