REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Moraru, fostul șef al Mascaților din Constanța, a plecat de la ACROPO

Moraru, fostul șef al Mascaților din Constanța, a plecat de la ACROPO

Mirela PASCAL 31 octombrie 2022 | 00:00 12616

Fostul șef al mascaților a ”dispărut” de la ACROPO! Emanoil Moraru a fost şef al mascaţilor constănţeni (DIAS, actualul SAS) până în 2010. A ieşit la pensie în 2012, părăsind Poliţia în urma unui scandal cu „imagini deocheate” livrate opiniei publice cu scopul vădit de denigrare a acestuia. Ulterior, Moraru a fost angajat al companiei petroliere GSP, apoi la poligonul de trageri ZIP, pentru ca din 2017 să figureze pe lista de consilieri personali ai primarului Constanţei, Decebal Făgădău. Apoi, a ajuns la ACROPO, însă astăzi nu mai activează în sistem.

Prin 2018, Moraru a ajuns să se ”furișeze” în Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra (ACROPO), când la conducere se afla Constantin Gheorghe.  Iată, însă, că Moraru a dispărut din ACROPO. Potrivit informațiilor noastre, Moraru ar fi dispărut din peisaj anul trecut, atunci când Gheorghe a fost revocat din funcție. Nu știm pe unde s-a aciuat, însă sigur într-o instituție publică, după cum ne-au informat sursele noastre.

Pe vremea lui Făgădău, fostul şef al mascaţilor s-a angajat în cadrul Primăriei Constanţa! Inițial, făcea voluntariat, apoi a ajuns consilier pe probleme de ordine şi siguranţă publică cu acte în regulă.

După ce a ieşit la pensie, în 2012, Emanoil Moraru s-a angajat la Grup Servicii Petroliere însă, la începutul acestui an, şi-a dat demisia. A umblat vorba prin târg că este liber şi fără obligaţii, aşa că a primit propunerea de a pregăti poliţiştii locali din Constanţa. „Deocamdată, trebuie să urmez nişte paşi, dar m-am apucat să pregătesc Poliţia Locală. Mă ocup de ei din toate punctele de vedere, adică îi învăţ limbajul trupului, trebuie să ştie care este distanţa faţă de suspect, cum trebuie să vorbească cu cetăţeanul, să nu mai existe plângeri că sunt aroganţi. Îi voi instrui”, declara Moraru, la acea vreme.

S-a pozat gol, în sala de antrenament

În 2017, a fost implicat și într-un scandal cu poze incendiare și compromițătoare la DIAS Constanța. S-a lăsat fotografiat, dezbrăcat complet, în sala de antrenamente. Într-una dintre fotografii era aparat doar de o mitralieră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Emil Moraru este polițistul care a făcut ordine într-o Constanță care până atunci era dominată de interlopi. În 1994 a pus la punct proiectul Forțelor Speciale și, împreună cu colegii săi, a reușit să curețe în bună măsură orașul. Este poate polițistul de care s-au temut cel mai mult infractorii. Acționa decis, hotărât, eficient. A fost victima unei lucrături de interior, după ce pozele cu el, în postură considerată indecentă, au apărut pe internet de către un luptător DIAS, condamnat penal într-un dosar penal. S-a pensionat după eveniment. Constănțenii însă nu l-au uitat. La câteva luni de la acel incident, Emil Moraru și soția sa au intrat în Irish Pub la o cafea. Cei de la mese l-au recunoscut, s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat. ”Ești cel mai bun polițist”, i-a spus unul dintre ei.
2
0
Adunătură de c***e și bulangii
0
0
Mai Sistemul reacționează! Vai de capul tău. Păi înseamnă că nu îl cunoști pe fostul nostru comandant Moraru. Nu lipsea de la alergări de rezistenta, nu lipsea de la nicio misiune. Mai rar așa ofițer. Dădea anual toate testele fizice la SIAS la București pe stadionul Dinamo și nu a picat niciodată. Era ff bun. Despre pozele alea fotoshopate... Dar bravo lui ca a avut mereu curajul sa protesteze împotriva sistemului polițienesc de atunci. Cum îți imaginezi tu ca 8 ani, adică 2 mandate a fost ales Președinte la Corpul Național al polițiștilor constănțeni. Adică pe tot județul. Mai băiatule, dl. Moraru și băieții din SAS , și cei din trecut și cei de acum sunt niște polițiști f curajoși și sensibili. Tu vezi slăbiciuni ptr că ai frustrări. SAS - OAMENI MINUNATI !!!
8
2
ma, amarato, ma, MIreluta p****l...ce vorbesti fata ? ai ramas fara barfe ? ptiuu...ca sa te ridici in ochii cititorilor, chiar si cu barfe, tre sa stii sa alegi ''subectele'. Pai ma ciumafaia constantei ! tu si linge blide cu cae te inconjori nu va ridicati nici pana la tocul pantofului COMISARULUI MORARU. de nu era el, era razboi si sange in oras cand cu clanurile lui saceanu si armata lui. habar nu ai ce inseamna sa ai valoare si carte si educatie si stil. pt ca iti lipseste ! sper sa fii taxata pt kkt asta de articol dar mai ales pt ca ai decis sa denigrezi un OM de mare valoare profesionala.
9
1
ma, amarato, ma, MIreluta p****l...ce vorbesti fata ? ai ramas fara barfe ? ptiuu...ca sa te ridici in ochii cititorilor, chiar si cu barfe, tre sa stii sa alegi ''subectele'. Pai ma ciumafaia constantei ! tu si linge blide cu cae te inconjori nu va ridicati nici pana la tocul pantofului COMISARULUI MORARU. de nu era el, era razboi si sange in oras cand cu clanurile lui saceanu si armata lui. habar nu ai ce inseamna sa ai valoare si carte si educatie si stil. pt ca iti lipseste ! sper sa fii taxata pt kkt asta de articol dar mai ales pt ca ai decis sa denigrezi un OM de mare valoare profesionala.
7
0
niste jeguri
3
2
Asta a lucrat la mascati, acolo unde se pune accentul pe efortul fizic?! Văd că nu are deloc fibra pe el. Era în stare să sară un gard? Sa spargă o ușă cu berbecul? Văd că în apărarea lui sar unii care se aseamănă și se aduna. Să înțeleg că asta făcea legea in Constanta? Eu știu că justiția face legea, adică pletosul asta trebuia să se ducă unde ii ordonau procurorii, judecătorii. Daca se ducea doar unde voia el, înseamnă că încalca legea. E clar că e un om cu pile in sistemele din Constanta.
2
9
A fost si ramane un profesionist.Sincer era special aveai incredere si siguranta!
9
3
Boca și Bunicu. Mai băieți, ciocu mic. Când ați vândut pozele la Can Can, voi nu realizați ce ați făcut. Acum sunteți fericiți ? Unul mare om cinstit și salva-hau de bau și altul cu riscurile. Moraru a fost p---t ca nu v-a dat în judecată, atunci. Ce vorbiți voi de procese ? Chiar nu va este rușine ? Tot va ascundeți cu nume conspirative, ca turnătorii. Cam asta ați și fost. Toți care comentați nașpa de Moraru. Offff... dormiți mă și voi liniștiți... nu vă mai agitați atâta. Dovediți ca nu sunteți decât niște t**e câte spargeți semințe și suferiți. Voi credeți ca cei care citesc aici sunt p_ _ _ _ _ i ? Hmm
8
5
Suntem litere, nu oameni...
0
6
Suferi, ai ? Bocaaa
6
0
Domnule Nelu eu zic sa aveți grija ce afirmați fără a fi informat ca exista șanse mari sa va treziți cu un proces pe cap.(exista o hârtie de la parchet care va contrazice afirmatiile)
0
8
Zero barat,era în stare să -și vândă propria familie,pentru bani.A încercat combinație cu ăla de la București că,era luat în colimator.I-a vândut pe toți din jurul lui,exact ce i-a făcut lui Cucu și la alții,aia a primit. Și culmea,de la omul lui din Constanța.
3
6
Îmi cer scuze. Suntem accidente biologice. Atât ne duce mintea. Ce sa facem... avem școală cât are dl. Moraru concediu pe an. Ne-am dat seama... adevărat, cam târziu.
8
2
Ordin pe companie , toti popopo ,sa sara in apararea mea !
4
6
Ba SISTEM FORTAT, afla că numele lui Emil Moraru a fost, este și va rămâne brand. Ce ba, nu îți convine ? Sacrifica-te și tu cât a făcut nea Moraru pentru constănțeni și mai vorbim. Dar nu mai ai timp... ești expirat și fizic și psihic. Te macină realizările acestui om de excepție. Da, RESPECT nea Moraru !!!!!!
11
4
Bai ăla, de îți spui MORARU, îți este frică de cine ești cu adevărat? Păi cine spune, ăla este, adică tu. Ai atâtea frustrări și arunci atâta venin, exact ca cei care sunt dați de gol. Săracul de tine... Emil Moraru, cât mi-a fost comandant, a fost un bărbat adevărat și un om foarte demn. Dar făcea caterincă de oamenii p****i. Nu era încruntat și frustrat ca tine. Bai, nu știu cu ce te ocupi acum, dar ai ratat șansă vieții tale ca nu ai avut un șef meseriaș ca Dl. Cms.sef Moraru. Viața o sa va judece pe fiecare, dacă nu cumva a facut-o pana acum.
14
4
Ti-au scris ăștia așa de mult de zici că va-ți futut cu toții între voi!De-aia va umpleti de complimente va e frică să nu va dați în primire între voi!LGBT-istilor voi va puneati peruca și cagule si acum va umpleti de complimente Cuconelor!!
6
11
Asta are atâtea pile, că dacă NASA ar fi fost brand românesc, ar fi ajuns și cosmonaut. Va dați seama ce bine ne-a fost, daca paparuda asta mascată s- a ocupat de energie. Asta e bun la toate, dar în același timp e un fiasco. Acum se ocupa de poliția locală...sa nu fie aroganți...dar paparuda mascată nu e arogantul șef, acceptând slujbe la care nu se pricepe?! Scăparea noastră este să filmam de fiecare dată când avem de-a face cu miliția...fie ea națională sau locală. Milițienii se cred șerifi. Eu as propune, văzând un ins care se filmează cu mitraliera la p u l i c i c a, sa fie testat daca e drogat. Asta are dreptul de a purta arme...asta e o bomba cu fitilul scurt.
9
14
Ooooo, Alexandra, tu comanzi articolul ? Mmm? Ti-,ai uitat trecutul ? Hai, șterge comentariul. Pune-ți slugile s-o facă. Vai de voi.... Rușine...
9
1
Când auzeau Ciorile și Interlopi de Moraru își săpau groapa singuri.
20
2
Bai ala de te semnezi MORARU și scrii despre un asemenea om de valoare așa emanații de gândire plată, nici nu ne putem supăra pe tine. Atâta poți. Săracul de tine...
14
4
Domnul Moraru a fost un profesionist și un exemplu pentru poliția constănțeană.Dar știți cum este la români,cauți numai lucrurile rele cele bune nu au nici o valoare.
19
3
Exista (am vrut sa spun in redactie), in Constanta om mai minunat decat Emil Moraru ? Din punct de vedere al caracterului. Dar neavand cu sa comparati vorbiti tampenii. Se ridica vreunul dintre voi la nivelul bocancului domnului comisar?
21
9
Va-ți adunat aici toate slugile si va linge-ti in c*r si să va dati dreptate,intre voi când te dă afară din serviciu,nu te dă de băiat de treba!!Pacat că nu mai e șef acum când pute-ți să va puneți tâte,buze,si să va faceți botox!El era primul care și le punea pe toate!!
10
18
Mai rar luptator ca Moraru...un militar de cariera ajuns in structurile politiei chiar pe bune.Intrebati pe cei mai batrani despre raidurile de inceput ale lui Moraru et comp. asupra contrabandistilor urmate de actiunile nenumarate asupra gruparilor infractionale si in general aupra derbedeilor.Practic,el este cel care a revolutionat intr-un fel activitatea structurilor de interventie rapida...pana si copiii il cunosteau sau auzisera de el,a fost un mic influencer daca vreti.Inchipuiti-va un pic ce s-ar fi intamplat daca Moraru si ai lui erau fata in fata cu jmekerasul ala cu Mecedesul.Dar,ca orice pamantean,poate a avut si el pacatele lui...dar ca profesionist era no.1 ori ce vedem acum in politie,fara a generaliza,nu ne da mari sperante de bine..
30
7
Ștergând mesajele care nu vă convin, vă discreditați și mai mult în ochii cititorilor. Nu folosesc termeni triviali, cuvinte obscene, pur și simplu nu vă aprob, dar asta nu vă dreptul să respingeți postarea, fiincă , am idei deosebite de ale dumneavoastră. In legătură cu d-l Moraru, pe bună dreptate f. mulți foști colaboratori, îl apreciază și acest lucru îi onoreazâ. Dar, dorim să atragem atenția, încă odată asupra acestui sistem inechitabil de pensionare, care face posibil ca la 45-50 de anii unii să se pensioneze( cu ce pensii...) și apoi să c umuleze pensiile cu salariile în timp ce ingineri, profesori, medici, de mare valoare, sunt pensionați exact când sunt în plenitudinea aptitudililor profesionale. Cred că este limpede pentru toată lumea, mai puțin pentru milițieni!
28
4
Am lucrat cu el la ACROPO,un coleg deosebit de săritor și un om foarte bun! A plecat din 2019 de la ACROPO
26
7
Este adevărat, atunci cand se pomenea de Moraru, ciorile si interlopii erau inspaimantati, aveau parul maciuca de groaza
42
6
Mararu Pârț aru
6
26
Da, oamenii care scriu urât de dl. Moraru ori au avut probleme cu legea, ori erau invidioși pe el ptr că tot timpul era un tip vesel și plăcut. Mi-a fost și mie comandant 14 ani. Nu am avut ce sa-i reproșez vreodată. Pozele alea fotoshopate erau doar un protest împotriva sistemului corupt, care ne dădeau uniforme de intervenție de tot rahatul și nu a vrut să arate decât ca și în fundul gol am merge la intervenții. Așa fac băieții de la SAS. Merg la acțiuni speciale în orice condiții. Cine nu îl cunoaște pe Moraru, mai bine sa se abțină. Mare om, mare profesionist. Un coleg ( fost coleg și cu nevasta-sa) au vândut pozele alea la Can-Can pentru 9.000 RON. Da, 9 poze. S-a aflat adevărul. Ăla care le-a vândut avea și un dosar penal și a scăpat SIAS de la IGP de el ascunzandu-l la SAS Constanța. Nu știu de ce dl. Moraru nu spune lucrurile astea... Le- a descoperit parchetul...
47
13
Da, ai dreptate. Și eu am fost 17 ani la DIAS și SAS ( de 10 ani de când chiar Moraru a schimbat denumirea în toată tara). Moraru a fost cel mai bun comandant al meu. Oamenii care îl critică suferă de mari infirmitati sufletești. Omul ăla chiar a făcut mari lucruri ptr liniștea constănțenilor. Da, tot RESPECTUL. Cei care scriu urat despre el, chiar nu îl cunoașteți. Un om minunat. Pe bune.
45
6
Nu există oameni f buni sau oameni f răi. Suntem rezultatul evoluției noastre biologice printre semenii noștri. Aici, precum elefantul ascuns în cireș, va puteți vărsa veninul pe un om , care a făcut ceva bun pentru Constanța și pe gazetari, oameni ca voi, care din asta trăiesc. Buni sau răi. Păcat. Uitați de tot ce se întâmplă acum în nord-estul țării și mai uitați că, intr-un oarecare moment al evoluției istoriei, oameni curajoși și profesioniști că Dl. Moraru își poate da viața pentru valorile românești. Nu mai judecați oamenii ! Lăsați jurnaliștii sa scrie. Orice. Asta este meseria lor. Lăsați oamenii sa comenteze. Suntem balcanici. Ăștia suntem. Să fim sănătoși cu toții și sa încercăm sa fim mai buni și mai înțelepți.
30
4
Moraru mi-a fost coleg la GSP. Un om valoros care a făcut, într-adevăr, un serviciu aero de căutare și salvare a vieții pe mare. Un om modest și respectuos. Eram medic pe elicopterul MEDEVAC. După 4 ani de zbor, serviciul s-a desființat ptr că barilul de petrol se desene în cap. Am plecat cu toții de la GSP. Inclusiv Moraru. Da, tot respectul pentru pregătirea lui. Un om curajos și care ținea maxim la oameni. RESPECT !
38
8
Irina este băiat. ha,ha,ha. Ala e invidios. Irinel, nebunaticul
18
3
Irinuca, l-ai ratat pe Moraru. Invidioas-o....
16
3
Un POPONAR j***s si ordinar !
8
28
Dl.col.Moraru a fost cel mai bun comandant de SAS din țară. Am lucrat în structura SAS 16 ani. Un om f valoros și f bine pregătit. Un om care a avut mare grija de noi și de verticalitatea noastră ca polițiști. După ce a ieșit la pensie, neinformatilor, a făcut o unitate de Search and Rescue cu 3 elicoptere imense unde a lucrat 4 ani . La Fagadau a lucrat 1 an. Habar nu aveți de valoarea acelui om. Tot respectul dl.Colonel ptr ce ați făcut ptr Constanța. E ușor pentru unii " oameni de presă " sa stea intr-un fotoliu și sa scrie ... Colonelul Moraru, cel puțin cât am lucrat cu dansul, a fost rănit-alături de mulți alți colegi-de vreo 6-7 ori. Și nu s-a plâns niciodată la Replica. Nici la alții. Pentru mine SAS al IPJ Constanța este și va rămâne cel mai bun lucru care l-a avut și îl are Constanța, iar Moraru rămâne o frumoasă legendă. RESPECT SAS, RESPECT DL. MORARU !!!
54
9
Ii place traficul de influenta și amenințările la comanda
13
18
S-a reprofilat, este de mult interlop !
16
22
Da mai Anonimus. Pe gagica aia cu primarul din P Alba , una parca... Antonica de la Replica, a prins-o nevasta-sa. Îți spun eu mai multe. Ea avea un dinte împotriva lui Moraru, d-aia " dezgroapă morții ". Săraca...
16
5
Bai, cine a scris articolul ? Fata care o ardea cu primarul din P. Alba acum vreo 15 ani ? Și a refuzat-o Moraru ? Vai de voi... ziariști de mana a treia...Ăla si-a dedicat meseria ptr a pune ordine în Constanța. S-a dezbrăcat în sala de sport. De ce nu scrieți bai, trădători de valori, despre cei care au luat șpagă și au trădat politia națională. De ce nu scrieți, bai ticăloșilor, ca omul asta a fost invitat la televiziuni nationale de prestigiu la emisiuni despre rezultatele lui. Da, le-am donat saltele pentru minunății lui băieți din SAS, ptr că dormeau prin sala de sport pe parchet. Să vă fie rușine Replica Online !...
40
6
si daca a crapaat sau fugit la rusia , ce ne intereseaza de el , ce pensie are paote ne spui , tot g***r eeee
7
18
POLITIA LOCALA ADEVARATUL GRUP INFRACTIONAL ORGANZAT, search on yt
27
3
Așa, și? Care e știrea, că nu știți unde este? Dați-i un telefon sau mergeți la el acasă dacă aveți curaj, labe triste ce sunteți, nu mai băgați fitile. Plm
43
5
Foarte mulți profesioniști buni au fost înlăturați de la conducerea unor instituții, pentru că deranjau, sistemului îi trebuiau oameni corupți ca cei de la butoane să-și urmărească scopurile meschine și în ziua de azi toate angajările se fac pe criterii politice
49
2
Din pacate avem stilul de a denigra oamenii dupa cateva vorbe sau fotografii. Moraru a fost seful DIAS Constanta in vremea cand masina de inerventie era un mivrobuz TV ( Tudor Vladimirescu ) iar armamentul din dotare era sub orice critica si totusi a reusit sa puna cu cu botul pe labe clanurile lui Saceanu si altele din piata Chiliei faceau ce vroiau in Constanta, a fost injunghiat de t****i si amenitat cu moartea el si familia. A fost selectat pentru cursuri pentru trupe de interventie in America si le-a absolvit cu cele mai mari note, in tara a predat ceea ce a invatat la multe generatii de tineri politisti. Este un tip vesel si placut compune cantece pe care le si canta. O sa spuneti ca am vreo obligatie fata de acest om, nu am ba mai mult in anii 2000 am facut donatii pentru trupele pe care le conducea inclusiv masini impreuna cu alti prieteni fiind socati cand am vazut celipsa de mijloace de interventie aveau. Mi se pare normal sa fiu injurat dupa ce am scris aceste lucruri, suntem romani.
74
7
Asa,si? Care e scopul sau esenta acestei asa zise stiri? Nu aveti ce scrie si scormoniti prin trecut? Nu ma mira cu ziarul asta de kkt
46
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108