REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mircea DOBRE zice că FĂGĂDĂU îşi bate JOC de angajaţii din Primăria Constanţa

Mircea DOBRE zice că FĂGĂDĂU îşi bate JOC de angajaţii din Primăria Constanţa

Replica API 4 iulie 2020 | 00:00 2390

Decizia edilului Decebal Făgădău de a scădea veniturile angajaților din Primăria Constanța a fost criticată atât de persoane aflate în subordinea sa, cât și de politicieni. Mircea Dobre, deputat de Constanța și fost ministru al Transporturilor, inițiator al proiectului privind acordarea voucherelor de vacanță, a afirmat că este o bătaie de joc la adresa angajaților din Primăria Constanța, care ar fi singura instituție publică din țară care recurge la acest gest.

.

„Din punctul meu de vedere este o bătaie de joc la adresa celor angajați în Primăria Municipiului Constanța. Am înțeles că li s-au tăiat voucherele de vacanță. Înainte de apariția acestor vouchere, noțiunea de concediu nu prea exista în zona publică, pentru că majoritatea bugetarilor beneficiau de concediu, dar stăteau acasă. Eu nu am mai auzit nicio altă instituție publică din România, la ora actuală, care să taie vouchere de vacanță. Inclusiv la nivelul administrației centrale se dau aceste vouchere și nu înțeleg de ce primarul a decis acest lucru și trebuie să vină cu explicații.”, a declarat Mircea Dobre, președintele PRO România Constanța.

De la excedent, la tăieri de salarii

Decebal Făgădău și-a motivat inițiativa de scădere a veniturilor pentru că au crescut cheltuielile, odată cu alocarea de sume importante Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Deputatul Mircea Dobre se întreabă câți bani a încercat să contracteze Primăria Constanța din suma pusă la dispoziție de Uniunea Europeană pentru administrațiile publice locale care dețin în administrare și spitale.

„Am înțeles că s-au tăiat examenele pentru creșterea gradului, ceea ce înseamnă că salariile sunt blocate la nivelul municipalității, chiar tăiate, în condițiile în care nu se mai acordă acel spor. Parcă în ultimii trei ani, actualul primar se lăuda că are excedent bugetar. Acum înțelegem că este o gaură foarte mare, iar explicația stă în COVID-19. Oare Primăria Constanța a depus vreun proiect la Ministerul Fondurilor Europene să atragă vreo sumă din cei 350 de milioane de euro proveniți de la Uniunea Europeană pentru administrațiile publice locale care dețin unități spitalicești?”, a mai adăugat Mircea Dobre.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108