rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Modificările Codului Muncii, pe înţelesul tuturor. INTERVIU cu avocatul Cătălin Niţă

Cătălin Niţă

Ce modificări au intervenit în Legea Muncii? Care sunt efectele trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat? Cine sunt cei mai afectaţi? La aceste întrebări răspunde avocatul Cătălin Niţă

Modificările Codului Muncii, despre care se tot vorbeşte de mai bine de jumătate de an, nasc în continuare controverse atât din partea angajatorilor, cât şi din partea angajaţilor. De remarcat că unele modificări sunt binevenite şi văzute bine de ambele categorii, în timp ce altele se lovesc de nemulţumiri şi suspiciuni. Peste toate acestea, la finele anului trecut a fost adoptată şi OUG 79/2017, de modificare a Codului Fiscal, privind trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Toate aceste modificări sunt explicate de către avocatul Cătălin Niţă, din cadrul Baroului Constanţa.

Reporter: Domnule avocat, vorbiţi-ne despre OUG 79/2017 şi despre efectele acesteia. Sunt afectate salariile angajaţilor în urma adoptării ei?

Cătălin Niţă: Este evident că prin această OUG sunt afectate salariile nete ale lucrătorilor, pentru că prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, s-a modificat baza de impunere/calcul, în sensul că s-a stabilit o cotă de contribuţii de la sănătate, de 10%, respectiv o cotă de contribuţii la pensii, de 25%, care se aplică asupra salariului brut majorat, prin preluarea contribuţiilor angajatorului.

Prin urmare, salariile nete aflate în plată la data de 31 decembrie 2017, suferă o reducere de aproximativ 19,9%, tocmai pentru că salariul brut s-a majorat prin preluarea contribuţiilor angajatorului, în procent de aproximativ 21,1%. Astfel, salariul brut de la 31 decembrie 2017 s-a majorat cu 21,1% şi a rezultat salariul brut la 1 ianuarie 2018, asupra căruia s-au aplicat cotele de contribuţii enunţate anterior, 25% pensii şi 10 % sănătate.

Rep.: Care ar fi remediul în această situaţie?

Cătălin Niţă: În legătură cu impactul OUG 79/2017 asupra salariilor angajaţilor, începând cu 1 ianuarie 2018, angajatorii au posibilitatea, atenţie, nu obligaţia, de a compensa această diminuare a salariilor nete prin trei modalităţi. Una ar fi, fie majorarea salariilor de bază, astfel încât salariul net să fie menţinut la nivelul anterior transferului de contribuţii, fie prin acordarea unui spor prin contractul colectiv de muncă cu caracter compensatoriu, un spor cuantificat la suma de minim 19,9%, fie prin instituirea unei plăţi compensatorii, strict legată de valoarea contribuţiilor de la 1 ianuarie 2018.

Modalitatea prin care legiuitorul a prevăzut cum se poate acoperi acest impact asupra salariilor nete, s-a materializat prin adoptarea OUG 82/2017, potrivit căruia angajatorii care au mai mult de 21 de salariaţi, au obligaţia să iniţieze negocieri colective, astfel încât pe baza acestora să se agreeze în ce fel şi dacă aceste afectări salariale să fie evitate, în ceea ce priveşte salariile nete ale salariaţilor.

Rep.: Ce alte modificări au mai intervenit în relaţiile de muncă şi care trebuie menţionate?

Cătălin Niţă: O modificare a Codului Muncii de natură să impacteze asupra raporturilor de muncă este şi aceea privind evidenţa timpului de muncă şi a timpului de odihnă, în sensul că s-a impus ca angajatorii să evidenţieze printr-o modalitate pe care ei să o aprecieze, pontaj, condică de prezenţă sau pontaj electronic, ora de începere a programului şi ora de terminare a acestuia, tocmai pentru că mulţi angajatori de pe piaţa muncii din România eludau obligaţiile care le reveneau în ceea ce priveşte timpul de muncă al salariaţilor şi nu ţineau evidenţa orelor suplimentare prestate de aceştia şi, implicit, nu plăteau aceste ore suplimentare.

O altă modificare destul de importantă a Codului Muncii care s-a produs anterior anului 2018, este aceea că angajatorii au obligaţia de a ţine evidenţa timpului de muncă la locul de desfăşurare a activităţii şi de a păstra în acelaşi loc şi copia contractului individual de muncă al salariatului care lucrează în acel punct de lucru. De ce?

Pentru că de multe ori, când inspecţia muncii organiza activităţi de control, întâmplina dificultăţi în sensul că la sediul punctelor de lucru nu se regăseau acele documente pe care aceştia le vizau, pe motiv că erau ţinute la sediul firmei. Ori, în acest context, era evident că inspecâia muncii era oarecum îngreunată în desfăşurarea activităţii, şi astfel legiuitorul, pentru a încerca să diminueze munca la negru sau munca cu nerespectarea exigenţelor Codului Muncii, a prevăzut că angajatorii trebuie să ţină aceste documente, evidenţa şi contractele individuale de muncă, la sediul punctelor de lucru, tocmai pentru ca inspecţia muncii să aibă acces la ele la data la care se prezintă în control

Rep.: Cu privire la repausul săptămânal, prevăzut în contractul individual de muncă, a intervenit vreo modificare?

Cătălin Niţă: Am întâlnit o modificare de substanţă a Codului Muncii, în acest sens, în 2015. Anterior, repausul săptămânal trebuia acordat două zile calendaristice consecutiv, iar din august 2015, s-a statuat că repausul săptămânal poate fi de 48 de ore consecutiv. Raţionamentul legiuitorului îl apreciez corect pentru că sunt o serie de angajatori care, prin natura activităţii, nu aveau posibilitatea să acorde liber pe zile calendaristice consecutive, ci pe ore care, însumate, sunt în echivalentul zilelor calendaristice.

Concret, dacă unii angajatori prestează activitate până sâmbătă la ora 13:00, şi îşi reiau activitatea luni la ora 13:00, se observă că între momentul încetării activităţii săptămânale şi momentul reluării activităţii, se înregistrează 48 de ore. Practic, în acest fel s-a creeat o posibilitate de a facilita angajatorilor dreptul de a-şi organiza activitatea propriilor nevoi, dar şi de a conserva dreptul salariaţilor de a beneficia de timpul liber săptămânal corespunzător.

Rep.: Dar despre concediile de odihnă ce ne puteţi spune? A intervenit vreo modificare recentă în privinţa lor?

Cătălin Niţă: Tot în 2015 a mai apărut o altă modificare de substanţă a Codului Muncii, privitoare la efetuarea concediilor de odihnă. Pe deoparte s-a stabilit că un angajator poate să acorde concediul de odihnă, fie până la sfârşitul anului în curs, fie în următoarele 18 luni, extinzându-se astfel perioada în care angajatorul poate acorda concediul de odihnă restant cu 6 luni, faţă de reglementarea anterioară cu care angajatorul avea obligaţia să acorde concediul de odihnă restant până la sfârşitul anului următor, iar o altă modificare pe care o apreciez de substanţă este şi aceea că, anterior anului 2015, concediul de odihnă nu se acorda pe perioada concediilor medicale.

Ulterior pronunţării unei decizii a Curţii Europene de Justiţie, legiuitorul implementând această hotărâre, a stabilit că pentru perioada concediilor medicale dintr-un an, angajatul are dreptul şi la concediul de odihnă. Cu alte cuvinte, dacă un angajat se află chiar şi un an de zile în concediu medical, acesta are dreptul pentru anul respectiv şi la zile de concediu de odihnă, prevăzut în contractul individual de muncă sau în contractul colectiv de muncă, după caz.

Rep.: În privinţa sancţiunilor, pentru angajatorii care nu-şi respectă obligaţiile prevăzute în contractul individual de muncă, au fost prevăzute modificări?

Cătălin Niţă: În anul 2017, la capitolul „Răspundere contravenţională în privinţa raporturilor juridice de muncă, s-a majorat cuantumul amenzilor aplicate angajatorilor care primesc la muncă salariaţi fără să aibă contract de muncă încheiat şi înregistrat legal, de la amenda între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare salariat găsit în această situaţie, la sancţiunea de 20.000 lei fix pentru fiecare salariat găsit fără contract, însă a fost eliminat caracterul de infracţiune a primirii la muncă a mai mult de 5 salariaţi fără a li se încheia contracte individuale de muncă.

Practic, s-a majorat amenda, care a fost fixată la 20.000 lei şi nu mai este cuprinsă între 10 000 lei şi 20 000 lei, dar s-a eliminat pragul infracţional în raport de numărul de salariaţi aflaţi în această situaţie. Indiferent că sunt 5, 10 sau 20 de salariaţi care prestează „la negru”, angajatorul va plăti câte 20.000 lei amendă pentru fiecare în parte.

joi, 1 februarie 20183083
mai mult...Replica
22 iul 20:05ReplicaLECŢIE PENTRU 'BIZONI'. INDIVIDUL care a rămas cu SUV-ul blocat în mare, AMENDAT cu 10.000 de lei! VIDEO

...2027

22 iul 16:45ReplicaSALVAMAR din Costinești, AGRESAT de iubitul unei turiste care se aventurase în mare2343
22 iul 16:28ReplicaHAOS! Accident rutier cu mai multe victime, la ieșire din Topraisar!3435
22 iul 00:00ReplicaAfaceristul Vasile Frîncu, condamnat DEFINITIV pentru evaziune fiscală

Afaceristul Vasile Frîncu nu scapă de condamnare în dosarul în care a fost acuzat de evaziune fiscal. După 5 ani de...2279

22 iul 12:58ReplicaACCIDENT RUTIER ÎN LANŢ PE AUTOSTRADA A2! A intervenit elicopterul SMURD: 4 răniţi, între care şi un copil4112
22 iul 00:00ReplicaPrimăria Constanţa cumpără pavele şi borduri de la Videanu1320
22 iul 00:00ReplicaFemeie TRÂNTITĂ la PĂMÂNT, în Faleză Nord! Agresorul DROGAT, prins cu ajutorul unui CÂINE de URMĂ

Un bărbat care a mai fost condamnat pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la...2228

22 iul 00:00ReplicaȘofer cu handicap, AMENDAT cu 600 de lei pentru că nu și-a plătit parcarea prin SMS. Înstanța a ANULAT contravenția2356
22 iul 01:21ReplicaMARE ATENȚIE! A REVENIT PE LITORAL METODA CLASICĂ A AGENȚIILOR FANTOMĂ DE MODELLING1540
22 iul 00:00ReplicaAflat în plin divorț cu soția, încearcă să-și salveze copilul din mediul în care trăiește. Bebelușul s-a îmbolnăvit de TBC!

Un bebeluș de niciun an, în pericol în casa bunicii materne cunoscută cu o boală gravă?! Tatăl micuței, care se...821

22 iul 14:23ReplicaLUXUL de a fi student: de la cazare, la taxa de studii1128
22 iul 00:00Replica`De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu?`. VIDEO: Cum s-a petrecut accidentul de la intrare în Lumina!1172
Vremea
27.9°19.9° - 27.9° luni, 22 iulie 2019
cer fragmentatUmiditate: 32%
Vânt: 5.62 m/s din SSE
Presiune: 1016.08 milibari

Loto
6/4912728353740
5/4011829363940
joker92629364011
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 iul 00:00SportDinamo - Craiova 0-2. Oltenii se impun la capătul unui meci în care fotbalul a trecut în plan secund

Fotbalul a căzut în plan secund pe Arena Naţională, din momentul în care Eugen Neagoe a suferit infarct ventricular...340

22 iul 00:00SportDarren Cahill, impresionat de felul în care a fost primită Simona Halep la Constanța: „Își iubește țara”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a urmărit festivitatea de la Constanța în care campioana noastră...750

22 iul 00:00SportGabi Tamaș, de negăsit! S-a întors în țară și a fugit de la echipă: a petrecut în club și a lipsit de la antrenament, clubul anunță poliția

Gabriel Tamaș (35 de ani), fundașul lui Hapoel Haifa, e de negăsit de mai bine de 12 ore în România, după ce a...807

22 iul 00:00SportLiga I: Poli Iaşi - Astra Giurgiu 1-0

Politehnica Iaşi a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci...213

Local
22 iul 00:00LocalCe trebuie să ştiţi despre transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autorităţile străine

Aţi revenit în ţară şi aţi obţinut peste hotare acte de stare civilă întocmite de autorităţile străine?...300

22 iul 01:43LocalUn copil, DISPĂRUT de pe o plajă din Mamaia, GĂSIT de polițiști

Polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizati, în jurul orei 13.20, despre dispariția unui minor, de pe o plajă din...2387

22 iul 02:08LocalPrichindeii, așteptați alături de Zbumzzi, în Țara Piticilor

Ce poate fi mai plăcut în vacanța mare, pentru copii, dar și pentru părinți, decât activitățile recreative în...334

22 iul 02:03LocalACȚIUNEA TRUCK & BUS. Polițiștii verifică mijloacele de transport persoane

Polițiștii rutieri vor controla, zilele acestea, autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport...659

22 iul 02:07LocalHoț din Eforie, prins în flagrant pe plaja din Vama Veche

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au...897

22 iul 02:06LocalIdentificat de polițiștii din Mangalia, după comiterea unei infracțiuni de furt calificat

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...1270

22 iul 02:06LocalDonație de la voluntarii LIONS către Spitalul Județean Constanța

Întotdeauna o inima mare poate face lucruri minunate, însa imaginați-vă ce pot face inimile a 1.500 de oameni? Numai...598

22 iul 02:05LocalAccident la intrare în Valu lui Traian

Intrarea în localitatea Valu lui Traian, dinspre Constanța, este o zonă unde în mod frecvent au loc accidente...1590

22 iul 02:04LocalAccident în Ovidiu. Victima este un pieton

Un accident rutier a avut loc duminică, 21 iulie a.c., în cursul dimineții, la ora 09.30. Victima este un pieton, iar...715

22 iul 01:44LocalComerțul ambulant pe plajă, sancționat de polițiști în stațiunile Saturn, Eforie și Mamaia

La data de 19 iulie a.c., în intervalul orar 10.00 - 12.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au...819

Politică
22 iul 00:16PoliticăAndrei Stoican - candidatul Partidului ADER pentru alegerile prezidenţiale

Andrei Stoican va candida la alegerile prezidenţiale din partea Partidului "Ader la Democraţie, Educaţie şi...408

22 iul 02:12PoliticăCioloş: Prea puţin mă interesează părerea lui Dăncilă cu privire la activitatea mea de comisar european

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că "prea puţin" îl...318

22 iul 02:12PoliticăMinistrul Finanţelor anunţă că săptămâna viitoare va fi luată o decizie cu privire la rectificarea bugetelor locale

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a informat, duminică, că săptămâna viitoare va fi luată o...301

22 iul 02:11PoliticăFifor: Barna luptă pentru protejarea intereselor proprii

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele USR, Dan Barna, luptă pentru "protejarea"...293

22 iul 02:10PoliticăViorica Dăncilă îi răspunde Gabrielei Firea: „Când ieși în spațiul public și îți ataci colegii, o faci doar pentru imagine“

Viorica Dăncilă spune despre declarațiile recente ale Gabrielei Firea că îi va răspunde în interiorul partidului....347

22 iul 02:08PoliticăViorel Cataramă e nimicitor: Dacian Cioloș e un comunist, Dan Barna e un neomarxist care luptă împotriva capitalului autohton și sprijină numai multinaționalele

Alianța USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianței la...578

22 iul 02:08PoliticăConsiliul Județean Constanța oferă Poliției Constanța CINCI aparate DRUGTEST

Consiliul Județean Constanța va preda, luni, 22 iulie a.c., cinci aparate DrugTest către polițiștii din cadrul...872

22 iul 01:56PoliticăDeputatul Dobre intră în RĂZBOI cu conducerea PSD Constanţa, după tentativa de numire a Marilenei Dragnea la Mamaia SA

Deputatul Pro România Mircea Titus Dobre reacţionează dur după tentativa de numire a Marilenei Dragnea la conducerea...1556

22 iul 01:57PoliticăEugen Teodorovici: 'Noi oferim cele mai bune guvernări, cei mai buni premieri, cei mai buni primari, parlamentari şi, de ce nu, cel mai bun PREŞEDINTE'

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, susţine că ”toţi marii paşi înainte ai acestei ţări s-au...383

22 iul 01:56PoliticăGabriela Firea: 'Intru în cursa pentru prezidențiale! Doamna premier are aceleași instrumente preluate de la domnul Dragnea'

Gabriela Firea a declarat că intră în competiția pentru prezidențiale deoarece lucrurile nu merg în „direcția...1014

Monden
22 iul 17:57MondenBianca Drăgușanu, la distracție în club cu Alex Bodi

Bianca Drăgușanu a fugit la mare în weekend, în compania iubitului ei, Alex Bodi. Vedeta și actualul ei iubit s-au...295

22 iul 00:00MondenCornelia Catanga a fost externată. Monica Pop a dat detalii despre starea artistei

Medicul oftalmolog Monica Pop a anunțat, în urmă cu două zile, că a vizitat-o pe Cornelia Catanga la spital și că...253

22 iul 17:45MondenTrupele fenomen ale anilor ‘90 s-au reunit pe aceeaşi scenă

Săptămâna care se încheie a fost una de foc pentru cele mai îndrăgite trupe ale anilor ‘90. Toate s-au reunit,...242

22 iul 02:24MondenCristina Spătar, despre divorțul de fostul soț: „Nu am primit nici un leu de la el“

Cristina Spătar trăiește de ceva vreme o frumoasă poveste de dragoste alături de bărbatul care îi face zilele...430

22 iul 00:00MondenPrimele poze cu Adelina Pestriţu în rochie de mireasă. Toate ţinutele de la nuntă au fost de covorul roşu

A venit ziua cea mare pentru Adelina Pestriţu (32 de ani), acel moment mult aşteptat în care a îmbrăcat rochia de...361

22 iul 00:00MondenCe fată frumoasă are Johnny Depp! Seamănă leit cu Vanessa Paradis în tinereţe

La vârsta de numai 20 de ani, Lily-Rose Depp, fiica Vanessei Paradis (46 de ani) şi a actorului Johnny Depp (56 de...258

22 iul 00:00MondenNoul album al lui Beyonce, „o declaraţie de dragoste pentru Africa“

"O declaraţie de dragoste pentru Africa" cu mai mulţi artişti de pe continent, dar şi cu vedete americane precum...167

22 iul 00:00MondenPrinţul George al Marii Britanii împlineşte 6 ani

Anul trecut, fiul cel mare al ducilor de Cambridge a apărut la balconul Palatului Buckingham şi a făcut o plimbare...248

22 iul 00:00MondenTrump este gata să garanteze personal pentru rapperul american ASAP Rocky, deţinut în Suedia

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că este gata să garanteze personal pentru rapperul american...191

22 iul 00:00MondenNatalie Portman se întoarce la franciza "Thor" în rolul unei versiuni feminine a super-eroului

Natalie Portman se va întoarce la franciza "Thor" în rolul unei versiuni feminine a super-eroului principal,...181

Mapamond
22 iul 00:00MapamondProblema migranţilor: ''Ajunge'' cu alegerile făcute doar la Paris şi Berlin, afirmă Matteo Salvini

Franţa şi Germania nu pot decide singure politicile privind migraţia, ignorând solicitările ţărilor cele mai...190

22 iul 00:00MapamondComemorarea atentatului eşuat împotriva lui Hitler: "Sunt momente în care nesupunerea poate fi o datorie"

Germania a salutat, sâmbătă, eroismul autorilor atentatului eşuat împotriva lui Hitler, acum 75 de ani, şi al...204

22 iul 00:00MapamondMarea Britanie: Mii de manifestanţi anti-Brexit pe străzile Londrei

Opozanţi ai Brexitului au manifestat sâmbătă la Londra desfăşurând în aer un uriaş balon portocaliu care îl...183

22 iul 00:00MapamondBritish Airways au suspendat zborurile către Cairo timp de şapte zile începând de sâmbătă

British Airways au suspendat zborurile către Cairo timp de şapte zile începând de sâmbătă pentru a permite o...191

22 iul 00:00MapamondCanada: Fiul unui şef al poliţiei australiene a fost găsit mort în Columbia Britanică

Una din cele două victime ale crimelor "suspecte" petrecute în această săptămână în Vestul canadian este fiul...195

22 iul 00:00MapamondAutorităţile japoneze au emis un mandat de arestare pentru bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie

Autorităţile japoneze au emis un mandat de arestare pentru bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie...162

22 iul 00:00MapamondZeci de mii de manifestanţi proguvernamentali la Hong Kong

Zeci de mii de persoane s-au adunat sâmbătă în Hong Kong pentru a-şi exprima sprijinul pentru poliţie şi guvernul...155

22 iul 00:00MapamondFalsa ameninţare cu bombă pe o cursă Lufthansa la Belgrad: Autorul apelului spera să obţină o întâlnire cu o însoţitoare de bord

Un bărbat sârb de 65 de ani a mărturisit în faţa unui tribunal sâmbătă că a sunat pentru a anunţa o falsă...168

22 iul 16:54MapamondTreizeci şi trei de migranţi, răniţi într-un accident rutier în Macedonia de Nord

Treizeci şi trei de migranţi au fost răniţi vineri într-un accident rutier în Macedonia de Nord după ce vehiculul...173

22 iul 00:00MapamondBărbatul suspectat că a incendiat Kyoto Animation în Japonia credea că studioul i-a plagiat romanul

Bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie în care au murit 33 de oameni în Japonia, cel mai grav atac...157

Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...742

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...1186

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1869

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1433

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...526

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...434

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2698

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...586

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1452

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1147