rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Modificările Codului Muncii, pe înţelesul tuturor. INTERVIU cu avocatul Cătălin Niţă

Cătălin Niţă

Ce modificări au intervenit în Legea Muncii? Care sunt efectele trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat? Cine sunt cei mai afectaţi? La aceste întrebări răspunde avocatul Cătălin Niţă

Modificările Codului Muncii, despre care se tot vorbeşte de mai bine de jumătate de an, nasc în continuare controverse atât din partea angajatorilor, cât şi din partea angajaţilor. De remarcat că unele modificări sunt binevenite şi văzute bine de ambele categorii, în timp ce altele se lovesc de nemulţumiri şi suspiciuni. Peste toate acestea, la finele anului trecut a fost adoptată şi OUG 79/2017, de modificare a Codului Fiscal, privind trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Toate aceste modificări sunt explicate de către avocatul Cătălin Niţă, din cadrul Baroului Constanţa.

Reporter: Domnule avocat, vorbiţi-ne despre OUG 79/2017 şi despre efectele acesteia. Sunt afectate salariile angajaţilor în urma adoptării ei?

Cătălin Niţă: Este evident că prin această OUG sunt afectate salariile nete ale lucrătorilor, pentru că prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, s-a modificat baza de impunere/calcul, în sensul că s-a stabilit o cotă de contribuţii de la sănătate, de 10%, respectiv o cotă de contribuţii la pensii, de 25%, care se aplică asupra salariului brut majorat, prin preluarea contribuţiilor angajatorului.

Prin urmare, salariile nete aflate în plată la data de 31 decembrie 2017, suferă o reducere de aproximativ 19,9%, tocmai pentru că salariul brut s-a majorat prin preluarea contribuţiilor angajatorului, în procent de aproximativ 21,1%. Astfel, salariul brut de la 31 decembrie 2017 s-a majorat cu 21,1% şi a rezultat salariul brut la 1 ianuarie 2018, asupra căruia s-au aplicat cotele de contribuţii enunţate anterior, 25% pensii şi 10 % sănătate.

Rep.: Care ar fi remediul în această situaţie?

Cătălin Niţă: În legătură cu impactul OUG 79/2017 asupra salariilor angajaţilor, începând cu 1 ianuarie 2018, angajatorii au posibilitatea, atenţie, nu obligaţia, de a compensa această diminuare a salariilor nete prin trei modalităţi. Una ar fi, fie majorarea salariilor de bază, astfel încât salariul net să fie menţinut la nivelul anterior transferului de contribuţii, fie prin acordarea unui spor prin contractul colectiv de muncă cu caracter compensatoriu, un spor cuantificat la suma de minim 19,9%, fie prin instituirea unei plăţi compensatorii, strict legată de valoarea contribuţiilor de la 1 ianuarie 2018.

Modalitatea prin care legiuitorul a prevăzut cum se poate acoperi acest impact asupra salariilor nete, s-a materializat prin adoptarea OUG 82/2017, potrivit căruia angajatorii care au mai mult de 21 de salariaţi, au obligaţia să iniţieze negocieri colective, astfel încât pe baza acestora să se agreeze în ce fel şi dacă aceste afectări salariale să fie evitate, în ceea ce priveşte salariile nete ale salariaţilor.

Rep.: Ce alte modificări au mai intervenit în relaţiile de muncă şi care trebuie menţionate?

Cătălin Niţă: O modificare a Codului Muncii de natură să impacteze asupra raporturilor de muncă este şi aceea privind evidenţa timpului de muncă şi a timpului de odihnă, în sensul că s-a impus ca angajatorii să evidenţieze printr-o modalitate pe care ei să o aprecieze, pontaj, condică de prezenţă sau pontaj electronic, ora de începere a programului şi ora de terminare a acestuia, tocmai pentru că mulţi angajatori de pe piaţa muncii din România eludau obligaţiile care le reveneau în ceea ce priveşte timpul de muncă al salariaţilor şi nu ţineau evidenţa orelor suplimentare prestate de aceştia şi, implicit, nu plăteau aceste ore suplimentare.

O altă modificare destul de importantă a Codului Muncii care s-a produs anterior anului 2018, este aceea că angajatorii au obligaţia de a ţine evidenţa timpului de muncă la locul de desfăşurare a activităţii şi de a păstra în acelaşi loc şi copia contractului individual de muncă al salariatului care lucrează în acel punct de lucru. De ce?

Pentru că de multe ori, când inspecţia muncii organiza activităţi de control, întâmplina dificultăţi în sensul că la sediul punctelor de lucru nu se regăseau acele documente pe care aceştia le vizau, pe motiv că erau ţinute la sediul firmei. Ori, în acest context, era evident că inspecâia muncii era oarecum îngreunată în desfăşurarea activităţii, şi astfel legiuitorul, pentru a încerca să diminueze munca la negru sau munca cu nerespectarea exigenţelor Codului Muncii, a prevăzut că angajatorii trebuie să ţină aceste documente, evidenţa şi contractele individuale de muncă, la sediul punctelor de lucru, tocmai pentru ca inspecţia muncii să aibă acces la ele la data la care se prezintă în control

Rep.: Cu privire la repausul săptămânal, prevăzut în contractul individual de muncă, a intervenit vreo modificare?

Cătălin Niţă: Am întâlnit o modificare de substanţă a Codului Muncii, în acest sens, în 2015. Anterior, repausul săptămânal trebuia acordat două zile calendaristice consecutiv, iar din august 2015, s-a statuat că repausul săptămânal poate fi de 48 de ore consecutiv. Raţionamentul legiuitorului îl apreciez corect pentru că sunt o serie de angajatori care, prin natura activităţii, nu aveau posibilitatea să acorde liber pe zile calendaristice consecutive, ci pe ore care, însumate, sunt în echivalentul zilelor calendaristice.

Concret, dacă unii angajatori prestează activitate până sâmbătă la ora 13:00, şi îşi reiau activitatea luni la ora 13:00, se observă că între momentul încetării activităţii săptămânale şi momentul reluării activităţii, se înregistrează 48 de ore. Practic, în acest fel s-a creeat o posibilitate de a facilita angajatorilor dreptul de a-şi organiza activitatea propriilor nevoi, dar şi de a conserva dreptul salariaţilor de a beneficia de timpul liber săptămânal corespunzător.

Rep.: Dar despre concediile de odihnă ce ne puteţi spune? A intervenit vreo modificare recentă în privinţa lor?

Cătălin Niţă: Tot în 2015 a mai apărut o altă modificare de substanţă a Codului Muncii, privitoare la efetuarea concediilor de odihnă. Pe deoparte s-a stabilit că un angajator poate să acorde concediul de odihnă, fie până la sfârşitul anului în curs, fie în următoarele 18 luni, extinzându-se astfel perioada în care angajatorul poate acorda concediul de odihnă restant cu 6 luni, faţă de reglementarea anterioară cu care angajatorul avea obligaţia să acorde concediul de odihnă restant până la sfârşitul anului următor, iar o altă modificare pe care o apreciez de substanţă este şi aceea că, anterior anului 2015, concediul de odihnă nu se acorda pe perioada concediilor medicale.

Ulterior pronunţării unei decizii a Curţii Europene de Justiţie, legiuitorul implementând această hotărâre, a stabilit că pentru perioada concediilor medicale dintr-un an, angajatul are dreptul şi la concediul de odihnă. Cu alte cuvinte, dacă un angajat se află chiar şi un an de zile în concediu medical, acesta are dreptul pentru anul respectiv şi la zile de concediu de odihnă, prevăzut în contractul individual de muncă sau în contractul colectiv de muncă, după caz.

Rep.: În privinţa sancţiunilor, pentru angajatorii care nu-şi respectă obligaţiile prevăzute în contractul individual de muncă, au fost prevăzute modificări?

Cătălin Niţă: În anul 2017, la capitolul „Răspundere contravenţională în privinţa raporturilor juridice de muncă, s-a majorat cuantumul amenzilor aplicate angajatorilor care primesc la muncă salariaţi fără să aibă contract de muncă încheiat şi înregistrat legal, de la amenda între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare salariat găsit în această situaţie, la sancţiunea de 20.000 lei fix pentru fiecare salariat găsit fără contract, însă a fost eliminat caracterul de infracţiune a primirii la muncă a mai mult de 5 salariaţi fără a li se încheia contracte individuale de muncă.

Practic, s-a majorat amenda, care a fost fixată la 20.000 lei şi nu mai este cuprinsă între 10 000 lei şi 20 000 lei, dar s-a eliminat pragul infracţional în raport de numărul de salariaţi aflaţi în această situaţie. Indiferent că sunt 5, 10 sau 20 de salariaţi care prestează „la negru”, angajatorul va plăti câte 20.000 lei amendă pentru fiecare în parte.

joi, 1 februarie 20183173
mai mult...Replica
18 noi 16:18ReplicaRAZII în Constanța: mașini controlate și persoane conduse la Secția 2 Poliție!

Polițiști din cadrul Secției 2, la data de 16 noiembrie a.c., în intervalul orar 22.00 - 06.00, au desfășurat o...906

18 noi 16:18ReplicaFemeie din Cernavodă, condamnată pentru furt!1227
18 noi 00:00ReplicaAtenție, șoferi! Zone pe care trebuie să le evitați în această săptămână1020
18 noi 16:18ReplicaManagerul Spitalului Judeţean Constanţa, în doliu. Mesaj de condoleanţe de la colegi

"Colegii din cadrul conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța sunt...1887

18 noi 00:00ReplicaAşa va arăta viitorul ansamblu rezidenţial cu blocuri de 20 de etaje, în locul fostului Abator de pe Şoseaua Mangaliei!3542
18 noi 00:00ReplicaPROFILUL unui HOȚ: Munca e grea, vrea să facă bani UȘOR! Se apără spunând că probabil era DROGAT!1194
18 noi 00:00ReplicaScandal într-un bar! Tânăr CONDAMNAT după ce a bătut un liceean din cauza unei fete

O distracție între adolescenți organizată într-un bar din Constanța s-a încheiat pe patul de spital pentru un...1170

18 noi 00:00ReplicaStatul Român, OBLIGAT DEFINITIV să-i plătească DAUNE unui constănțean condamnat FĂRĂ DOVEZI pentru înșelăciune și fals1682
18 noi 00:00ReplicaAdministraţia locală investește în Campusul Henri Coandă: locatarii sunt şcoliţi în domeniul calculatorului1731
18 noi 08:34ReplicaPERSOANE EVACUATE de pe o navă, în Portul Constanţa! INCREDIBIL ce se petrece la bord: TRANSFUGII au dat foc într-o cabină! VIDEO

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea a 6 persoane, aflate pe nava Nordic...1820

18 noi 00:00ReplicaConstănțenii care au câini şi pisici ar trebui să se grăbească: locurile în pensiunile pentru animale sunt limitate970
18 noi 00:00ReplicaConstănțeni, pregătiți hainele groase: vine frigul!8801
Vremea
14.1°14.1° - 14.1° luni, 18 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 95%
Vânt: 2.71 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 noi 02:00SportRezultate în Liga a II-a: Turris – Universitatea Cluj, scor 1-1; Metaloglobus – UTA 1-1

Formaţia Turris-Oltul Turnu Măgurele a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Universitatea Cluj,...385

18 noi 02:00SportPortugalia s-a calificat la Campionatul European

Reprezentativa Portugaliei s-a calificat la Campionatul European din 2020, după ce a învins, duminică, în deplasare,...441

18 noi 00:00SportIon Țiriac și Simona Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Ion Țiriac a dezvăluit două dialoguri deloc prietenoase avute în ultima vreme cu Simona Halep (4 WTA, 28 de ani)....832

18 noi 00:00SportHagi l-a ghicit: Contra face jocurile Anamariei Prodan

Anamaria Prodan îl sprijină pe Facebook pe selecționerul Contra. „Regele” l-a suspectat pe Cosmin încă de la...1324

Local
18 noi 00:00LocalUrmează alegerile! Verificaţi-vă valabilitatea cărţii de identitate!

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român. În acest context, Direcţia...357

18 noi 00:00LocalBine de ştiut în cazul actelor de stare civilă: în ce condiţii se solicită şi cum se soluţionează

Rectificarea unor rubrici din actul de stare civilă presupune îndreptarea erorii materiale comise cu ocazia...294

18 noi 02:01LocalConcursul Național 'Jocurile Olimpice în imaginația copiilor' și-a desemnat câștigătorii

Gala Laureaților ediției a XXVII-a a Concursului Național de Arte Plastice „Jocurile Olimpice în imaginația...315

18 noi 02:35LocalAu fost plantați 141 de puieți de stejar la limita dintre județele Constanța și Tulcea

În cursul zilei de duminica, 17 noiembrie a.c., în cadrul programului de sărbătorire a Dobrogei, inițiat de către...747

18 noi 02:28LocalGrupări de criminalitate organizată, destructurate de polițiști

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română și D.I.I.C.O.T. au efectuat 186 de percheziții pentru...2423

18 noi 01:57LocalAlertă la Mangalia: o maşină a lovit o ţeavă de gaze

Intervenţie a militarilor din cadrul ISU Dobrogea şi a firmei de furnizare gaze naturale, la Mangalia! Un autoturism a...708

18 noi 02:00LocalAccident rutier: motociclist lovit de un autoturism

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara în municipiul Constanţa, pe strada Baba Novac. La faţa locului s-au...1235

18 noi 02:29LocalAccident rutier la Tulcea: o victimă!

Un accident rutier a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 noiembrie a.c., un bărbat de 60 de ani, din...582

18 noi 01:52LocalProgramul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” în perioada 18 - 24 noiembrie

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” oferă publicului constănțean o săptămână plină de...534

18 noi 01:53LocalTentativă de viol la Tulcea

Urmare a investigațiilor efectuate în cazul comiterii infracțiunilor de violare de domiciliu și tentativă de viol,...626

Politică
18 noi 01:51PoliticăMinistrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon

Voucherele de vacanță vor fi menținute și în 2020, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de...745

18 noi 02:34PoliticăNoul ministru al Educaţiei, declaraţie halucinantă: Ministerul nu ar avea ce să facă cu banii dacă i s-ar aloca 6% din PIB

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că pe actuala „construcţie” în materie de investiţii şi...841

18 noi 01:57PoliticăDoliu în lumea politică: a murit Bogdan Niculescu-Duvăz

A murit Bogdan Niculescu Duvăz, fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea şi Adrian Năstase, relatează...1434

18 noi 01:57PoliticăDan Barna a învăţat din episodul Ienei - S-a întâlnit cu Florin Piersic şi NU i-a dat autograf, ci i-a cerut

După ce a devenit ţinta ironiilor în mediul online pentru că i-a dat un autograf fostului mare antrenor Emeric...858

18 noi 01:56PoliticăMinistrul Muncii, anunţ pentru pensionari: Se schimbă modul de recalculare a pensiilor - 'Labirintul pensionarului român'

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind până la șase luni...1085

18 noi 01:55PoliticăRaluca Prună îl atacă pe Tudorel Toader: 'Ar trebui retras din toate forurile in care reprezinta statul roman'

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Cioloş, îl atacă pe Tudorel Toader, fost ministru al...559

18 noi 02:34PoliticăIohannis lansează ideea modificării Constituţiei: Discuţie despre atribuţiile preşedintelui

Klaus Iohannis anunţă că va lansa o discuţie despre Constituţie şi atribuţiile preşedintelui, care în ultimii...873

18 noi 01:53PoliticăCum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în...664

18 noi 02:08PoliticăMinisterul Afacerilor Externe solicită modificarea adreselor unor secții de votare din străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor

În continuarea demersurilor de organizare a procesului de vot în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor...487

18 noi 02:03PoliticăMinistrul Economiei anunță SCHIMBĂRI RADICALE în modul cum e finanțată Armata României

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în urma discuțiilor cu șeful Ministerului Apărării, Nicolae...794

Monden
18 noi 16:12MondenLuminița Anghel s-a întors în România și a vorbit despre momentele dificile din viața ei. „Încă mai crede lumea că sunt în America”

Luminița Anghel și familia ei s-au întors în țară, după o perioadă în care au locuit în America. Artista a...508

18 noi 00:00MondenAndreea Antonescu s-a despărțit de noul iubit, după doar o lună de relație. Care au fost motivele separării

Andreea Antonescu (36 de ani) părea că radiază de fericire în compania noului său iubit, chiar dacă anunțase în...422

18 noi 00:00MondenBrigitte, șefă de șantier cu geantă de 3.500 de euro. Se ocupă serios de afacerile soțului Florin Pastramă

Soţii Pastramă nu stau locului o clipă! Brigitte şi Florin sunt ocupaţi acum cu renovarea câtorva spaţii pe care...376

18 noi 00:00MondenAnca Serea, extrem de sexy la botezul fetiței ei. A purtat o rochie cu crăpătură pe picior

Anca Serea și Adi Sînă au ales să își creștineze fiica, pe Leah Maria, la jumătatea acestei luni, când micuța...546

18 noi 00:00MondenSharon Stone a recreat scena din "Instinct primar" la o gală din Berlin. Ce mesaj a transmis femeilor

Sharon Stone (61 de ani) este una dintre numele sonore din industria cinematografică. Deşi a jucat în nenumărate...354

18 noi 00:00MondenUltima fiţă: starurile fac baie în gheaţă

O nouă fiţă în lumea vedetelor! Lady Gaga, Kevin Hart, Zac Efron şi Orlando Bloom fac băi în gheaţă în scop de...292

18 noi 00:00MondenRelaţia între Al Pacino şi Robert De Niro este ''magică'', afirmă Martin Scorsese

Relaţia între Al Pacino şi Robert De Niro este "magică", a declarat emblematicul regizor american Martin Scorsese,...310

18 noi 00:00MondenJennifer Lopez a dezvăluit că un regizor i-a cerut să-i arăte sânii

Actriţa şi cântăreaţa Jennifer Lopez a afirmat joi că un regizor de film i-a cerut să-i arăte sânii, sub...356

18 noi 00:00MondenAriana Grande şi-ar putea anula următoarele concerte din turneul mondial

Cântăreaţa Ariana Grande a transmis fanilor săi că suferă de o problemă la sinusuri din cauza căreia este...219

18 noi 00:00MondenClive Owen va interpreta rolul fostului preşedinte american Bill Clinton într-un serial de televiziune

Actorul britanic Clive Owen va interpreta rolul fostului preşedinte american Bill Clinton într-un serial de...228

Mapamond
18 noi 00:00MapamondMarea Britanie: Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului...243

18 noi 00:00MapamondMarea Britanie: Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului...251

18 noi 00:00MapamondUngaria: Guvernul îşi sporeşte controlul asupra instanţelor şi şcolilor independente, stârnind îngrijorarea organizaţiilor civice

Guvernul ungar a iniţiat o serie de măsuri legislative prin care şi-ar spori controlul asupra instanţelor şi...240

18 noi 00:00MapamondTurcia reiterează că îşi va activa rachetele antiaeriene ruseşti, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni americane

Turcia îşi va folosi rachetele antiaeriene ruseşti, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni americane, a declarat...246

18 noi 00:00MapamondSUA: Guvernatorul democrat, reales în funcţie în faţa candidatului republican susţinut de Trump

Guvernatorul statului american Louisiana, democratul John Bel Edwards, a fost reales sâmbătă în funcţie, în pofida...220

18 noi 00:00MapamondNoi ciocniri în Hong Kong, un poliţist rănit de o săgeată

Un poliţist din Hong Kong a fost rănit duminică în picior de o săgeată trasă de un manifestant în timpul...221

18 noi 00:00MapamondFranţa: Peste 100 de persoane reţinute după protestele de la Paris

Autorităţile au reţinut 129 de persoane în urma protestelor de sâmbătă de la Paris, 78 dintre ele fiind plasate...221

18 noi 00:00MapamondCehia: Proteste şi celebrări pentru a marca 30 de ani de la Revoluţia de Catifea

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate să se adune sâmbătă la Praga pentru o demonstraţie împotriva premierului...234

18 noi 00:00MapamondFranţa: Violenţe sporadice la Paris, la împlinirea unui an de la debutul mişcării "vestelor galbene"

Parisul a devenit sâmbătă scena unor proteste marcate pe alocuri de violenţe, la împlinirea unui an de la...218

18 noi 00:00MapamondSoldaţii chinezi au făcut curat pe străzile din Hong Kong

Armata chineză a participat sâmbătă la curăţarea străzilor din Hong Kong, prezenţă militară simbolică şi...237

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...393

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...565

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1437

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...702

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...929

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5149

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...934

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1055

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1299

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9616