REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Naşterea, gratuită sau nu la Spitalul Judeţean Constanţa?

Naşterea, gratuită sau nu la Spitalul Judeţean Constanţa?

Replica API 17 martie 2016 | 00:04 5470

Sursa foto: momcircle.com

Cât mai costă naşterea în Spitalul Judeţean Constanţa!? Naşterea naturală este metoda recomandată de medici, însă există şi situaţii în care trebuie să se apeleze la o alternativă. Astfel, intervenţia chirurgicală este aleasă de mămici atât din cauza durerilor puternice survenite naşterii naturale, cât şi din cauza unor probleme ce impun cezariana. Ceea ce este neclar însă pentru mămici este tariful care, conform medicilor din Spitalului Judeţean Constanţa, nu ar trebui să fie perceput în cazul în care naşterea are loc în cadrul unei unităţi medicale de stat. Totuşi, mămicile tind să contrazică. Acestea susţin că anumiţi specialişti impun un „tarif standard”.

Aviz viitoarelor mămici: naşterea în Spitalul judeţean Constanţa nu costă nimic! Mai multe mămici constănţene se confruntă cu o problemă ce vizează tariful naşterii prin cezariană în cadrul unui spital de stat. Subiectul a fost dezbătut pe un site de socializare şi nu puţine au fost reacţiile mămicilor. Multe dintre acestea susţin faptul că mulţi dintre medicii ginecologi din cadrul Spitalului Judeţean din Constanţa le comunică din start care este suma pe care o percep în cazul unei astfel de intervenţii. „Eu am născut primul copil cu o doamnă doctor care nu îţi spune chiar în faţă, dar… se sugerează. Atunci am plătit 350 de lei pentru dânsa şi 100 de lei, anestezitul. Pe al doilea copil, cu un doctor care a fost mai direct şi a zis exact preţul pentru toţi, până în 2.000 de lei”, a povestit o mămică. În cazul în care cadrele medicale nu cer de la început o sumă, le dai cât te lasă inima. „Cât vrei şi cât poţi, dacă ai un doctor om” sau „Unii nu cer, dai cât ai” - sunt doar câteva dintre comentariile mămicilor. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa spun că, sub nici o formă, mămicile nu trebuie să plătească naşterea, fie că vorbim de cea natură, ori de intervenţie chirugicală.

“În cadrul spitalului public, aceste intervenții nu costă nimic. În principiu, gravidele nu plătesc, sunt scutite. În cazul în care se prezintă la urgențe și acestea nu pot naște natural sau apar complicații ulterioare care impun intervenția chirurgicală, nu este neapărată nevoie calitatea de asigurat.”, a declarat Vlad Tica, medic ginecolog în cadrul Spitalului Județean Constanța. În cazul spitalelor private, după cum seja se știe, tarifele depășesc 1000 de euro, însă acest lucru nu reprezintă garanția că atât mama, cât și bebeluș sunt feriți de orice complicație. Din contră. În cazul unei complicații, medicii din sistemul privat nu-șia sumă riscul, așa că mămicile sunt transferate la Spitalul Județean Constanța. “Sunt paciente care au venit la Spitalul Județean, chiar dacă au născut într-un mediu privat. Ca și complicații, aceste se prezintă cu sângerări, infecții, probleme chiar și cu nou-născutul”, a adăugat Tica.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar la sotia mea tot la urgenta fiind a nascut la spitalul judetean focsani si a obligato la suma de350 pe zi si nu iau facut decat un ecograf si analize de sange. An rest nimic nici cel putin sai dea o retete sau un consult pana a externao.
0
0
Si da...chiar exista medici care nu cer spaga ...taxa de nastere sau cum vreti sa ii spuneti...eu am nascut acum un an...totul a fost ok ...am avut rezerva asistentele si tot personalul s_au comportat f frumos...iar medicul care m a operat mi-a spus ca nu costa nimic...in spital este gratis...am ramas putin mirata deoarece la primul copil cotizasem si pt medic si pentru anestezist...
3
0
Serviciile medicale in Spitalele de Stat sunt gratuite...insa daca intrebi cat costa...medicii se gandesc ca ai bani...daca tot insisti...nu e vina lor ca accepta banii..asa au fost invatati....de cine ?de noi bineinteles...Ganditi va ca sunt persoane care nu au posibilitati sa arunce cu banii ...si cei care aveti bani si nu aveti ce face cu ei mai calmati va cu "sfanta spaga"...ca voi i ati invatat asa...daca aveti asa multi bani mergeti la privat...spitalul este pentru cei care platesc asigurari de sanatate...si este dreptul lor sa beneficieze de serviciile medicale GRATUITE.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108