REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 2 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6504
15.4° Constanța Luni, 2 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6504

Moderna pregătește un vaccin ARNm pentru variola maimuței

Moderna pregătește un vaccin ARNm pentru variola maimuței

Replica API 6 august 2022 | 00:00 585

Pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de amenințarea variolei maimuței, directorii de la Moderna au declarat miercuri că au inițiat un program de cercetare pentru a analiza capacitatea companiei de a crea un vaccin împotriva variolei maimuței cu ajutorul tehnologiei ARNm.

"Suntem, evident, foarte conștienți de îngrijorarea legată de variola maimuței și, evident, foarte receptivi la anunțurile recente", a declarat președintele Moderna, Stephen Hoge, în timpul unei teleconferințe cu investitorii.

Acesta a continuat: "Am inițiat un program de cercetare. Urmărim foarte atent acest lucru și, evident, având în vedere anunțurile recente din domeniul sănătății publice și îngrijorarea tot mai mare cu privire la disponibilitatea aprovizionării cu vaccinuri, începem să analizăm ce ar fi necesar pentru a ne folosi platforma noastră și pentru a furniza un vaccin împotriva variolei maimuței - atât [pentru] a interveni în epidemia actuală, dar și pentru a încerca să abordăm problemele de aprovizionare pe termen lung în privința acestei amenințări la adresa sănătății publice", relatează abcnews.go.com, citat de stiripesurse.ro.

Atât la nivel național, cât și la nivel mondial, oficialii și-au exprimat îngrijorarea că nu există suficiente vaccinuri împotriva variolei maimuței pentru a face față crizei emergente. Având în vedere că cererea este în creștere, oficialii din cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Sociale din SUA (HHS) au raportat că un total de 1,1 milioane de doze de vaccin JYNNEOS pentru variola maimuței, un regim cu două doze, va fi alocat statelor și jurisdicțiilor din întreaga țară. Aproximativ 1,5 milioane de americani sunt considerați în prezent eligibili pentru vaccinare, au declarat pentru ABC News Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
41162937266
5/49
156923936
joker
9153820265