REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

MIZERIE şi scaune rupte în microbuzele GMS. OPC a dat deja un avertisment firmei de transport!

MIZERIE şi scaune rupte în microbuzele GMS. OPC a dat deja un avertisment firmei de transport!

Replica API 23 martie 2018 | 01:20 447

Sursă foto: Gelu Nica, Povestiri din GMS

Constănțenii care circulă frecvent pe ruta Constanța – Năvodari cu microbuzele aparținând Grup Media Sud au reclamat, în repetate ocazii, condițiile improprii în care sunt nevoiți să călătorească. Cea mai recentă reclamație, postată de un constănțean pe 19 martie a.c., pe pagina personală de Facebook arată cum microbuzul în care călătorește are scaune rupte și resturi sau hârtii aruncate peste tot.

De altfel, o altă călătoare semnala în urmă cu câteva luni aceleași aspecte: „Un mijloc de transport mizer. Scaune rupte, ușa de la intrare, care în unele cazuri, la anumite mașini, se închide un o funie, aglomerație cât cuprinde de stăm ca sardinele în mașină. Șoferii merg repede și pun frâne brusc. Șoferii sunt foarte nervoși dacă îți expui punctele de vedere privind situația mașinilor, iar atunci când este aglomerat și nu mai ai unde să te bagi în mașină se iau de tine”, semnala constănțeanca pe „Povestiri din GMS”, pagină de Facebook.

Condițiile oferite de Grup Media Sud în microbuzele sale au fost constatate și de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, în cadrul campaniei desfășurate în privința mijloacelor de transport în comun. „Absolut toate firmele care dețin mijloace de transport în comun au fost verificate. Noi nu avem posibilitatea să îi oprim în trafic, dar îi putem verifica la capăt de linie. Iar nereguli au fost constatate la majoritatea firmelor.

Aproximativ 95% dintre transportatori au primit avertismente și au fost dispuse măsuri de remediere a deficiențelor care trebuie rezoltate în 45 de zile”, ne-a declarat Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorilor Constanța, cu precizarea că Grup Media Sud este una dintre firmele care a primit avertisment. Dacă în termen de 45 de zile, deficiențele nu sunt corectate – respectiv microbuzele igienizate și deficiențele minore, precum scaunele rupte, reperate! – firma riscă o amendă de zeci de mii de lei.

Un alt aspect subliniat de Horia Constantinescu este faptul că firmele private de transport public „fac inspecția tehnică periodică (ITP) la service-uri satelit, astfel că starea microbuzelor nu este cea menționată în acte”.

Reamintim că, săptămâna trecută, comisarii de la Protecția Consumatorilor au desfășurat o acțiune de control pe mijloacele de transport în comuna al Regiei Autonome de Transport în Comun, exact pe temele reclamate de năvodăreni: curățenie și defecțiuni. Și în cazul regiei, precum în cazul transportatorului privați, a fost emis un avertisment și au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avertisment?? Cum plm doar avertisment? Dati amenda direct! Daca asa arata in interior pai partea de motor etc e si mai jale! Concluzie: pericol mare pe strazile judetului!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108