REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mitroi a inaugurat lucrările de canalizare în Valea Seacă anunţând candidaţii USL că are probleme cu ANI

Mitroi a inaugurat lucrările de canalizare în Valea Seacă anunţând candidaţii USL că are probleme cu ANI

Replica API 23 noiembrie 2012 | 00:00 338

Una caldă, alta rece:

Una caldă, alta rece:

La inaugurarea lucrărilor de canalizare în zona Valea Seacă din comuna Valu lui Traian, primarul Florin Mitroi a anununţat, pe lângă veştile bune, şi o veste proastă: "Am pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), la Curtea de Apel Constanţa. Mai este o cale de atac la Înalta Curte, la Bucureşti".

"Este o zi importantă pentru localitatea Valu lui Traian, pentru toţi locuitorii, pentru că începem a doua etapă a proiectului de canalizare, care are o valoare de 800 mii euro şi bineînţeles urmând etapa treia, care va fi finanţată tot de RAJA Constanţa. Le mulţumesc personal pentru implicare, atât conducerii RAJA, celor care s-au implicat în derularea acestui proiect, cât şi salariaţilor mei care au muncit timp de 3 ani la dosare pentru a începe acest proiect. În etapa a doua din proiectul de canalizare beneficiază 500 de locuinţe, iar când se va finaliza şi etapa a treia, vor fi racordate la sistem aproximativ 1.500 - 2.000 de locuinţe din totalul de 4.500", a anunţat primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi. El a continuat însă, spunând şi partea mai puţin plăcută: "Vestea rea este că, din păcate, deşi în toţi anii de mandat am fost un tip transparent, cei care ne dau legile în Parlament, le dau proaste. Acum 8 ani am semnat majoritatea primarilor din judeţ să reprezentăm comunele noastre în acţionariatul RAJA, iar astăzi (ieri-n.r.), am pierdut procesul cu ANI, la Curtea de Apel Constanţa. Mai avem o cale de atac la Înalta Curte, la Bucureşti, dar consider că trebuie să ne trezim cu toţii; nu doar pe primarul Mitroi îl afectează, ci pe toţi primarii din judeţ şi nu doar pe ei. Cred că se poate reglementa printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru că legea n-a fost abrogată şi a fost altă lege ANI care este de interpretat. Dacă se vrea să susţinem, să ţinem la cârma unei comune un primar care ştie ce vrea pentru locuitori, atunci trebuie ca toate acestea să intre în normalitate", a spus Mitroi. Florin Mitroi, dar şi alţi primari din judeţ, se află în proces cu ANI după ce agenţia a emis, în luna iulie a acestui an, o decizie privind incompatibilitatea, pe motiv că edilii constănţeni au fost concomitent, în mandatul 2008-2012, şi primari şi reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale în AGA din cadrul SC RAJA SA. Invitat să participe la inaugurarea lucrărilor de canalizare de la Valu lui Traian, senatorul Alexandru Mazăre a precizat că se va gândi împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa la o soluţie care să scoată din impas nu doar edilul din comuna Valu, ci şi alţi 16 primari din judeţ care se confruntă cu aceeaşi problemă. Referindu-se la lucrările inaugurate ieri, senatorul a afirmat: "Este un proiect deosebit de important şi bucuria este dublată de faptul că am domiciliul în comuna Valu lui Traian. Locuinţa mea este undeva pe partea celaltă, dar şi zona unde locuiesc este inclusă în programul derulat".

Prezent la inaugurarea de la Valu, Dobre a primit sfaturi de la alegători

La rândul său, consilierul judeţean Mircea Titus Dobre, candidat pentru un post de deputat, a declarat: "După cum ştiţi, face parte din programul POS Mediu pe zona Constanţa - Ialomiţa. Este un program în cadrul căruia beneficiari sunt peste 600.000 de persoane; un proiect de 244 milioane de euro, binevenit, pentru că ştim că acestea sunt probleme cu care se confruntă persoanele din zona rurală". Facem precizarea că, la evenimentul de inaugurare a lucrărilor, Dobre a fost abordat de un cetăţean, interesat să afle ce proiecte are candidatul la Parlament, dar şi pentru a-i sugera să construiască o fabrică de pâine în localitate, pentru a da de muncă unor oameni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108