REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministerul Finanţelor propune măsuri de reducere a decapitalizării firmelor din sectorul nefinanciar

Ministerul Finanţelor propune măsuri de reducere a decapitalizării firmelor din sectorul nefinanciar

Replica API 16 august 2019 | 00:00 280

Ministerul Finanţelor propune măsuri de reducere a decapitalizării firmelor din sectorul nefinanciar

Ministerul Finanţelor a anunţat că propune Ordonanţa pentru instituirea unor măsuri privind societăţile decapitalizate, care implemenează o serie de prevederi pentru îmbunătăţirea cadrul legal reprezentat de legea societăţilor şi legea contabilităţii.

Măsurile propuse în proiectul de act normativ a fost discutat cu reprezentanţii BNR în cadrul Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM), în contextul în care există un număr mare de companii care au capitalurile proprii negative sau valoarea acestora se situează sub limita reglementată de legea societăţilor.

Totodată, măsurile vizează aspecte solicitate atât de reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) cât şi de alte structuri internaţionale, potrivit ministerului.

Măsurile vizează, printre altele, interzicerea acordării de avansuri sau împrumuturi acţionarilor/asociaţilor la societăţile care optează pentru distribuiri trimestriale de dividende, până nu se regularizează sumele astfel distribuite în cursul anului. Interdicţia menţionată nu vizează avansurile acordate în legătură cu desfăşurarea activităţii economice.

În plus, se are în vedere clarificarea regulilor referitoare la distribuirea sub formă de dividende din anumite rezerve existente la nivelul societăţii, precum şi din rezultatul reportat înregistrat de aceasta. Menţionarea explicită a elementelor de capitaluri proprii care pot fi distribuite ca dividende asigură o interpretare unitară a conceptului de „rezerve distribuibile/disponibile pentru distribuire”, potrivit proiectului.

News.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108