REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nelu Tătaru avertizează: 'Terapia Intensivă trepidează!'

Nelu Tătaru avertizează: 'Terapia Intensivă trepidează!'

Replica API 19 august 2020 | 00:00 1091

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că, în prezent, România are 1034 de paturi complet utilate pentru ATI, însă acest sector ”trepidează”. Tătaru arată că România a trecut de o nouă cocoașă, iar dacă vor fi respectate regulile, atunci am putea avea o scădere a numărului de cazuri.

"Această pandemie nu se tranşează în spitale, ci în prespital, unde avem o transmitere accentuată şi o creştere a numărului de cazuri", a atras atenția Tătaru, informează stiripesurse.ro

Ministrul Sănătății a precizat că, în prezent, sunt peste 4.000 de persoane din corpul medical infectate, 2.000 din personalul auxiliar şi 2.700 din personalul mediu sau care sunt angajate temporar. "Nu ducem lipsă, dar nu trebuie să ne lăsăm pe asta, personalul medical a făcut faţă în această perioadă, dar dacă noi, cei care ar trebui să respectăm nişte reguli, ne lăsăm doar pe corpul medical, vă spun că vom ajunge să colmatăm acest sistem. Trebuie ca acest corp medical să şi facă faţă presiunii, dar trebuie să aibă şi viaţă personală", a spus Tătaru.

Totodată, Tătaru a atras atenția că doar "respectând regulile vom avea o scădere a numărului de cazuri şi a patologiei din spitale".

Tătaru a mai spus că "am trecut de o nouă cocoașă a primului val" al pandemiei și a anunțat că în ultima perioadă la nivel național a crescut numărul paturilor de Terapie Intensivă de la 823 la 1.034, complet utilate. De asemenea, el a precizat că dacă la începutul epidemiei România avea un singur centru de testare RT-PCR, care putea realiza 100 de teste pe zi, acum sunt 133 centre, cu o capacitate maximă de 28.000 teste/zi.

"Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează", a mai spus Tătaru.

De asemenea, oficialul a lămurit şi chestiunea procedurii donării de plasmă, despre care unii au acuzat că este prea birocratică, deoarece se impun prea multe analize.

"O recoltare de plasmă nu este un act banal, impune nişte teste suplimentare, plasma se ia de la cei care nu mai sunt pozitivi şi au anticorpi, se analizează şi se transferă către pacienţii critici care au virusul în sânge şi replicare virală. Analizele sunt necesare pentru a vedea de la cine recoltăm plasma şi la cine facem transfuzia", a spus ministrul, precizând că acoperirea costurilor analizelor se face de către sistemul sanitar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred ca creierul tau..
2
0
cred ca aveam mai multe paturi in aprilie decat acum. ne streseaza in continuare, nu intamplator. ca sa justifice masurile abusive.
2
1
Da,spitalele nu sunt dotate cu echipamente de calitate si in numar suficient,lipsesc medicii infectionisti si deci nu prea sunt persoane cu instructaj corect,sptitalele sunt conduse de manageri politici incompetenti si chiar de multe ori tembeli,iar personalul tinut in mediul cu virusi are toate sansele sa se imbolnaveasca,pe langa oboseala cronica ce poate si ea duce la decese de epuizare. Nu e nimic,poate ca si dupa ce colapseaza sistemul medical batjocorit de stat si de populatie ,de cine apuca,romanii vor fi in stare sa se convinga de toate. De la guverndoar amenzi si alte pedepse. Bafta!
1
1
Singurii care se pot proteja real de virus sunt scafandrii pentru ca au butelie in spate cu aer filtrat de aparate sub presiune. Botnita din carpa are rolul de a exprima supunerea maselor fata de propaganda medicalo politica.
7
1
E vorba si de stres.
2
0
Cum se imbolnaveste personalul medical desi poarta masca? Ca nu cred ca ei nu poarta masca. O poarta si tot se imbolnavesc. Deci masca nu protejeaza. Doar umfla buzunarele pnl usr plus si kwj. Dar asta o veti spune abia cand veti avea vaccin si veti vrea sa l vindeti. Atunci se va termina cu obligativitatea testelor si a mastilor. Banii care se fac acum din masti si teste se vor face din vaccin. Daca veti vedea ca nu se cumpara suficient il veti face obligatoriu. Imi amintesc ca la inceputul crizei cand nu aveati masti purtatul lor nu era obligatoriu ci chiar nerecomandat. Ce hoti ordinari!
10
2
cadre medicale infestate? neglijenta, lipsa materialului sanitar performant in caz,sufocarea sistemului nepregatit pentru asa ceva, indisciplina in mediul spitalicesc , toleranta si neincredere in pandemie!
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108