REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Muncii vrea să meargă în Italia şi Spania pentru a discuta cu românii despre condiţiile de muncă

Ministrul Muncii vrea să meargă în Italia şi Spania pentru a discuta cu românii despre condiţiile de muncă

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 1060

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat vineri că intenţionează să meargă în Italia şi Spania pentru a discuta cu românii din aceste ţări despre condiţiile de muncă şi calitatea vieţii lor şi, totodată, are în vedere schimbarea legislaţiei din România cu privire la activitatea Agenţiile de Plasare a Forţei de Muncă.

Violeta Alexandru

"Rămân implicată în discuţiile bilaterale pe care le am cu miniştrii din ţările în care avem comunităţi mari de români. Când se vor ridica restricţiile de acces pe piaţa muncii ale muncitorilor în Italia, îmi pregătesc o deplasare acolo pentru a discuta cu românii noştri. Urmează Spania. Toate aceste întâlniri îmi sunt utile pentru că, pe lângă rezultate concrete pentru calitatea vieţii lor acolo şi a condiţiilor de muncă, am în vedere schimbarea legislaţiei din România cu privire la activitatea Agenţiilor de Plasare a Forţei de Muncă. Este adevărat, 15% din totalul românilor noştri pleacă prin agenţii de plasare a forţei de muncă, dar acest lucru nu înseamnă că nu văd anumite măsuri necesare la nivelul acestor entităţi pe care le doresc responsabile şi în strânsă colaborare cu instituţiile în domeniu pentru a ne asigura că, înaintea plecării din ţară, românii sunt bine informaţi în legătură cu prevederile contractuale", a menţionat Violeta Alexandru, scrie Agerpres.

Ministrul Muncii a susţinut vineri declaraţii de presă privind condiţiile de muncă ale românilor în Germania. Inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă, a fost, în perioada 18 - 20 mai 2020, în vizită de lucru în Germania, alături de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, pentru a verifica condiţiile de muncă ale cetăţenilor români care muncesc ca lucrători sezonieri în agricultură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa dute in toate focarele din europa aduna toate tulpinile de virusi si dupaia vino la noi fara carantina
1
1
Am fost cu vi x k.
0
1
Sa nu se mai plece prin agentiile fantoma din tara.Sa plece lumea cu contracte direct cu angajatorul.Daca plecau cu contracte legale,nu aveau probleme.Acestea sunt cazuri izolate. Mai rau ca aici nu poate fi, daca intrebi ca vrei sa-ti vezi DES medical, se trezeste un nemernic sa-ti spuna sa-ti faci control pshiatru si chiar te trimit nemernicii astia la psihiatru.Asa ca plecam mai rau ca aici nu poate fi.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108