REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Muncii răspunde atacurilor Opoziției și Comisiei Europene - Ce se întâmplă cu veniturile a milioane de români

Ministrul Muncii răspunde atacurilor Opoziției și Comisiei Europene - Ce se întâmplă cu veniturile a milioane de români

Replica API 18 iunie 2019 | 02:52 522

Ministrul Marius Budăi a declarat la România TV că Guvernul are bani pentru plata pensiilor şi nu se pune problema tăierii veniturilor pentru milioane de oameni, scrie știripesurse.ro.

"După opoziţie, care invocă ideea tăierilor, vine și Comisia Europeană și spune că nu e bine ce a făcut PSD cu ordonanțe pe pensii, poate se schimbă, sugerând tăieri. Şi este un pic mai complicată, nu de explicat. Vreau să explic eu mai clar, parte de declaraţii de acest gen am avut, nu era luna în care să nu fie declaraţii că nu mai avem bani la pensii, la salarii, din rău în rău. Veneau cifrele Eurostat și spuneau altceva, la ce am pus în lege și ce avem de făcut, majorarea punctului de pensie se va face cum e trecut în lege, că a fost trecut în OUG 114, am avut în vigoare la legea bugetului, e bugetată și putem discuta și cum am promis în 2016. Majorăm etapizat și salarii și pensii și facem creștere economică. Legea bugetului este construită cu excedent la bugetul de pensii, rezultatul anului trecut deficitul a fost 0, avem creșteri de număr de contracte, deficitul nu se socotește la 3 luni. Este scris în legea pensiilor ce se face cu excedentul, acel excedent îl folosim la anul pentru majorare completând și din exercițiul financiar al anului viitor, alocații se plătesc din bugetul de stat, nu se mută sumele cum vrem noi", a spus ministrul Marius Budăi la România TV.

"Este cum am spus. Ne-am propus ca pe cei 4 ani de mandat să se dubleze: era 871 de lei în 2016 propunerea este 1775, suntem la 2 ani jumate de guvernare și s-a făcut și vom înfăptui și la anul, pe creștere economică pe primul trimestru, creștere pe Eurostat, nu sunt cifrele PSD sau ALDE, noi contrar așteptărilor colegilor din opoziție suntem serioși", a completat Budăi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu vorbesti ma, care ai inghitit cu tona pentru ca doar asa se explica cate plui scoti pe gura aia spurcata.
5
0
ba fiu de morocanca , mai torni ma la securitate ? fututi gura ma-tii aveai oameni care mergeau cu noi la restaurant la ''ciuperca'' , apoi iti raportau . La parcalabescu mai torni , la tomazian ? sa-ti dau la muie saracule , turnator cu pula-n gura !
1
6
Oameni buni, in timp ce noi batem campii cu articolele de doi bani din Replica asta, ajunsa sanitarul psd-ului, coalitia HOTILOR penali PSD si ALDE, pregatesc OUG pentru a le face pensii speciale primarilor, viceprimarilor, presedinti de Cj..Cum asa! In loc sa opreasca OUG asa cum au promis, astia continua sa fure din banul public! Baga si mai mult mana in banii tarii sa-si ingrase godacii psd! Asa ceva Nu se poate, Nu trebuie lasati!!!
8
2
Da ce ce nu lasati voi sa se faca vointa poporului la urne,sa lasati locul liber la guvernare si sa conduca dreapta cum stie mai bine.La ce foame si obligatii au pentru lipitorii de afise,postacii pe net va rup astia-n doua.Dar romanul e fakir isi bate singur cuie-n talpa!
2
2
Ministerul munci a dat prea multi bani bugetarilor si a creat o inegalitate intre muncitori care produc si cei care consuma bani de la stat.Privatilor nu le poate impune pt.ca astia nu mai isi extind afacerea in Romania ;ex.Dacia care s-a dus in africa sau angajeaza muncitori din alte tari mai sarace care sunt multimiti cu actualul salariu,asa ca muncitori se gasesc.
6
2
intelegem, daca nu sunt bani asta e, spre binele tarii si copiilor nostrii acceptam
3
0
Rugam ministrul muncii sa ne raspunda clar de ce firmele particulare nu dau salarii romanilor ca in UE. Profitul firmelor particulare romanesti este egal sau mai mare fata de cele din UE. Deci salariile trebuiesc sa fie ca in UE. Se incalca si legea concurentei de f mult timp in aproape toate domeniile de activitate, patronii fiind putini in fiecare oras, fiind prieteni si stiind exact ce salariu da si celalalt salariatului. De asemenea CV.ul este un mijloc de a se informa f usor ce salariu a avut la celalalt angajator, a i si el va oferi acelasi salariu.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920