REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Muncii: „Vechimea în muncă ar putea fi cumpărată“

Ministrul Muncii: „Vechimea în muncă ar putea fi cumpărată“

Replica API 4 august 2020 | 00:00 2028

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat în direct la TVR 1 că pensiile vor fi majorate cu siguranță de la 1 septembrie, fără să precizeze cu cât va crește punctul de pensie. Ministrul a dat asigurări că cifrele exacte vor fi date publicității, mai ales că în septembrie Guvernul trebuie să ia în discuție rectificarea bugetară.

Violeta Alexandru

„Este un procent care vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte. Nu există nicio îndoială cu privire la determinarea Guvernului de a creşte pensiile. Nu am ezitat, nu am cum să vorbesc despre legislaţia României ca fiind o opţiune”, a declarat ministrul Muncii.

Totodată Violeta Alexandru a mai precizat că Legea Pensiilor trebuie să sufere anumite modificări, ministrul apreciind că în cuprinsul ei anumite lucruri nu sunt clare.

”Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a declarat ministrul Muncii, scrie stiripesurse.ro.

Violeta Alexandru a declarat că pentru a da o formă cât mai apropiată de dorința pensionarilor este într-un dialog permanent cu aceștia. Ministrul Muncii a precizat ce una dintre cele mai cerute modificări este scăderea vârstei de pensionare pentru mamele cu mai mulți copii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dta.esti intrega la minte???daca noi pensionarii stateam acasa si nu lucra nimeni in aceasta tara...ce se intampla???doar scoteam banii de la...ciorap si aveam vechime in munca...sincer voi nu mai ganditi..plecati...dar...repede.
6
2
idea de a recupera din urma vechimea este buna daca se poate cumpara orice perioada si nu ca acuma numai 5 ani din urma . problema este ca daca platesti la salariul minim lunar si nu la salariu mediu brut lunar care stabileste punctajul nu sunt sanse sa ai o pensie competitiva si practic doar iti vei recupera banii tai in cativa ani .
3
0
Sa mearga la munca boschetarii interlopii si proxenetii.
7
1
Nu mai dati facilitati celor ce nu contribuie la plata datoriei publice.Manelistii la pensie vor primi venitul minim garantat dar de contribuit din dedicatii iok!
7
3
Statul vrea sa recupereze banii pierduti din impozitul pe salarii cat timp omul a lucrat la negru. Tot la cantinele sociale vor ajunge pensionarii pentru ca sunt prea multi si salariatii reali din privat prea putini.
1
6
Pizdistii? Si inca ceva...mai studiaza ortografia, punctuatia si neologismele.
3
12
ati vandut tot si la bucata si angro si acum vati gandit sa vindeti vechime? tare va mai bubuie mintea!!
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108