REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul Carmen Dan LOVEŞTE în Poliţia Română: ‘Teste psihologice fără licenţă şi lipsă de transparenţă!’

Ministrul Carmen Dan LOVEŞTE în Poliţia Română: ‘Teste psihologice fără licenţă şi lipsă de transparenţă!’

Replica API 10 ianuarie 2018 | 00:00 597

A cerut demiterea lui Bogdan Despescu

A cerut demiterea lui Bogdan Despescu

În urma cazului legat de polițistul pedofil, ministrul Carmen Dan a făcut o declarație de presă prin care a precizat că a venit momentul ca Poliția Română să-și asume faptul că există probleme în sistem și să le rezolve. Aceasta a cerut demiterea lui Bogdan Despescu din fruntea Poliției Române. Însă, premierul Mihai Tudose a precizat că vrea să vorbească miercuri cu Despescu și după aceea va lua o decizie.

”Am cerut câteva clarificări de la conducerea Poliției Române privind problemele de sistem pe care cazul polițiștului pedofil ni le-a relevat în aceste zile. Am văzut că informările făcute prin purtătorul de cuvânt privesc testările psihologice la care a fost supus polițistul și faptul că aprecierile profesionale au fost foarte bune. În plus, s-a menționat că anumite anchete urmează a fi declanșate la nivelul Poliției de Brigadă Rutieră.

Am constatat că, până în prezent, nimeni dintre șefii acestui polițist nu a înțeles să-și asume o responsabilitate pentru modul în care acesta, deși era suspect de mai multe fapte de acest mod, încă din anul 2009, a fost menținut în Poliție Am aflat și că testările psihologice, care sunt aplicabile polițiștilor, nu sunt relevante și că în astfel de cazuri se impune modificarea bateriilor de teste.

După atâția ani, în care lucrurile au mers pe principiul: las' că merge și așa, descoperim că superficialitatea testărilor a făcut să existe în sistem oameni care au devieri comportamentale. Cred că ați observat că de la venirea mea în funcție nu am demis oameni din dragul de a o face. Însă această atitudine nu poate fi interpretată ca o toleranță față de derapajele din sistem.

Așadar, eu mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit și am senzația că ne confruntăm cu aceeași abordare superficială și aceeași lipsă de asumare publică din partea celor care au funcții de conducere în Poliția Română”, a spus ministrul Carmen Dan. Aceasta a vorbit și despre dosarele anterioare ale polițistului și ce s-a întâmplat cu ele, în sensul că, spre exepmlu, dosarul din 2015 a stat pe loc mult timp, iar în acest timp, Eugen Stan avea activitate operativă.

”Cum de nimeni nu a știut de aceste devieri comportamentale ale polițistului? Ce s-a întâmplat cu toți șefii care au fost informați despre aceste acuze față de un polițist. Din explicațiile făcute publice am înțeles că a fost vorba de un caz izolat. Probabil este un caz izolat, dar cu repetiții. Nu vreau să generalizez, însă vreau să ne asumăm că avem probleme în sistem și, conștientizându-le, să putem să găsim soluții. I-am cerut la un moment dat domnului Despescu să aibă o discuție și cu șeful Serviciului Omoruri, cu domnul Gavriș, pentru modul în care s-au gestionat dosarele din 2009 și până în prezent.

Aflăm acum că cel din 2009 s-a prescris. Această abordare de ascundere în spatele unor verificări, cercetări sau dosare ale Parchetului îmi dă credința că nu vom putea face pași înainte în a rezolva problemele de sistem. Consider că Poliția Română are nevoie acum de o recâștigare a încrederii cetățenilor prin asumarea problemelor și rezolvarea rapidă a acestora.

Am transmis primului ministru propunerea de schimbare din funcție a șefului Poliției Române, chestorul șef de Poliție Bogdan Despescu. Am cerut premierului împuternicirea pe o perioadă de 6 luni pe această funcție, a chestorului principal Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție, acesta având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză de sistem pe care am cerut-o.

De asemenea, am discutat cu șeful Centrului de Psihologie din cadrul ministerului și am cerut ca împreună cu celelalte departamente cu competențe în materie să refacă întreaga procedură prin care se efectuează activitatea de testare în minister. Am aflat că în majoritatea unităților din Poliția Română se folosesc teste psihologice fără licențe”, a mai spus ea. Însă, premierul Mihai Tudose a precizat că vrea să vorbească miercuri cu Bogdan Despescu și după aceea va lua o decizie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai idiotilor, mai triati din jeguri ca va fte dna Carmen
2
3
zis ...cap de oaie...zis frizerul.Ca si edofilul din speta si eu am intrat in m.a.i fara examen, fara sa merg la nicio pregatire.intreg sistemul m.a.i din romania este corupt.
4
0
Ca sa nu se mai curveasca pe posturi la fiecare cel mult trei ani rotatia cadrelor precum roza vanturilor de pe cadranul busolei!
1
0
Datorita inregistrarilor video l.au prins pe suspect si e suparare mare la ciuma rosie
1
0
daca voi restul faceti lafel si nu sunteti platiti din bani publici sau mai grav, nu sunteti organe de ordine, e mai putin grav pentru ca la un moment.dat veti primi poate o amenda sau veti fi pusi la punct de cineva, dar de astia care fac legea si se acopera intre ei cine poate sa-i opreasca de la abuzuri si alte apucaturi.
3
0
Sunt politisti si politisti! Majoeitatea sunt tineri, mai scoliti si mai plimbati prin tara si pe afara si care incearca sa isi faca meseria. Acum, in Academii, nu se mai fac mii de ore de...traiasca si'n floreasca! , se cam face carte. Astia sunt ok, dar nu sunt inca toti la fel. Mai sunt si lepre, pe care insa sistemul ii scuipa daca-i prind in offsaid. Dar si noi,restul, scuimpam pe strada, bem de rupem si apoi poalele'n cap, aruncam gunoiul langa cos, mai ciordim cateva ceva, spargem, rupem si distrugem, pt ca prea multi sunt niste derbedei. Politia sa isi faca treaba, fara menajamente!
3
1
care politie? asta e intrebarea. nu vedeti in ce scandal e bagata politia. pe langa faptul ca sunt corupti au ajuns si pedofili. rezolva un caz doar daca este mediatizat ... atlfel o iei in barba. primesti tu amenda ca reclamant poate
2
1
Dar as dori ca timp de 24 ore sa nu fie niciun politist la serviciu, iar noi sa le facem un serviciu si sa nu sunam la 112 sa ii solicitam. Sa vedem cum va fi...
3
3
Si madam ministru ce a facut de un an.?-a dormit si a crezut ca lucreaza la scoala din videle
5
0
De accord cu idea lui Barna Petru. Sa se desfiinteze politia. Aceasta este o structura plina de derbedei si infractori. Vedem acum politisti care in trecut erau hoti de fier vechi din vagoane, spargatori de conducta de benzina, etc. Desfiintand politia dispar o mare parte din infractori.
0
6
Mentinut in sistem si pe post fix de sef de post la politia Costinesti este si Racaru Tudorel ,pe care nu-l poate misca nimeni de pe scaunul lipit de fundul sau.Comuna Costinesti nu a mai avut un sef de post longitiv de 10 ani de cand acest personaj a ocupat acest post cu gandul sa iasa la pensie din politia Costinesti.Nu stim cine-l tine fortat ca din punct vedere hoti,scandaluri ,dosare masluite si betivi la bolan putem vorbi zile intregi.El este primul care da exemplu conducand in stare de ebrietate ruta Costinesti locul de munca si Limanu retragere la locuinta .Altul capabil asteptam !
1
0
primul test , pe langa cel psihologic, ptr ca suntem romanii,, s-ar impune la lb romana iar exemplu trebuie dat de ea , sa vedem se poate ridica la nivelul unei secretare de scoala genarala?, sa pretinzi asa ceva, dupa umilele mele cunostinte, presupune ca tu sa fii un exeplu, ceea ce nu este cazul. Sa soliciti de dragul de a solicita doar ca asa ti-a ordonat dictatorul penal draknea, nu este tocmai oq
3
0
Agentul Miscu Dumitru de la politia Cernavoda nu se deplaseaza la vreo sesizare pe motiv ca nu are benzina, in schim isi urmareste sotia sau o duce sau o ia de la munca cu masina pollitiei. Ieri la ora 15:45 astepta la PCA 1 sa o ia pe Angela sa o duca acasa ca in autobuzele puse la dispozitie de cne e gaze. Toti pedofilii folosesc masinile din dotare ca pe propriile lor masini. Vai si cand se trzezesc din prostie spun ca nu le ajunge cota de benzina alocata. Dupa ce ca sunt platiti degeaba de noi mai le platim si benzina sa se plimbe in interesul lor. Desfiintarea tuturor militiilor e solutia
5
0
Ba te inseli,03:09! E macheata,dar nu s-a inventat pudra care sa boiasca tenul greu incercat de acnee al prea-frumoasei.Fara machiaj seamana cu papusa chukhy!
1
5
Ce rai astia de la redactie. Ne-o prezinta pe secretara, nemachiata conform ordinului pe partid.
2
1
La politie doamnelor,la politie domnilor e ca la programele xxx! Fantezii,perversiuni si alte ....apucaturi! Din cand in cand programul se opreste cand actorii fac greva si arunca cu caschetele peste gardul administratiei prezidentiale.In rest,programul continua vb lui caragiu,finantat din taxe si impozite....
3
2
Biata carmencita daca ar fi stiut ca va fi ministresa cu pedofil subordonat ar fi ramas ea la scoala generala din videle.Pai ea,o duoamna bine,sa fie nevoita sa explice jurnalistilor ce apucaturi perverse au lucratorii pe care ea ii imbraca cu uniforma,le da norma de hrana,le da bani de chirie,le da pensie speciala....le da...si ei...ii arata unde pun mana cand sunt in lift.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108