REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mircea Titus Dobre: După plecarea mea de la minister, legea turismului a fost preluată de Sevil Shhaideh și făcută praf - VIDEO

Mircea Titus Dobre: După plecarea mea de la minister, legea turismului a fost preluată de Sevil Shhaideh și făcută praf - VIDEO

Replica API 6 aprilie 2019 | 00:00 320

Deputatul Pro România, Mircea Titus Dobre, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, despre motivele plecării sale din PSD, despre noul partid din care face parte, despre așteptările la vot, dar nu numai. Deocamdată, spune Dobre, alegerile europarlamentare sunt un test, iar dacă Pro România obține măcar 5 plus 1%, înseamnă că noul partid a demonstrat că poate. Iată un fragment din interviu:

Reporter: Încep prin a vă întreba în legătură cu plecarea dvs de la PSD, de fept toţi liderii Pro România sunt plecaţi din PSD. Sunteţi dvs, este domnul Victor Ponta, preşedintele, şi doamna Corina Creţu, cea care deschide lista de candidaţi pentru parlamentul european, tot de la PSD este plecată. Ce garanţii avem că dvs aduceţi altceva faţă de PSD şi explicaţi-mi, pe scurt, de ce aţi plecat din PSD.

Mircea Dobre: În primul rând nu toţi liderii sunt plecaţi din PSD. Dacă discutăm despre Sorin Câmpeanu care este primvicepreşedinte, la fel ca şi Daniel Constantin, tot vicepreşedinte, sunt plecaţi din ALDE. Deci nu sunt doar foşti membrii ai PSD. Am plecat din PSD din cauza faptului că, în primul rând, avem o altă mentalitate şi o altă gândire faţă de actualul preşedinte, Liviu Dragnea, care cred că în acest moment, ca şi în 2017 şi 2018, a luat nişte decizii care duce România spre o „lovitură de beton“ pentru că toate acestea au fost luate în nume personal sau într-o mică gaşcă unde nu mai conta ceea ce spun colegii din partid sau acel comitet executiv. Acesta este o farsă şi se iau decizii în funcţie doar de ce spune Liviu Dragnea. Am făcut parte din comitetul executive şi ştiu foarte bine ce se întâmplă acolo. Nu venea nimeni să îl contrazică pe Liviu Dragnea sau, dacă îl contrazicea, la un moment dat era pus la zid de către anumiţi acoliţi de-ai lui.

Rep.: Vă referiţi şi la schimbarea premierului? La domnul Tudose? A fost un vot atunci… Dânsul a acceptat acel vot.

M.D.: Da, a acceptat acel vot, dar acesta oricum se discutase cu o seară sau două înainte. Deci era doar o simplă întâlnire unde s-a votat de fapt ceea ce s-a decis cu o seară înainte. Cred că am şi intrat în Cartea Recordurilor prin faptul că un partid aflat la guvernare a votat moţiunea de cenzură împotriva propriului Guvern. A fost o harababură foarte mare în acel moment, în vara lui 2017, când, bineînţeles, mulţi nu au fost de acord cu acest lucru dar pentru că existau nişte diferenţe foarte mari între ce spune Liviu Dragnea şi ceea ce voia să ducă mai departe Sorin Grindeanu şi dacă şi-a permis să îl contrazică pe Dragnea s-a trezit în această situaţie.

Rep.: Mi-aţi spus că nu sunt doar foşti membrii PSD în acest partid dar, totuşi, sunteţi mulţi din PSD. Înceamnă că sunteţi un alt PSD?

M.D.: Nu, noi suntem un partid de centru stânga şi facem politica pe care am făcut-o şi în PSD pe timpul lui Adrian Năstase şi pe timpul lui Victor Ponta. Nu cred că putem să contestăm acest lucru. Cele mai liberale măsuri s-au luat pe mandatul lui Victor Ponta de aceea şi noţiunea de USL pentru că a fost într-adevăr o conducere social liberală, nu a fost doar social democcrată. Noi nu suntem împotriva pesediştilor, noi suntem împotriva lui Liviu Dragnea şi a câtorva acoliţi care nu au legătură cu PSD-ul.

Rep.: Şi dacă dânsul pleacă mâine de la conducerea partidului, vă întoarceţi cu toţii la PSD?

M.D.: Nu am spus asta. Am fost foarte clar - când am intrat în Pro România, am spus că nu mă mai întorc în PSD. Aş fi penibil dacă m-aş întoarce. Dar să vedem cine conduce acuma PSD – nu este cineva care a fost de la început membru al partidului sau al PDSR-ului trecut - aşa cum a fost înainte de anul 2003. Aici, acum, îl avem pe Liviu Dragnea care vine din PD, îl avem pe Codrin Ștefănescu care vine din PRM, o avem pe Olguţa Vasilescu, tot din PRM, îl avem pe Darius Vâlcov care, să fim serioşi, chiar dacă nu deţine funcţie în partid, el o conduce pe Viorica Dăncilă, și care vine din PD, respectiv PNL. Deci nu discutăm despre un membru al PSD care ăla a fost, a rămas şi a condus.

(…)

Rep.: Vreau să îmi spuneţi, pentru că sunteţi parlamentar, aţi fost şi ministru, ce aţi făcut dvs pentru judeţul Constanţa?

M.D.: În primul mandat, vorbesc de anul 2012-2016, am avut undeva la 87 de iniţiative legislative dintre care 26 au devenit legi. Vorbind de judeţul Constanţa şi putem să discutăm depre turism unde deţinem 11 staţiuni de interes naţional, cea mai importantă lege este cea în turism care a devenit activă undeva la începutul anului 2017, în momentrul în care, în calitatea de ministru al turismului, a trebuit să fac normele de aplicare ale acestei legi care chiar dacă a fost votată şi promulgată de preşedinte în 2016, ea nu devine active până când nu apar acele norme de aplicare. Tehnocraţii lui Cioloş nu au făcut acest lucru, asta este, ne-au arătat şi ei cum au guvernat şi cum probabil vor să guverneze în continuare, văd că au nişte păreri destul de ciudate. Am făcut aceste norme, iar din 2017 legea a devenit activă – îi puteţi întreba pe cei din domeniul turismului dacă este bună sau rea – nu pot eu să îmi dau cu părerea pentru că aş fi subiectiv, normal, fiind o lege iniţiată, făcută, realizată de mine împreună cu colegii mei din mandatul trecut.

Dacă discutăm despre noul mandat, începând cu anul 2017 am fost ministru timp de un an şi o lună în care am realizat, împreună cu colegii din minister, masterplanul de investiţii în turism, am dat vouchere de vacanţă, era o ordonanţă de urgenţă din 2009 dar aceste vouchere nu s-au dat niciodată în spaţiul public, la funcţionarii publici. Am aplicat-o începând cu luna iulie 2017, este în vigoare în continuare cu toate că voiau să o desfiinţeze după vara lui 2018 dar, bineînţeles, rezultatele care au fost la ANAF au fost foarte bune pentru că acei bani toţi sunt fiscalizaţi 100% - nimeni nu poate să facă ceva pe piaţa neagră pentru că acele vouchere sunt nominale, sunt fiscalizate pentru că sunt ori prin sistemul bancar, ori sunt tipărite deci nu ai cum să te joci cu ele.

Am mai lăsat proiectul legii turismului în decembrie 2017 pe site-ul Ministerului Turismului. Am fost singurul ministru care m-am deplasat în cele opt regiuni să dezbat această lege, în calitatea mea de ministru, nu am trimis nici un secretar de stat, nu am trimis pe altcineva, m-am dus personal împreună cu doi consilieri ca să dezbatem legea cu cei care au fost interesaţi. Vă spun sincer, în sală nu am avut sub 250-300 de personae deşi durau dezbaterile undeva între 6 şi 8 ore. M-am întors la minister, am refăcut legea pe baza dezbaterilor avute cu cetăţenii din ţară, bineînţeles, acolo unde mi-am permis să modific că trebuie să fie şi în acord şi cu alte legi din România.

După ce am plecat, în ianuarie 2018, proiectul de lege a turismului a fost luat de doamna Sevil Shhaideh, probabil în calitate de consilier de stat al premierului, nu ştiu ce pricepere are dânsa despre turism, dar legea a fost făcută praf din punctul meu de vedere. Acum nu se ştie ce este cu această lege, nimeni de la minister nu poate să ne zică nimic, dacă se va face sau nu. Acolo era o chestiune foarte interesantă, pe lângă altele care reglementau activitatea de turism (…).

Interviul complet - VIDEO:

A.C

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Altu care a pus un umar ca sa ne pricopsim cu cel mai neputincios primar de oras mare plus hotii de pe langa el. Marsh ca nu te votez.
5
0
Tu vezi ti de.cozonaci lasa tu.turismul
8
0
Asta e oligofren
5
0
Putin oligofren, pentru ca dupa cum se poate observa si cu ochiul liber, chiar am fata de oligofren!
8
1
De acord cu interesant
3
0
Ce ai facut ma te-ai luat de toata conducerea PSD in frunte cu Dragnea facandui venetici.Domnule Dragnea care sunteti parasutat din P.Deul lui Base in PSD se pare ca nu ii acordati baiatului asta respectul pe care il merita cam asta zice el.
1
3
Mars ma de aici! Deputatul pulii! Mai bine iti vezi de chiflele tale si nu te mai da in spectacol ca mare cunoscator in turism! Daca mata are hotel in Mamaia asta nu inseamna ca tu te pricepi la turism
21
1
Ar fi interesant sa vedem cele doua foi matricole ,poate din liceu. Doamna Sevil Shhaideh a absolvit LMB. Dumneavoastra ?
23
4
Asta este cap patrat si la propriu, si la figurat! Ce mutra cubica are!
16
4
Asa Mircea cotizeaza la replica ca prea nu se mai aude nimic de tine , partid de plangaciosi
20
2
Tare ca fieru, iute ca otelu
12
6
Tocmai tu vorbesti despre pregatire, Mircea?!? Daca nu era taica-tau cu pilele lui aveai tu vreun rol in politica?! Ai uitat cum ti se scriau discursurile de catre cei ce ii blamezi acum?!? Rusine, baietel!
28
5
Pe ei Mircea, rupeti PSD-ul, mult succes
14
16

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108