REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

NATO construiește în România cea mai mare bază militară din Europa

NATO construiește în România cea mai mare bază militară din Europa

Bianca NEDELCU 19 martie 2024 | 10:30 602

Alianța militară a început să construiască în România cea mai mare bază militară de pe continent. NATO urmărește să-și consolideze astfel capacitățile de la Marea Neagră, pentru a contracara activitatea Rusiei în regiune. Proiectul, în valoare de 2,7 miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro), vizează extinderea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu, situată în apropiere de Constanța. Noua unitate va avea un perimetru de aproape 32 km și se va întinde pe aproximativ 2.800 de hectare.

NATO construieste in Romania cea mai mare baza militara din Europa

Potrivit Euronews, în această săptămână au început lucrările de construcție la infrastructura de bază, precum drumurile de acces și rețeaua de alimentare cu energie electrică. Mai multe piste noi vor fi construite pentru a sprijini operațiunile de diferite tipuri ale aviației militare. 

După încheierea lucrărilor, baza din Constanța va fi mai mare decât cea de la Rammstein din Germania, iar aici vor fi găzduiți aproximativ 10.000 de membri ai personalului NATO și familiile acestora.

Vor fi amenajate hangare pentru activitățile de mentenanță, depozite de stocare a carburantului, muniției, echipamentului și materialelor tehnice pentru aviație, a declarat Nicolae Crețu, comandantul bazei aeriene. Acesta a adăugat că vor fi amplasate și simulatoare de zbor, precum și facilități de cazare și alimentație, magazine, grădinițe, școli, spital, "tot ce este necesar pentru a sprijini operațiunile și misiunile unei baze de această mărime", potrivit stirileprotv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pohta ,dezideratul Occidentului si Americii.... ROMANIA SA DEVINA TEATRU DE RAZBOI ,TARILE LOR SA RAMANA LA ADAPOST...!! IATA POLITICILE BESTIILOR CE AU ,,GUVERNAT,, , INDUCEREA FALSA A SENTIMENTULUI DE SECURITATE LA SCHIMB CU O ROMANIE OCUPATA ,NESUVERANA ,NICI MACAR COLONIE CI SIMPLU =TEATRU DE RAZBOI AL INTERESELOR BESTIEI MONDIALE...!
0
1
Bucurati-va romani! Veti trai în pace! Pentru ca meritati!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108