REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Virgil Popescu ne îndeamnă să fim chibzuiți, după ce în Europa a început raționalizarea energiei

Ministrul Virgil Popescu ne îndeamnă să fim chibzuiți, după ce în Europa a început raționalizarea energiei

Replica API 8 august 2022 | 00:00 1466

Guvernul spaniol a aprobat un plan de economisire a energiei care stabileşte o limită de temperatură pentru încălzire şi aer condiţionat în unele locuri publice. Astfel, în spațiile comerciale și culturale, magazinele universale, hoteluri, cinematografe, gări și aeroporturi, încălzirea ar trebuie să fie la maxim 19 grade iar răcirea la maxim 27 de grade. Între timp, ministrul Energiei, Virgil Popescu, îndeamnă românii la cumpătare și să fie mai chibzuiți în privința consumului.

De asemenea, ca parte a planului autorităţilor spaniole, este necesară „stingerea iluminării din spate a vitrinelor magazinelor şi a iluminatului clădirilor publice care nu sunt utilizate”, a spus prim ministrul Spaniei. Ea a afirmat importanţa închiderii uşilor de la intrare în diverse unităţi atunci când încălzirea sau aerul condiţionat sunt pornite. „În acest plan de austeritate <...> există multe alte măsuri despre care ne aşteptăm să facă parte din măsurile pe care le vor implica alte agenţii guvernamentale, precum şi marile întreprinderi”, a adăugat ea.

Cu toate că Virgil Popescu a dat asigurări că țara noastră nu e nevoită să facă economie la energie, la fel cum unele țări din blocul european se văd obligate să o facă, acesta a îndemnat totuși românii la un consum chibzuit. Oficialul român a explicat faptul că țara noastră are rezerve suficiente în acest sens.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stimabila redactie REPLICA, reclamati-l pe individul care a comentat la 23:26. El va fi sanctionat conform legilor Romaniei, conform Art. 368 din Codul Penal, pentru INSTIGARE PUBLICA LA VIOLENTA, CRIMA SI TERORISM. Aveti adresa virtuala pe care a folosit-o in momentul mesajul instigator la crima, aveti 24 de ore sa-l reclamati sau va vom reclama pentru favorizarea infractorului. Nu ne jucam aici! Cu respect, un activist.
11
0
Ma ofer voluntar,calau sa-l execut publoc pe slugaciul tradator si pe zdrentele penelepre ce au scos plafonarea la emergie si gaze. Trebuie sa moara in chinuri prntru tradare de tara. Fmm de sluga.
0
0
de ministru fmm nenorocire ce esti
0
0
diferenta e ca atunci aveam multe intreprinderi care consumau dar si produceau, acum pune populatia sa economiseasca pentru a-i tine pe altii in carca! si oricum la preturile actuale lumea face economie!
0
0
Un ministru cu afaceri extrem de dubioase in domeniul energiei da lectii de economisire a energiei! Il copiezi pe Ceausescu, dar ala era un mare patriot, facea economii pt. strange bani pe care ii folosea pt. investitii masive in economie.
0
0
Pai iti dai seama ca romanu' e incuiat la cap , cand isi face rate la telefoane de 6500 lei. Cum sa ceri acestor specimene sa faca economie. Pai ei sunt bosi de bosi. Altfel o arunca pe aia ca vai doamne comunism. Ha ha. Prooasta natie.
1
0
E important sa fi chibzuit indiferent de situatie. Un om inteligent fie el si bogat, consuma mereu cat are nevoie. Dar romanul trebuie mereu sa-si arate puterea financiara. Sa arate ca au de unde. Asta denota lipsa unei educatii financiare sau a unei educatii in general. Oamenii cu adevarat de succes, sunt oameni cumpatati care nu arunca in stanga si in dreapta. Da romanu-i bombardier din nastere. Traumele si lispurile comunismului il fac sa consume cu nemiluita acum.
1
0
La ratia am ajuns
1
0
Care e diferenta dintre comunismul lui Ceausescu si democratia occidentala?Tot la Dati a am ajuns
1
0
Oricum romanii sunt stramtorati si sunt siliti sa consume mult mai putin,cam ca in vremea lui Ceausescu. Industrie nu prea avem,deci nu trebuie ca cei cde la sefia UE sa-si faca griji,iar firmele din Romania care functioneaza sunt cam toate ale strainilor. Romania este populata de o majoritate foarte saraca financiar,cu duhul si mai si. Era bine daca faceam economie la impostori,sa nu mai alegem atat de multi sa ne conduca statul cu instituiile lui.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108