REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul Drulă ar fi schimbat ilegal o parte din Consiliul de Administraţie al Portului Constanța

Ministrul Drulă ar fi schimbat ilegal o parte din Consiliul de Administraţie al Portului Constanța

Replica API 20 aprilie 2021 | 23:56 3162

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ar fi schimbat ilegal administratorii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, transmite newsweek.ro.

Miza acestor demersuri pe repede înainte o reprezintă privatizarea Portului Constanța, la fel cum s-a întâmplat în cazul marilor privatizări în defavoarea statului român de la mijlocul anilor '90, mai notează sursa citată.

Ministerul Transporturilor, sub semnătura ministrului Cătălin Drulă, a convocat ilegal Adunarea Generală a Acționarilor a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime pentru a-i revoca din funcție pe administratorii înainte de expirarea contractelor de mandat valabile până în aprilie 2022. Ministrul nu are atribuții în Guvernanță Corporativă, care reglementează activitatea Portului Constanța.

Mai mult, dacă ministrul Cătălin Drulă dacă voia să convoace Adunarea Generală a Acționarilor, trebuia să solicite acest lucru Consiliului de Administrație care, la rândul lui, să convoace Adunarea Generală a Acționarilor și să-i transmită subiectele incluse pe ordinea de zi.

„Ministrul nu are nici un fel de prerogativă pe Ordonanța 109, care se aplică cu celeritate. E un abuz tot ceea ce a făcut el”, spun specialiștii în administrarea companiilor de stat.

Culmea, la ședință nu a fost convocat președintele Consiliului de Administrație și nici un alt membru cu mandat, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
laba ala de mircea burlacu ce cauta in CA el fiind sindicalist?si un mare santajist
1
0
Corect titlul"a schimbat ilegal"pentru ca legal era sa vina cu corpul de control si sa ii bage la puscarie nu asa sa le dea un sut in cwr si sa ii lase cu ce au furat si daca incepea sa se toarne unu pe altul nu stiu cati mai ramaneau pe functii.
8
2
Drula este cel mai competent ministru din ultimii 30 de ani. A demarat foarte multe lucrari care au fost lasate balta.Cred ca noi apreciem mai mult incompetentii care nu fac nimic. Ne-am saturat de gargara de 30 de ani, vrem fapte.
6
4
nene de ce nu se dau examene de post asa cum scrie legea? oricine vrea si indeplineste conditiile sa participe, cel mai bun sa castige! asa ne mintea usr...
13
2
Derbedeul asta, cu misiune de la stapanii din afara, trebuie demis urgent.
10
6
s au umflat de la spagi.cel mai mizer port in comparatie cu cele unde am fost ..vin la bord autoritatile si ti iau si sucul de pe masa,pixuri,hai pune si o sticla de tarie in sacosa ,ceva tigari.baiiii ,mai rau ca n Africa ..niste fomisti umflati ,cu ochii dupa capatuiala .ne ati facut de ras .toti stiu ca atunci cand se apropie cta ,dau ochii peste cap.
15
1
Jeane, nu fi egoist! Si eu vreau!
8
6
Vinde tot hotii vinde tot asa procedeaza cu smecheri
11
6
Drula,sa ma apuci de pwla!
16
9
au inceput presiunile , acum din partea "independentilor" de la newsweek.Hai sa vedem ce fac si corporatistii astia noi , am vazut cum au papat de pomana banii batrinca vesnic angajat la stat si de umplutura la idu si burlacu
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108