REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul Muncii, despre dublarea alocațiilor copiilor: Vom respecta legea

Ministrul Muncii, despre dublarea alocațiilor copiilor: Vom respecta legea

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 1364

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus joi seară, că, dacă președintele Klaus Iohannis va promulga legea privind dublarea alocațiilor copiilor, guvernul va respecta legea și va mări alocațiile. Ea a acuzat Parlamentul de populism, spunând că guvernul oricum avea în plan majorarea alocațiilor, însă aștepta rectificarea bugetară, pentru a identifica sursele de finanțare.

Violeta Alexandru

„Dacă legea va intra în vigoare, bineînțeles că vom respecta legea”, a declarat Violeta Alexandru, întrebată ce va face guvernul în situația în care președintele Iohannis va promulga legea privind dublarea alocațiilor.

Ministrul Muncii a acuzat Parlamentul de populism în votarea acestei legi, pentru că majorarea alocațiilor se afla oricum pe masa guvernului, care aștepa rectificarea bigetară pentru a găsi sursele de finanțare.

„Guvernul este pentru dublarea alocațiilor, ne dorim să crească. Noi am avut o abordare rațională, să așteptăm rectificarea bugetară, să identificăm sursele de finanțare pentru majorare. Prin această lege, Parlamentul ne pune să dublăm alocațiile cu o lună înainte de termenul pe care ni-l propusesem și aici se vede cât de populistă este legea Parlamentului”, a mai spus Violeta Alexandru, scrie digi24.ro.

Parlamentul a adoptat miercuri legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate mai sunt si mame resposabile care fac copii pentru ca si-i doresc, ii cresc frumos, ii educa , si nu le strica niste bani in plus de la stat. Haideti sa ne gandim cati bani se duc aiurea pe vacantele politicienilor etc....
1
0
Dublati alocatiile fraierilor ca sa aiba tiganii turci venituri ca fac puradei pa banda mancatia s gura de peloponez ca am 8 si toti fura si cersesc lasa romanii sa munceasca ca noi suntem cotcari.In 50 de ani o sa aratam ca marocanii.
0
0
Mariti alocatiile dar anulati toate pensiile speciale si salariile nesimtite din Romania.
3
0
Nu fi Bau- Baul copiilor. Si da-ti si viziera de pe cap , ca esti si mai sperietoare. Si vezi ce faci si cu pensiile. Sa nu devii si Bau-Baul seniorilor
2
3
Sa se faca modificare la lege, sa dea alocatie doar celor care frecventeaza o forma de invatamant, nu la toti, ai plecat de la scoala, pa!
3
2
Cine face copii sa aiba mijloace sa ii daca. Prin alocatii sustinem pe iresponsabilii care fac copii multi ca sa traiasca din alocatii pe langa romana ajutoarelor sociale.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108