REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mutare inedită în Guvernul Orban: intră la Palatul Victoriei consilieri onorifici de la ONG-uri

Mutare inedită în Guvernul Orban: intră la Palatul Victoriei consilieri onorifici de la ONG-uri

Replica API 9 decembrie 2019 | 01:32 355

Un reprezentant al asociaţiilor civice ieşene a fost numit consilier onorific al ministrului Transporturilor, liberalii spunând că numirea arată că există voinţă pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. Vicepreşedintele asociaţiei “Împreună pentru A8“, Cătălin Urtoi a fost desemnat consilier onorific al ministrului Transporturilor, el precizând că principala sa misiune va fi să monitorizeze etapele realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, potrivit News.ro.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaţilor Marius Bodea susţine că prezenţa asociaţiilor civice în minister arată că există voinţă pentru construcţia autostrăzii.

Cătălin Urtoi, vicepreşedinte al asociaţiei “Împreună pentru A8“ a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că a fost numit în postul de consilier onorific al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, şi că din această poziţie va urmări calendarul realizării autostrăzii care va lega Moldova de Transilvania.

“Şase luni voi fi eu consilier, apoi şase luni va fi Adrian Covăsnianu de la Asociaţia Moldova vrea Autostradă. Nu va fi remunerată această funcţie, deşi cei din minister au propus să fie plătită. Am convenit în cele două asociaţii că nu vrem bani, pentru că nu ne ducem pentru posturi, ci să facem treabă. Nu va fi uşor, această nominalizare ne obligă să luptăm pentru Moldova. Dacă nu se va respecta ceea ce propunem noi, atunci ne vom retrage“, a afirmat Cătălin Urtoi.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru Transporturi, deputatul PNL Marius Bodea a spus în aceeaşi conferinţă de presă că desemnarea unui reprezentant al asociaţiilor civice în guvern arată că există voinţă pentru realizarea proiectului.

“Rolul consilierului este foarte mare. Va reprezenta ministerul în relaţia cu celelalte instituţii, inclusiv cu CNAIR. Poţi lucra inclusiv la hotărâri de guvern care au legătură cu proiectul. Ministrul Transporturilor a vorbit deja cu premierul Orban. Va fi dată o hotărâre de guvern şi se va renunţa la parteneriatul public-privat pentru tronsonul Iaşi-Târgu Neamţ. După ce acest tronson revine de la Comisia de Prognoză la Ministerul Transporturilor vom depune cererea de finanţare pentru obţinerea fondurilor europene necesare studiului de fezabilitate. Vrem să ştim exact cât costă autostrada, iar apoi vedem modul cel mai convenabil pentru a obţine banii, fie că vorbim de fonduri europene sau împrumut de la Banca Mondială“, a spus liberalul Marius Bodea.

Reprezentanţii asociaţiilor civice ieşene au declarat că vor urmări atent fiecare pas pe care guvernul îl va face pentru acest proiect şi că dacă liberalii nu-şi vor respecta promisiunile, atunci “vor păţi la fel ca PSD“.

Şefii asociaţiilor civice speră ca în doi ani să fie finalizate documentaţiile necesare, precum şi licitaţiile, iar din 2022 să se deschidă şantierul pentru autostradă.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reduceti numarul de bugetari. Anulati pensiile speciale. Reduceti salariile si pensiile nesimtite. Eliminati pensionarii din sistemul bugetar. Reduceti salariile celor din justitie pentru injustitia manifestata fata de cetateni.
3
1
DNA sa trimita penalii la puscarie
6
0
Te doare cacatul......
1
2
Normal! Cina sa conduca tara, in afara de vanzatorii de tara. Asta inseamna PNL. Beneficii doar pentru multinationale si pentru oamenii lui Soros. Cei care i-ati votat, sa stati la rand sa - i pupati in fund.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920