REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Negocieri la Damen Schipyards Mangalia privind creșterile salariale, promovările și pauza de masă!

Negocieri la Damen Schipyards Mangalia privind creșterile salariale, promovările și pauza de masă!

Replica API 27 iulie 2018 | 00:09 424

Tranzacția între statul român, prin Ministerul Economiei și Damen Shipyards Group privind Șantierul Naval Mangalia s-au încheiat, în prezent a venit rândul sindicaliștilor să se așeze la masa negocierilor cu noii patroni.

Marți, 24 iulie a.c., a avut loc o primă ședință între reprezentanții Sindicatului Liber Navalistul și cei ai Damen Shipyards Mangalia, cu privire la contracutl colectiv de muncă la nivel de unitate.

Un prim punct asupra căruia au căzut de acord cele două părți a fost durata pauzei de masă. Astfel, s-a decis ca începând de la 1 august a.c., pentru următoarele trei luni, să se modifice prevederea din contract privind pauza de masă, urmând ca după această perioadă să se decidă dacă se menține programul sau se va reveni la programul anterior. Conform negocierilor, potrivit sindicaliștilor de la 1 august a.c. „în programul de lucru este cuprinsă o pauză de masă de 45 de minute, neinclusă în durata normală a timpului de muncă”.

Un alt aspect discutat a vizat programul de lucru. „Pentru locurile de muncă unde activitatea se desfășoară într-un singur schimb, programul normal de lucru este de 7,30 – 16,15, cu pauza de masă de 45 de minute, între orele 11,30 – 12,15. Pentru locurile de muncă unde activitatea se desfășoară în schimburi, programul este următorul: schimbul I, între 7,30 – 1,15, cu pauza de masă de 45 de minute între orele 11,30 și 12,15; schimbul II de la 16,15 la 01.00, cu pauza de masă de 45 de minute între orele 20-15 – 21,00”, au precizat reprezentanții sindicatului reprezentativ.

A mai fost discutată și valoarea biletului de odihnă, „părțile au agreat majorarea valorii maxime a biletului de odihnă de la 600 la 750 de lei”.

Vineri, 27 iulie a.c., urmează să aibă loc o nouă ședință de negocieri, unde va se discuta despre promovarea în grilă și creșterile salariale.

Pe de altă parte, se impune menționat că Damen Shipyards Mangalia a dat deja anunț privind angajarea de lăcătuși construcții navale și sudori, cerințele fiind ca aceștia să fie absolvenți de școli profesionale sau licee tehnice de profil, să aibă experiență profesională de minim cinci ani în domeniul construcțiilor navale etc.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mangalia e deja sub Vaslui. Jumatate din locuitori sunt afara. Orasul arata ca dupa inundatii. Santierul e supraindatorat . La Vaslui e bine, ca nu sunt atatea ciori.
6
1
Bai baiet,in loc sa fiti fericiti ca ati gasit stapani noi,care sa va arunce cate o firimitura ,ca sa nu se inchida sandramaua,voi ,imediat incepeti cu mariri salariale!Pai daca pleaca si astia,Mangalia devine al2-lea Vaslui!
7
3
Cu cine zici tu sa devina sindicatele partenere :..cu olandezii , jidanii Europei ???...bai, tu ce ai fumat de dimineata ???!. Nimeni din sefii romani , nu misca , daca nu aproba olandezii !!. O sa aflati si voi !
7
0
Sindicatele sa nu incerce sa inventeze roata si apa calda,sa ia lumina de prin alte locuri cu specific similar si sa nu ia in consideratie imbarligaturile bulibasilor romani,aceiasi din toate timpurile. Sindicatele sa se gandeasca de acum, cum sa fie partenere ale olandezilor,nu ale sefutilor romani, care nu merita incredere nici cat o molecula de apa si care au fost mereu in opozitie cu angajatii,ba chiar ostili. Succes !
2
5
Inca sunt persoane in acest santier care lucreaza cu riscuri si iau 1500 lei ,asa ca sa vedem ce salarii se vor stabilii,altfel urmeaza noi lichidari...
5
1
prima data se negociaza salariul si pe urma pauza de masa ,a ti anceput deja cu stangul
8
1
Daca nu vor acorda salarii competitive cu celelalte santiere navale din Romania nu vor avea sanse sa atraga forta de munca calificata si vor mai pleca si dintre cei existenti. Acum in santier salariul net este sub 2000 lei, se castiga mult mai bine in alta parte...
13
0
programul secretarei mele este sex si facebook
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108