REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Minorul din Medgidia care a UCIS două femei, SĂLTAT de polițiști și dus într-un centru educativ

Minorul din Medgidia care a UCIS două femei, SĂLTAT de polițiști și dus într-un centru educativ

Replica API 4 martie 2020 | 15:05 3612

Condamnat definitiv

Condamnat definitiv

Minorul care a provocat un accident rutier pe 12 iulie 2019 în localitatea Medgidia, în urma căruia 5 persoane au fost rănite grav, dintre care două au decedat, a fost condamnat definitiv. Magistrații au dispus luarea măsurii educative privată de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 6 luni pentru conducere fără permis și ucidere din culpă.

La data de 3 martie a.c., polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Medgidia l-au depistat pe minor pe numele căruia Curtea de Apel Constanța a emis sentință penală prin care s-a dispus măsura internării într-un centru educativ.

Două femei au murit şi trei persoane au fost rănite, printre care un copil, după ce un adolescent de 17 ani a pătruns, pe 12 iulie 2019, cu maşina pe care o conducea pe un trotuar la Medgidia, intrând într-un grup de persoane. Adolescentul care a produs tragedia a fugit de la locul accidentului, fiind prins în scurt timp de poliţişti. El nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, însă s-a urcat la volan și a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns cu autoturismul pe trotuar, unde a accidentat mai multe persoane, dintre care două femei au murit. După producerea accidentului, minorul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat în scurt timp de poliţişti.

Pe 1 august, adolescentul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și ucidere din culpă.

Trebuie precizat faptul că, în momentul producerii accidentului, în autoturismul condus de Șaban E. se afla și un copil de 3 ani, care a fost rănit.

”Între timp, Șaban E. mi-a dat în brațe pe minorul M. A. în vârstă de 3 ani spunându-mi să-l duc la spital. Am înțeles că acest copil a fost în autoturism în momentul producerii accidentului. Am plecat la spital unde acest copil a fost investigat medical, însă nu suferise vătămări și m-am întors cu el acasă”, a declarat un martor la eveniment, potrivit rechizitoriului.

Ce a declarat minorul de 16 ani anchetatorilor!

În fața procurorilor, dar și a magistraților, inculpatul a declarat: ”Mașina este a unchiului meu, dar fiind plecat în Germania la muncă, se folosea de ea bunica mea. Autoturismul era condus de un șofer angajat de bunica. La data de 12.07.2019, în jurul orelor 16.45 acest șofer a adus mașina în fața casei și a parcat-o. Șoferul a plecat, iar cheile au rămas în contact. De obicei îi dădea cheile mașinii bunicii mele, însă aceasta nu era acasă. Când am ieșit din curtea imobilului am observat că autoturismul este deschis și cu cheile în contact și am vrut să ascult muzică. M-am așezat pe locul șoferului, la volan, iar pe locul din dreapta față o rudă în vârstă de 35 ani, care ținea în brațe pe minorul M. Aias de 3 ani. Am ascultat muzică circa 10 miute, după care m-am hotărât să plec cu autoturismul pentru a merge la un magazin din cartier să cumpărăm ceva. Am pornit motorul autoturismului și am plecat din fața imobilului unde locuiam. Am condus autoturismul pe Fdt.Viilor, am accelerat brusc, am pierdut controlul direcției de mers și am pătruns pe trotuarul din partea dreaptă, moment în care am accidentat un grup de persoane care stăteau pe trotuar. M-am dat imediat jos din mașină am luat pe M. Aias în brațe și am sunat la ambulanță. La fața locului a venit unchiul meu, care m-a luat de mână să mă ducă acasă pentru că veneau alte persoane să mă bată. Am stat acasă până au venit agenții de poliție și m-au dus la sediul Poliției Mun.Medgidia. Am fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind zero. Recunosc că am condus autoturismul deși nu posed permis de conducere și regret faptele sâvârșite. Împreună cu familia voi despăgubi victimele accidentului pe care l-am produs”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii futi o pereche de palme unui cacanar in roba sau unui militian, iei 3-4 ani. Mai bine te urci si-i calci cu masina.
6
1
Articolul nu este compleat, unde anume il duce pe minor? In centrele Directie de Asistenta Sociala? Si dupa zici ca este corectie? Acolo nu este decat o masura de protectie, scrie Articolul compleat, unde il duce pe minor
4
1
doi oameni morti, pedeapsa 1 an si 6 luni ! Te crucesti in Romania, ce legi si magistrati avem! Le urez magistratilor, sa le omoare un astfel de specimen familia "din greseala" si sa primeasca pedeapsa 1 an si 6 luni !
5
0
asa suntem destepti si smecheri noi tiganii si turcii tiganesti !
1
7
inca o puleasca a mult independentei noastre injustitii mai lipsea sa-i dea o premiere dupa modelul spagoveanu
6
1
Frumoasa declaratie a stiut pustiul ala care omoara oameni ,sa faca asa o declaratie ... . Cand a vrut sa fie smecher in masina sa-l vada lumea nu se gandea .In cartierul acela numit AliBaba sunt multi copii dastia.Si multi barbati care umbla cu copilul de 2-3 ani la volan cu el . acestia ar trebui sanctionati. Inconstienti.
5
1
Pacat ca niciuna din victime nu este cacatul de judecator care a dat GLUMA asta de pedeapsa. INCREDIBIL... 1 an si 6 luni pt ucidere din culpa, conducere fara permis si parasirea locului accidentului... Tot sa traiesti in Romania
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272