REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: „Nu se pune problema să nu se facă spitalul regional Constanţa“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: „Nu se pune problema să nu se facă spitalul regional Constanţa“

Replica API 5 martie 2018 | 00:00 379

Sorina Pintea, sursa foto dcnews.ro

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, dă asigurări că spitalul regional Constanţa se va face, doar că... nu în prima tranşă de investiţii, aşa cum sunt spitalele regionale Iaşi, Cluj şi Craiova. „Va intra în tranşa a doua de investiţii”, a declarat, în exclusivitate pentru „Replica”, Sorina Pintea.

„Voinţă există, dovadă că a fost adoptat un memorandum în acest sens în cadrul Guvernului”, a adăugat ministrul. Discuţia pe seama spitalului regional – o dorinţă de ani de zile pentru litoralul românesc – a avut loc în contextul în care se speculează că oraşul de la malul mării va fi tăiat de pe lista finanţărilor de la centru, având în vedere răcirea relaţiilor dintre liderul social-democrat Liviu Dragnea şi organizaţia PSD Constanţa.

„Se pregătesc documentaţiile, se fac studii de fezabilitate pentru spitalele regionale, se analizează dacă se vor face cu fonduri europene sau prin parteneriate. Am avut discuţii şi cu o echipă de la Banca Mondială, acum ştim exact care sunt paşii de urmat, fiindcă vorbim despre proiecte complexe, nu despre spitale oarecare. Oricare ar fi finanţarea însă, spitalul regional nu va fi terminat mai devreme de anul 2020. Dar, repet, nu se pune problema ca el să nu se facă”, a mai precizat Sorina Pintea.

A. C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MARS MINCINOASA ORDINARA.CA SI SPT ACTUAL II PLIN DE MEDICI SPAGARI.NU MAI VB AICI DE DIRECTORUL PSD-IST CATALIN DA DA CATALIN GRASA.MOR OAMENI CU ZILE IN ACEL ASA ZIS SPITAL.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108