REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ministrul Educaţiei: 35% din clădirile școlare nu au autorizație la incendiu

Ministrul Educaţiei: 35% din clădirile școlare nu au autorizație la incendiu

Replica API 2 februarie 2021 | 20:50 1171

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, afirmă că 15% dintre cele peste 26.000 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ, cămine şcolare, cantine şi săli de sport ale şcolilor nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu deşi necesită acest document.

„Şcolile din România, cele aproape 17.000 de şcoli cu personalitate juridică şi structuri arondate funcţionează în 26.471 de clădiri în total. Dintre acestea 15% au autorizaţie la incendiu, aproape 20% sunt în curs de obţinere a acestei autorizaţii, aproape 50% nu necesită, conform legii autorizaţie. (...) şi sunt 15% care conform legii au nevoie de autorizaţii de securitate la incendiu şi nu au această autorizaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu duminică seară, la Digi 24, scrie Agerpres.

Acesta a menţionat că acest număr include căminele, cantinele şi sălile de sport, pe lângă, imobilele în care se desfăşoară actul didactic.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că aceste clădiri şcolare sunt în administrarea autorităţilor locale şi acestea sunt responsabile de obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu.

Întrebat cum vor merge copiii la școală în condițiile în care 35% dintre unități nu au autorizație de securitate la incendiu, Cîmpeanu a răspuns că, în urmă cu cinci ani, din poziția de premier interimar, a spus că trebuie urgentat acest proces și între timp lucrurile au „evoluat mult prea încet”.

Întrebat, de asemenea, cine își asumă responsabilitatea pentru această situație, ministrul a afirmat: „Suntem întotdeauna puși în situația de a alege răul cel mai mic. Nu este deloc o decizie simplă. Extinctoare trebuie să existe, lipsa avizului sau autorizației de securitate la incendiu nu scuză lipsa extinctoarelor și a măsurilor de prevenire a incendiilor”.

În ce privește vinovații, Sorin Cîmpeanu a afirmat că vinovați sunt „cu toții”: toți cei din sistemul de educație, din rândul autorităților locale, din legislativ și Executiv.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce asteptati ? un concurs de proiecte sa defineasca stasul in domeniu
0
0
Nu renuntam la prostia cu autorizarea cladirilor? Sunt multe alte documente mai importante care trebuiesc si alte actiuni in legislatie care pot preveni incendiile. Cum ar fi planurile de evacuare, exercitii de simulare la foc, planuri de interventie la incendiu, norme psi, instruiri, controale,etc. Noi vrem sa citim numai treaba cu autorizatiile. Alte norme si proceduri importante, nu. De la Colectiv nu stim decat treaba cu autorizatiile. Pai hai sa inchidem tot ce nu are aviz si autorizatie in tara. Hai sa vedem ce iese. Mai gandim si noi un pic ?? Mai ales presa care tot bate pe subiect.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212