REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Moş Crăciun, Pic şi Poc şi pescarul în chiloţi din dantelă au dansat Harlem Shake în Poarta 1

Moş Crăciun, Pic şi Poc şi pescarul în chiloţi din dantelă au dansat Harlem Shake în Poarta 1

Replica API 25 februarie 2013 | 00:00 473

În timp ce unii, care s-au destrăbălat în clase, strâng bani să scape de nota mică la purtare,

În timp ce unii, care s-au destrăbălat în clase, strâng bani să scape de nota mică la purtare,

Au înnebunit toţi puştii din Constanţa! Copii de 12-13 ani au dat curs invitaţiei lansate pe Facebook de a dansa Harlem Shake în zona Poarta 1 a Portului Constanţa . Evenimentul a luat amploare în Constanţa, elevii din mai multe licee filmându-se în timp ce se zbenguiau lasciv în clase. Ca urmare, directorii unităţilor şcolare au transmis că se vor lua măsuri, în sensul sancţionării elevilor, inclusiv cu nota scăzută la purtare sau exmatricularea. Interesant este că, spre exemplu, un puşti de la Liceul Eminescu, ameninţat cu nota scăzută la purtare alături de colegii lui, făcea demersuri duminică în sensul colectării unei sume de bani pentru îmbunarea profesorilor... Revenind la evenimentul Harlem Shake din Poarta 1, facem precizarea că 200 de puşti au răspuns prezent. Prima încercare nu le-a ieşit, în sensul că dansul a durat 20 de secunde, fără muzică, apoi s-au realiniat maşinile, aşa încât să poată auzi toată lumea muzica din boxe. Zbânţuiala tinerilor s-a desfăşurat, pentru câteva momente, la începutul evenimentului, şi sub ochii jandarmilor, sosiţi preventiv la faţa locului.

"Vrem să demonstrăm lumii, că până la urmă, putem să facem ceva frumos, nu ceea ce s-a întâmplat până acum, şi să arătăm lumii că şi Constanţa se distrează, nu face tot felul de escrocherii şi toate cele. Sincer mă aşteptam la mai mulţi oameni, dar vremea nu a ţinut cu noi, este urât afară, totuşi am strâns undeva la 200 - 300 de persoane", a declarat unul din cei care au pus la cale manifestaţia, Ionuţ Cătălin Banu. Tinerii care au venit pregătiţi să danseze nu şi-au uitat acasă îmbrăcămintea "adecvată" unui asemenea dans. Dacă dansul nu are reguli, în sensul că nu există nişte mişcări de dans pe care să le poţi executa, ci totul se face hazardat, după bunul plac al participanţilor, atunci nici îmbrăcămintea nu trebuie să ţină cont de anumite standarde. Astfel, l-am putut vedea pe Moş Crăciun, lângă pescari îmbrăcaţi în ciorapi de damă, "asortaţi" cu chiloţi din dantelă albă sau personaje din alte melodii, precum Pic şi Poc. "Am văzut foarte multe filmări pe internet şi am zis să facem şi noi o chestie d-asta pentru că nu este huliganism, este o chestie frumoasă. Dacă toată lumea face peste tot, s-au văzut şi universităţi care au făcut cu sute de persoane, şi am zis să facem şi noi. Pe Facebook am văzut sute de notificări, zilnic când intram şi vedeam sute de notificări, nici nu mai aveam timp să răspund la mesaje. Credeam că o să ajungă mai puţini decât cei care au venit, dar este ok că au venit atâţia", a declarat un alt organizator al manifestaţiei, Marius Florin Tarnosi. Dacă până acum aţi fost ţinut prizonier într-o temniţă şi nu aţi auzit de Harlem Shake, pentru că asta-i singura posibilitate de a nu fi auzit de această melodie, trebuie să ştiţi că melodia a luat naştere printr-un remix al unui DJ, fiind postată apoi de un blogger cu o filmare dintr-un garaj. "Harlem Shake este un dans din anii 80', care a apărut în America, în cartierul Harlem. Un DJ a remixat piesa în mai şi un blogger a postat o filmare dintr-un garaj, şi de acolo a început toată nebunia, pentru că au ajuns sute de filmuleţe pe internet. Are peste 20 de milioane de vizualizări şi o să bată Gangnam Style - asta e clar. A fost Ai Si Tu Pego, după aceea a fost Gangnam Style şi acum a apărut Harlem Shake. Până la urmă, Harlem Shake este mai ok decât un dans ca şi cum ai călări un cal (cum e cazul Gangnam Style). Fiecare face cum vrea, pentru că este o dezlănţuire, fiecare se manifestă cum vrea el. Are acest succes pentru că fiecare avem câte un gram de nebunie în noi, nu există om care să nu aibă un gram de nebunie. Cei care au făcut în şcoli le-au făcut aiurea, pentru că nu trebuiau să se dezbrace, că noi nu facem ca să ne dezbrăcăm şi să facem semne obscene", a mai adăugat, pentru "Replica", Marius Florin Tarnosi. Reamintim că, în afară de Harlem Shake în şcoli sau în zona Poarta 1, dansul a fost filmat şi într-un mare magazin din municipiu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108