REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mircea Duşa: Vom avea acelaşi număr de senatori şi deputaţi

Mircea Duşa: Vom avea acelaşi număr de senatori şi deputaţi

Replica API 30 august 2012 | 00:00 139

Ministrul de Interne, la Constanţa

Ministrul de Interne, la Constanţa

A fost stabilită ziua alegerilor parlamentare. Pe 2 decembrie românii vor ieşi din nou la vot şi vor pune ştampila pe cei care-i vor în Parlamentul României, pentru următorii patru ani. Cei care s-au gândit însă, că alegerile se vor desfăşura pe baza listelor electorale reactualizate sau că vom avea mai puţini parlamentari, s-au înşelat. Alegerile se vor desfăşura pe baza Legii 35, spune ministrul.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa a declarat că pe data de 2 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare. Reactualizarea listelor electorale la care încă se lucrează nu va influenţa, se pare, în nici un fel, procedura de vot din iarnă. Şi nici pe parlamentari. "Alegerile se vor face pe baza Legii 35, privind alegerile parlamentare. Sigur că listele trebuie actualizate tot timpul. Conform legii, numărul de parlamentari se stabileşte după datele de la ultimul recensămât, recensământ care este publicat, oficial în România, de acum 10 ani", a declarat în exclusivitate, pentru "Replica", Mircea Duşa, precizând şi faptul că "va fi acelaşi număr de deputaţi şi de senatori ca şi până acum". Nu am putut să-l nu-l întrebăm pe ministrul Administraţiei şi Internelor dacă şefii lui din partid iau în calcul schimbarea Constituţiei, pentru a-l face pe Traian Băsescu să plece de la Cotroceni. Duşa nu a vrut, însă, să comenteze, spunând că nu este în măsură să facă declaraţii... politice. "Eu nu comentez ce spune domnul Băsescu. Sunt la Ministerul Administraţiei şi Internelor - instituţie care apără drepturile fundamentale ale cetăţenilor şi respect drepturile constituţionale ale cetăţilenilor şi sigur că, atunci când sunt chestiuni în afara legii, iau şi măsuri de stabilire a ordinii. Nu-mi puneţi întrebări care privesc politica. Sunt lideri de grup care vă pot răspunde", a conchis ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108