REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Moga se apucă de curăţenia în PSD Constanţa după Paşte

Moga se apucă de curăţenia în PSD Constanţa după Paşte

Replica API 2 aprilie 2015 | 00:04 274

Cu toate că unii fac pe Sfânta Filofteia,

Cu toate că unii fac pe Sfânta Filofteia,

Nicolae Moga şi Decebal Făgădău

PSD Constanţa este în impas! Au sau nu au cazuri de colegi care trebuie să fie suspendaţi din funcţii odată cu intrarea în vigoare a rezoluţiei „lui Ponta”? Dacă ne luăm după declaraţiile preşedintelui interimar al PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga, rezoluţia adoptată de Consiliul Naţional - prin care se interzice ocuparea funcţiilor politice sau demnităţilor publice numite de către membrii de partid aflaţi în diferite stadii de cercetare penală sau care sunt condamnaţi pentru cazuri de corupţie - i-ar trage pe dreapta pe preşedintele executiv Nicuşor Constantinescu şi pe deputatul Radu Babuş (vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene). Dacă ne luăm după declaraţiile preşedintelui Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa şi probabil viitorul preşedinte al Organizaţiei Judeţene, Decebal Făgădău, cel puţin în cazul lui Nicuşor Constantinescu rezoluţia nu are de ce să se aplice! Asta pentru că, spune Făgădău, Constantinescu nu este acuzat de corupţie şi nu este în arest preventiv. „Este în arest la domiciliu şi este acuzat de abuz în serviciu şi alte chestiuni...”, a motivat Făgădău, după care a continuat spunând că nu este treaba lui să comenteze situaţia preşedintelui CJC şi că cel mai bine ar fi să îl întrebăm direct pe acesta cum stau lucrurile.

Amintim, în acest context, că PSD a adoptat o rezoluţie conform căreia membrii de partid inculpaţi în dosare de corupţie, la punerea în mişcare a acţiunii penale, îşi pierd, după caz, funcţia de membru al Guvernului sau de conducere din Parlament. De asemenea, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupoţie îşi pierd automat funcţia politică în cadrul PSD; membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi; membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid; membrii de partid condamnaţi definitv pentru fapte de corupţie îşi pierd defintiv calitatea de membru al PSD. La prima vedere, Constantinescu nu se încadrează în situaţiile descries mai-sus, numai că, potrivit noului Cod Penal, abuzul în serviciu este încadrat, pe Noul Cod Penal la „infracţiuni de corupţie”. Cu atâtea detalii pe cap, nici nu este de mirare că social-democraţii constănţeni nu ştiu cu precizie ce anume trebuie să facă. Ba mai mult, social-democraţii constănţeni, unii dintre ei, devin extrem de iritaţi când sunt întrebaţi ce vor discuta la şedinţa programată joi. Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a comentat, pe un ton supărat, că nu ştie nimic despre vreo şedinţă, insinuând că probabil cineva face glume pe seama presei. Însă, o şedinţă care ar fi trebuit să aibă loc joi (2 aprilie a.c.) a fost anunţată chiar de preşedintele PSD Constanţa, Nicolae Moga. Ulterior, Moga a declarat că a fost doar o idee şi că între timp s-a gândit mai bine, iar întrunirea a fost „reprogramată” după sărbători. La şedinţa care va avea loc „la o dată ulterioară” urmează să fie discutată şi situaţia colegilor cu situaţii delicate, cum ar fi cea a preşedintelui executiv Nicuşor Constantinescu.

Felix Stroe

Stroe nu vrea, Dragomir – nici el…

În aceste condiţii, s-a speculat că Felix Stroe ar urma să preia funcţia de preşedinte executiv. Contactat de „Replica” de Constanţa, Stroe a respins vehement varianta, declarând că rămâne consecvent asupra deciziei pe care care a luat-o în data de 17 noiembrie 2014, când a renunţat la toate funcţiile din partid, rămânând simplu membru. „Nu mă interesează nici o funcţie, decizia mea de anul trecut este definitivă şi irevocabilă. Rămân simplu membru, nu mă interesează nici un fel de funcţie în partid şi nici administrativă, precum de primar, preşedinte de Consiliu Judeţean sau consilier”, a declarat Felix Stroe. Prin urmare, cin’ să fie, cin’ să fie? Nici Cristinel Dragomir nu doreşte „corvoada”: „Nu mă interesează. Eu sunt secretar general şi funcţia asta o vreau în continuare, consider că la asta mă pricep”.

Făgădău spune că nu există nici un “suspendat” la Constanţa

La rândul său, şi Decebal Făgădău a precizat că nu este interesat de subiect: „Sunt preşedinte la Organizaţia Municipală”. „Oricum, nu există nici un lider de organizaţie la Constanţa suspendat ca urmare a rezoluţiei. Cel puţin eu nu cunosc să fie. Secretariatele sunt cele care pun în aplicare suspendările din funcţii, acolo unde este cazul”, a spus Făgădău, pasând astfel problema „în curtea” nervosului Dragomir. Pe de altă parte, Moga pare convins că rezoluţia se aplică în cazul lui Constantinescu, dar, mai consideră senatorul, nu crede că este cineva dispus să preia frâiele de preşedinte executiv. „Cine nu ştie ce spune rezoluţia, eu vi-o transmit, să o citiţi, şi să o daţi mai departe... să vedeţi în ce cazuri se aplică”, a spus Moga.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108