REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mini-vacanța de Ziua Marinei a adus calvarul pe șosele: „Am făcut șase ore de la București la Constanța!”

Mini-vacanța de Ziua Marinei a adus calvarul pe șosele: „Am făcut șase ore de la București la Constanța!”

Replica API 14 august 2017 | 00:00 222

Litoralul a fost luat cu asalt de turiști, în week-end-ul care s-a încheiat, pe arterele rutiere spre Constanța traficul fiind îngreunat. Pe Autostrada Soarelui, mașinile au circulat bară la bară, șoferii plângându-se că au făcut șase ore până la destinație! Iar după traficul infernal, s-au lovit de alte neplăceri: cu greu au mai găsit un loc de parcare în zonele din apropierea mării, iar pe plajă era arhiplin.

Vremea călduroasă, mini-vacanța oferită de Guvern cu ocazia Zilei Marinei și numeroasele evenimente anunțate pentru această perioadă i-au determinat pe români să se îndrepte spre litoral. Urmarea: pe toate arterele care duc spre județul Constanța traficul a fost infernal.

Pe Autostrada Soarelui, sâmbătă dimineață, încă de la primele ore, s-a circulat bară la bară. „A fost foarte aglomerat încă de la ieșire din București, pe tot drumul spre Constanța. Am plecat pe la 6,00 fără ceva din Capitală, și am ajuns la ora 12,00 în Constanța, adică vreo șase ore. S-a circulat extrem de încet, de multe ori cu blocaje în trafic, cu viteză de 20 – 30 km/oră. Ce pot spune, multe accidente, pentru că mulți șoferi sunt inconștienți și nu păstrează distanța în trafic. Ba mai mult, mulți foloseau banda de urgență pentru depășire!

Iar Poliție...foarte puține efective, m-aș fi așteptat să fie mai multe. În șase ore am întâlnit două mașini de poliție, una la Fetești, iar una în trafic, și doi motocicliști, la podul de la Fetești – Cernavodă. Iar elicopterul M.A.I. a survolat o singură dată traficul de pe autostradă. Ar fi trebuit să fie mai multe efective de Poliție sau, așa cum se proceda pe vremuri, să fi pus panouri cu mașini de poliție, să-i mai descurajeze pe teribiliști. Și, așa cum o spun mulți, nu se poate spune că A2 este autostradă, este o șosea cu două benzi!”, ne-a declarat Bogdan George, unul dintre șoferii ce s-a îndreptat spre litoral în acest sfârșit de săptămână.

Parcările și benzinăriile de pe marginea autostrăzii erau pline la refuz de autoturisme, acestea fiind parcate până în buza șoselei. Situația a fost similară și pe DN2A, dinspre Slobozia, turiștii care au venit spre Constanța pe podul de la Giurgeni reclamând același trafic îngreunat. Mai mult, din informațiile primite de operatorii din turism, inclusiv drumurile de pe Valea Prahovei au fost sufocate de autorisme care, în acest week-end, s-au îndreptat spre mare.

Trafic îngreunat și la Eforie

Aceeași înghesuială în trafic a fost semnalată și pe arterele din județ, în special spre sudul litoralului, șoferii reclamând că la Eforie au fost blocați în trafic și peste două ore! „Este nevoie să se facă ceva la Eforie, pe porțiunea aceasta de drum dintre Eforie Sud și Eforie Nord, o pasarelă, un pod, pentru că este un calvar!”, ne-a semnalat un șofer indignat.

Odată ajunși la destinație, nervii le-au fost puși la grea încercare de o nouă provocare: cea de a găsi un loc de parcare și un loc pe plajă. „La Modern este full, la plaja 2 Papuci mai respiri, iar la Trei Papuci s-au adunat mai mulți, iar la Mamaia sunt atât de mulți încât nu ai loc să te miști!”, ne-a transmis o turistă.

Peste 200.000 de turiști pe litoral

Potrivit estimărilor, la această oră pe litoral sunt peste 200.000 de turiști. „Această estimare este făcută potrivit raportărilor Poliției Române, dar e posibil să fie mai mulți. Evenimentele din aceste zile, mini-vacanța de Ziua Marinei și vremea frumoasă și-au spus cuvântul. Sunt mulți turiști care au venit încă din seara zilei de joi”, ne-a declarat Cristian Bărhălescu, președintele Asociației Litoral Delta Dunării. Cei mai mulți turiști sunt înregistrați, cum era de așteptat, în Mamaia, pe locurile secunde fiind Vama Veche și Eforie.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se manifesta din plin!apoi ai vezi cum se plang ca stau sechestrati la 50 grade cu familia.cata gandire iti trebuie sa nu te prinzi ca sa selectezi o alta ruta...si iarna,aceeasi bizoni pleaca pe viscol ,,la munte,,.noi ca tara NU avem autostrada spre mare.ceea ce numim autostrada e de fapt un drum judetean imbunatatit,chipurile.si apoi fiecare e liber sa calatoreasca unde si cand vrea,doar sa fie prudent stiind ca vine spre africa alba-C-ta.NU sunt conditiile ca spre Sibiu,Alba-Iulia,Brasov,nici oamenii NU sunt la fel.In Dobrogea s-au concentrat toti refugiatii si expulzatii.
1
1
Tara asta este mare! Nu trebuie sa veniti toti la mare!!
3
1
Cine va pune sa veniti la mare culdushilor ? Stati acasa si nu va mai plangeti. Veniti cu 2 lei in buzunar si vreti conditii de 5 stele .
6
0
Eeee. .feritiva ca vin moldoveni din suceava la mare. ...
4
2
e benzina ieftina si toti mohicanii din moldova si bucale s-au ingramadit in second-hand-uri sa rupa mamaia la impinge tava
5
0
Merita sa va rahatiti pe voi in masini stationate in coloana? Merita! Stati frumos in masini in cur pe scaun,unul la volan si altii gramada peste gentile cu chiloti si vedeti marea,mancati ceva alterat,faceti o baie in mare ca sa urinati si apoi gata plecati acasa -fericire maxima!!!
12
1
Lua-v-ar ...sa va ia...nu ai unde sa tragi o basina
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108