REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nancy Pelosi lansează BOMBA: Donald Trump a recunoscut că a dat mită

Nancy Pelosi lansează BOMBA: Donald Trump a recunoscut că a dat mită

Replica API 15 noiembrie 2019 | 00:00 155

sursa foto: The Washinghton Post

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a afirmat joi că preşedintele Donald Trump a recunoscut deja că a dat mită în scandalul Ucraina, care se află în centrul investigaţiei pentru demiterea acestuia, acuzându-l de o faptă care justifică procedura de demitere, potrivit Constituţiei americane, transmite Reuters.

”Mita este acordarea sau a blocarea asistenţei militare în schimbul unei declaraţii publice referitoare la o investigaţie falsă privind alegerile. Aceasta este mită”, a declarat Pelosi, democrata cu cea mai înaltă funcţie în Congres, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai spus că”Ceea ce preşedintele recunoaşte şi afirmă că este perfect eu afirm că este total greşit. Este mită”.

Democraţii analizează dacă preşedintele republican a abuzat de puterea sa prin blocarea ajutorului de securitate în valoare de 391 de milioane de dolari destinat Ucrainei, ca instrument de presiune asupra Kievului, pentru a efectua două investigaţii în beneficiul său politic. Banii, aprobaţi de Congres pentru a ajuta Ucraina, aliată a Statelor Unite, să lupte cu separatiştii din estul ţării susţinuţi de Rusia, au fost furnizaţi până la urmă.

Trump a negat orice incorectitudine.

O altă personalitate importantă, fosta ambasadoare americană în Ucraina, Marie Iovanovitci, va depune mărturie vineri, în cursul celei de-a doua audieri publice în această investigaţie.

Investigaţia pune în pericol preşedinţia lui Trump în timp ce acesta vrea să candideze pentru un nou mandat în noiembrie 2020.

În cazul în care Camera Reprezentanţilor va aduce acuzaţii oficiale împotriva lui Trump, Senatul va organiza un proces în care se va decide dacă trebuue condamnat şi înlăturat din funcţie. Republicanii sunt majoritari în Senat şi nu au arătat că ar susţine demiterea preşedintelui.

Pelosi a mai afirmat în conferinţa de presă că administraţia Trump a ”obstrucţionat” Congresul prin blocarea mărturiilor unor oficiali citaţi să fie audiaţi în cadrul anchetei.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este sora lu iliescu, la amundoi se pare ca a uitat sa la bata cineva la usa. Biden Jr. cand va fi audiat, cand va explica cum de tata Biden senior impreuna cu machiavelica Clinton au creat o firma fantoma in ucraina tocmai pentru ai apara de rusi.Adica de hotii de rusi pe principiul mai bine sa furam noi ceea ce va dam decat sa fure ceilalti. Ei uite ca au venit republicanii si au inchis robinetul, asa ca, mai nancy draga, iate cu veorica si ducetiva...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108