REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul Transporturilor afirmă că patru loturi ale A7 ar putea să fie finalizate în 2024

Ministrul Transporturilor afirmă că patru loturi ale A7 ar putea să fie finalizate în 2024

Georgiana BOGLEA 22 martie 2024 | 13:48 241

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Adjud, că patru din cele 13 loturi ale Autostrăzii A7 ar putea să fie finalizate până la finele anului 2024.

Ministrul Transporturilor afirma ca patru loturi ale A7 ar putea sa fie finalizate in 2024

"Dintre 13 tronsoane ale autostrăzii A7 de la Ploieşti la Paşcani, se lucrează pe toate 13. Conform contractelor, pe patru dintre ele ar trebui să se termine lucrările anul acesta. Adică pe primele două loturi de la Ploieşti la Buzău şi pe loturile 1 şi 4, între Buzău şi Focşani. Beneficiind de faptul că avem un constructor român foarte bun, care ne-a obişnuit să devanseze termenele şi la ceea ce am văzut şi astăzi, eu cred că pe lângă aceste patru loturi care se vor finaliza anul acesta, mai putem vorbi de încă două jumătate şi anume loturile 2 şi 3, dintre Buzău şi Focşani, adică vom avea în întregime Buzău - Focşani autostradă, şi aici, la Adjud, pentru că e extrem de important să se finalizeze şi să poată să fie ocolit Adjudul, pierzându-se foarte mult timp în Adjud", a declarat Sorin Grindeanu.

El a precizat că progresul înregistrat pe loturile dintre Ploieşti şi Buzău este între 55 şi 60%.

"Ca şi progres, fiindcă am văzut săptămâna asta, cel puţin pe loturile dintre Ploieşti şi Buzău, că s-au dat nişte procente care nu sunt chiar conforme cu realitatea, pot să vă spun că pe primul lot, între Ploieşti şi Buzău, suntem undeva la 55%, pe lotul doi s-a trecut de 60%. Eu le-am dat acum o lună ţintă, la primul să fie 55% la finalul lunii martie şi la lotul 2 să fie la 60%. Au depăşit deja, probabil că până la sfârşitul lunii se vor mai duce câteva procente ceea ce e un lucru foarte bun. Iar progresul pe loturile de aici, de la Buzău la Focşani, între 30 şi 50%. Ceea ce iarăşi să ne ducă într-o zonă de siguranţă, că aceea ce a promis constructorul, şi anume darea în circulaţie până la sfârşitul anului, înainte de termen, chiar vreau să subliniez asta, fiindcă e extrem de important, înainte de termen, să fie îndeplinit", a afirmat ministrul Grindeanu.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a subliniat faptul că există premisele ca anul acesta să fie deschise circulaţiei 148 de kilometri din A7.

"Este pentru prima oară când, cu certitudine, Moldova va avea autostradă. Vom avea autostrada Moldovei A7. Dacă constructorul va continua în acest ritm, până la sfârşitul anului vom deschide circulaţiei în jur de 148 de kilometri, din câte am înţeles de la domnul ministru, ceea ce e o veste extraordinară. E o devansare a lucrărilor. (...) Şi anul viitor să se finalizeze în integralitate", a spus Ciolacu.

Premierul României, Marcel Ciolacu, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi secretarul general al PNL, Lucian Bode, au efectuat o vizită de lucru pe şantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domneşti Târg - Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localităţii Adjud, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108