REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

MINORUL pus de TATĂL PUȘCĂRIAȘ să înșele prin METODA ACCIDENTUL, ARESTAT: a SPART și LOCUINȚE

MINORUL pus de TATĂL PUȘCĂRIAȘ să înșele prin METODA ACCIDENTUL, ARESTAT: a SPART și LOCUINȚE

Replica API 13 septembrie 2020 | 22:56 2360

Doi tineri, de 18 și 19 ani, au fost arestați preventiv, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Este vorba despre AlexandruFlorin Grădinaru și Daniel Serhan Memiș. Tinerii nu se află la primul conflict cu legea penală. Unul dintre ei, spre exemplu, a fost inițiat chiar de către tatăl său, pe vremea când era minor, și înșela prin metoda Accidentul.

Cei doi tineri, la data de 30 august, ar fi pătruns în locuința unei femei din municipiul Medgidia și ar fi sustras mai multe electrocasnice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.400 de lei. În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au reținut în sarcina tânărului de 18 ani, comiterea a patru infracțiuni de furt calificat, fapte săvârșite în perioada 19 iulie 2019 - 28 august 2020, precum și infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Prin urmare, la data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 02.50, tânărul în cauză a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe strada Poporului din municipiul Medgidia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cele două persoane au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri au fost prezentate instanței de judecată, care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia de arestare preventivă a inculpaților G A-F și M D - S, S. În baza art.226 alin.(1) şi (2) C.proc.pen. rap. la art.223 alin.(2) şi art.202 alin.(1) şi (3) C.proc.pen., Dispune arestarea preventivă a inculpaților G A-F ?i M D - S, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.09.2020 până la data de 08.10.2020”, potrivit minutei judecătorești. Bărbații au fost introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Grădinaru înșela prin metoda Accidentul

Unul dintre tineri a mai fost condamnat. Acesta, fiind vorva de Florin Alexandru Grădinaru, s-a deplasat la locuința persoanei vătămate și prin inducerea în eroare, după ce în prealabil aceasta a fost apelată telefonic de către o persoană care a pretins că ar fi fiul său aflat la muncă în Qatar și va trebui să dea o sumă de bani unei persoane pentru plata unui avocat si despăgubirea unei persoane vătămate, i-a solicitat acesteia respectiva sumă de bani, persoana vătămată dând curs solicitării și înmânându-i inculpatului 3.950 EURO, 20.350 USD și 62.625 lei.

Astfel, victima în vârstă de 77 de ani, a declarat că persoane necunoscute au contactat-o pe telefonul fix al locuinței sale și recomandându-se ca fiind fiul acesteia, i-au solicitat să pună la dispoziție toți banii din casă sub pretextul că acesta a accidentat cu autoturismul o persoană de sex feminin, iar ca să scape de răspundere va trebui să plătească victimei și avocatului o sumă mare de bani. Ulterior convorbirii telefonice, la locuinţa victimei s-a prezentat un tânăr căruia aceasta i-a înmânat suma de 103.840 lei, 3.950 euro și 20.350 dolari. Instanţa a decis , ţinând cont că inculpatul era minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Precizăm că Grădinaru era trimis să încaseze banii de către tatăl său, aflat în penitenciar.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Loates an p**a de m****a l*****a Ioniță fai panorama scrii numai p****i bagajele p**a an morții tai
0
0
fa muistoo sau muistule care ai scris aceasta stire!! Gradinaru nu la trimis tasu sa comita nici o infractiune si nici nu este in puscarie! parintii lui sunt plecati la munca in afara pt un trai mai bun.. dar copilu a intrat intrun click anturaj care la adus unde la dus in ziua de azi!! inainte sa scri o stire mai intati intereazate de situatie.. nui baga omului mortu in casa ca munceste vai de capu lor acolo! saraciilor care nu stiti ce sa mai scrieti si faceti omu de ras
0
0
lasati in infractiuni iar la majorat sun trimisi la ...scoala in puscarii pe banii victimilor ,asta i societatea !
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108