REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministerul Sănătății cere preoților să nu mai împărtășească cu aceeași linguriță. Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului!

Ministerul Sănătății cere preoților să nu mai împărtășească cu aceeași linguriță. Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului!

Replica API 25 martie 2020 | 00:00 1253

Ministerul Sănătății a transmis o adresă Arhiepiscopiei Tomisului prin intermediul căreia solicită să impună preoților interzicerea folosirii unei singure lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane.

„În contextul epidemiologi actual, dar și pentru respectarea normelor elementare de igienă, vă solicităm să impuneți urgent interzicerea folosirii unei lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane.

De asemenea, este important ca pentru distribuirea/porționarea împărtășaniei, recipientul să permită turnarea în linguriță și nu scufundarea acesteia în pocal, manoperă ce poate duce la contaminarea conținutului cu risc pentru sănătatea persoanelor prin transmiterea unor boli infecțioase.

În sensul unei practici corecte, care să elimine riscul de îmbolnăvire, vă recomandăm utilizarea lingurițelor de unică folosință.”, se arată în adresa ce poartă antetul Ministerului Sănătății.

Cultul BOR este decis de către Sf. Sinod. Inclusiv utilizarea linguriței.

Referitor la adresa nr. 7403/23.03.2020 a DSP Constanța, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

"Adresa este tardivă și fără scop, întrucât Ordonanța militară nr. 2 a interzis accesul public al credincioșilor la slujbele bisericești; Ne miră foarte tare conținutului adresei, care pare a fi scrisă direct de către profesorul Emil Moise, care, în ultima vreme, desfășoară o anti-cruciadă la adresa slujbelor oficiate la Arhiepiscopia Tomisului și de către IPS Teodosie. Probabil, din exces de zel, funcționarii DSP s-au grăbit să se acopere cu hârtii, auzind de amenințările penale ale lui Emil Moise. Reprezentanții DSP ar fi trebuit să știe că Arhiepiscopia Tomisului este parte integrantă a Patriarhiei Române, că ritualul religios oficiat în Arhiepiscopie se oficiază în întreaga Patriarhie Română, și că Legea Cultelor permite BOR să își organizeze cultul potrivit propriilor norme canonice, factorul decizional fiind Sf. Sinod. Prin urmare, o eventuală discuție asupra desfășurării ritualului religios trebuie purtată de către autorități la nivelul Patriarhiei Române și al Sf. Sinod", a transmis Arhiepiscopia.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma uit la comentarii si ma minunez cat de cretini suntem...ca si natie,...nu mai avem credinta, nu mai avem respect pentru nimic, un popor de dobitoci. Nimeni nu va obliga sa va impartasiti daca nu credeti in Sf impartasanie, dar sa aruncati cu mizerii,...la asta tot prostul se pricepe.
1
0
10% dintre pochi e mai mult decit suficient,restul la munca golane!Suntem tara cu cel mai mare numar de trintori din lume si asta pentru ca perpetuarea comunismului in Romania li se datoreaza.Pochii i-au indemnat prostii 30 de ani ca sa voteze javre.
2
1
Nu aveti dreptate ma popilor pentru ca in Romania este decretata stare de urgenta si daca acum se da o ordonanta care vine in contradictie cu o lege,ordonanta are prioritate in fata legi caci dupa ce scapam de virusul asta guvernanti nu pot sa spuna"puteam sa reducem numarul mortilor dar legea cultelor sau o alta lege nu ne-a dat voie".
1
0
sa-i impartaseasca cu..polonicul...
1
0
Aduna-i la tine pe toti credinciosii care cred doar in tine, nu si in igiena.
3
2
bagami-as pula in popii vostrii si in religia voastra. Sa ii dau la miue lu Tanasescu si sefului lui Tomitanul spagar al pulii mele. La muie pentru toti popii !
5
3
o singura persoana sa se imbolnaveasca la biserica din cauza linguritei unice, si cineva va da cu subsemnatul la parchet. nu ca ar fi prima data.
3
2
muie tanasescu !!! Diavolilor, omorati oameni necuratilor !!! Muie cu cacat !!!
2
5
Sa le fie rusine ptr astfel de declaratie ---ei nu vad ce se intimpla pe lumea asta ?----puscarie 15 ani ptr imprastierea virusului cu lingurita unica ----ce se crede biserica ? Stat in stat ? Impozite nu doar sa ia bani si atit ?
7
4
biserica se mira de faptul ca oamenii gandesc.Cu siguranta ei nu...
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108