REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Miting la Constanţa a Coaliţiei pentru Familie. Cum văd constănţenii situaţia

Miting la Constanţa a Coaliţiei pentru Familie. Cum văd constănţenii situaţia

Replica API 9 noiembrie 2016 | 00:13 271

În aceeaşi zi cu alegerile parlamentare

În aceeaşi zi cu alegerile parlamentare

Dezbaterile pentru definirea termenului de familie a împărţit România în două tabere: cei care consideră că familia trebuie să fie formată doar din bărbat şi femeie şi de cei care consideră că familia nu depinde de sexul partenerilor din cuplu. Coaliţia pentru Familie, organizaţia care susţine cel mai mult familia tradiţională, organizează un miting la Constanţa.

Coaliţia pentru Familie organizează pe 12 noiembrie, în faţa Prefecturii din Constanţa, un miting. Scopul acestuia este să tragă un semnal de alarmă cu privire la „imposibilitatea de a accepta atitudinea clasei politice în ce priveşte demersul perfect constituţional al celor trei milioane de cetăţeni care susţin familia tradiţională, formată din bărbat şi femeie”, după cum se arată în anunţul evenimentului. Ei cer Parlamentului ca referendumul pentru modificarea definiţiei familiei în Constituţie să fie organizat odată cu alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Constănţenii sunt la fel de împărţiţi.

„Familia formată dintr-un bărbat şi o femeie a reprezentat mereu nucleul unei societăţi în continuă dezvoltare. Voi participa la mitingul de susţinere pentru că referendumul pentru-familie să aibă loc în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, deoarece ar reprezenta o şansă a dreptului de exprimare a cetăţenilor români, referendumul reprezentând un drept şi o valoare democratică. De aceea, invit la miting toţi constănţenii care susţin familia tradiţională, indiferent de confesiunile de care aparţin, deoarece trebuie să dăm o şansă copiilor noştri”, a declarat Octavian.

Pe de altă parte, „consider că trebuie să existe o liberă alegere pentru formarea unei familii. Eu nu cred că ar trebui gândită treaba atât de limitat. Există familii tradiţionale care nu funcţionează cum trebuie. Certuri, bătăi, scandaluri, copii traumatizaţi – sunt doar câteva exemple. De asemenea, această abordare anti-relaţii între persoane de acelaşi sex mi se pare de perioada medievală, sincer”, a precizat Anca.

„O să particip la miting pentru a susţine familia tradiţională şi naturală, împotriva corectitudinii politice şi a dictaturii minorităţii pentru că, pe lângă faptul că societatea românească nu este pregătită pentru astfel de „libertăţi” şi implementarea lor n-ar face decât să ne arunce şi mai mult în haos şi să creeze o nouă diviziune în opinia publică, din punct de vedere demografic, suntem în cădere liberă, problemă care ar trebui rezolvată înainte de toate”, a spus Mihai.

„Nu cred că este în regulă să aruncăm cu noroi în orientarea unor persoane organizând un miting. Este de prost gust. Fiecare face ce vrea în ograda sa. Nu văd altfel lucrurile. Am prieteni gay, lesbiene, bisexuali. Nu văd problema. Doar nu au cerinţe wow. Să fim umani. Sunt probleme mult mai grave în România. Să ieşim la miting pentru păduri defrişate, pentru gunoaie în oraş, pentru politicieni corupţi. Să învăţăm ce este aia unitate, înainte de toate”, a punctat Andreea.

„Susţin familia tradiţională. Nu am nimic împotriva minorităţilor sexuale. Dar, să nu uităm că se numesc minorităţi. Majoritarii suntem cei care vedem familia ca fiind formată din bărbat şi femeie, tocmai pentru că un astfel de cuplu poate procrea. Să negăm conceptul de familie tradiţională poate fi, pe de o parte, negarea lui Dumnezeu. Nu sunt nici habotnică, doar că încă mai cred în acele elementare noţiuni de firesc. Firescul, în opinia mea, este reprezentat de femeie şi bărbat, care fac copii împreună. Oricât de supărător ar suna pentru minorităţile sexuale, asta este părerea mea. Pe de altă parte, minorităţile în cauză să fie sănătoase, să meargă de mână pe stradă dacă doresc, să se afişeze fără să aibă teamă că cineva se uită urât la ei – eu sigur nu mă voi uita urât la ei –, dar nu îi voi încuraja să se intituleze familie. Familia e un concept sfânt, deşi, din păcate, în societatea zilelor noastre, sunt destui care nu o respectă. Vă invit să citiţi mai mult. Vă invit să vă documentaţi şi să realizaţi că, acceptând anumite chestiuni ieşite din tiparul firescului, ducem omenirea la pierzanie. Şi nu o spun referindu-mă la cele din Cărţile Sfinte. O spun, bunăoară, gândindu-mă la sporul demografic al României”, a declarat Alexandra.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108