REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Nelu Tătaru este gata să se vaccineze public și anunță că vom scăpa de virus în următoarele 6 luni

Nelu Tătaru este gata să se vaccineze public și anunță că vom scăpa de virus în următoarele 6 luni

Replica API 4 decembrie 2020 | 00:00 1116

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că s-ar vaccina pentru COVID-19 în mod public dacă asta ar ajuta la convingerea oamenilor că serul este sigur, el afirmând că deşi a fost realizat destul de repede, testele au fost făcute pe eşantioane mari de populaţie şi au dat rezultate bune.

Nelu Tătaru

Întrebat vineri seară într-o emisiune la Antena 3 dacă s-ar vaccina public, după cum au anunţat lideri din alte ţări, Nelu Tătaru a răspuns: "Dacă ajută, da. Eu mă voi vaccina oricum".

El a adăugat că "aceste tranşe (de vaccin - n.r.) care vin la nivelul Comisiei Europene sunt împărţite echitabil tuturor statelor membre" ale UE.

"Nu putem să ne imunizăm decât prin boală sau făcând acest vaccin. Acest vaccin, chiar dacă a fost elaborat destul de repede, are şi siguranţă. Suntem după ani de zile de cercetări în această ştiinţă a vaccinurilor. Evaluarea s-a făcut pe eşantioane mari populaţionale, pe eşantioane care au cuprins şi pacienţi cu comorbidităţi. Evaluarea de faza III ne-a arătat că au eficacitate de 95 - 97%", a spus ministrul Sănătăţii.

În opinia sa, "până spre vară vom mai avea prezenţa acestui virus".

"În primăvară vom ajunge segmentul de populaţie generală să fim vaccinaţi. Este momentul în care vom vedea o scădere a numărului de cazuri, dar trebuie să înţelegem că acest vaccin are şi un rapel, că acest vaccin are o anumită perioadă în care dă acea componentă de anticorpi şi va trebui reevaluat în alt sezon în măsura în care evoluţia se va produce în continuare", a subliniat Tătaru, scrie stiripesurse.ro.

Ministrul s-a referit şi la perioada sărbătorilor de iarnă, reafirmând că nu va exista un aşa-numit lockdown, orice măsuri urmând să fie luate punctual, la nivel local.

"Evoluţia din fiecare localitate va da şi măsura desfăşurării sărbătorilor şi a momentelor religioase. Deci ţine doar de noi să adaptăm nişte restricţii pentru a putea ca la un moment religios să putem petrece cvasinormal acel moment", a spus Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nelutule mai bine te ai ocupa putin de administratiile locale cum ar fi prefecutra CONSTANTA care institue carantina aiurea.Deci,avem micile magazine de cartier inchise si oamenii se inghesuie acum toti in malluri unde s au dublat cazurile covid. Acum avem alte 14 zile in care se va intampla le.fel.Clientii inghesuiti ca sardelele pt ca singurul loc de cumparaturi sunt mallurile.Deci arestati rah...tii de la Constanta care prin ceea ce fac infecteaza tot municipiul.
0
0
Acest ministru nelu tataru se poate vaccina cu o injectie pe baza de vitamine, cine poate sti ce este in fiola? la fel si altii!
3
0
Vreau sa vad cum te vaccineaza unul cu pwlla in kur!
1
0
Asta nu e prea intreg la cap!
1
0
mandru ca sunt contemporan cu Bill Gates. a dezvelit imensitatea idiotilor ce traiesc vremelnic pe acest pamant. carnatul de suPt mine este un exemplu.
1
1
un amanunt important? Ca daca te vaccinezi vei semna inainte un formular care specifica clar ca o faci pe propria raspundere si ca nu poti invinovati pe nimeni de eventualele probleme de sanatate care vor aparea. De ce nu spuneti ca acest vaccin a fost aprobat pe repede inainte si ca a trecut doar prin trei faze de testare in loc de patru? De ce nu spuneti ca din acest motiv nu se cunosc consecintele pe termen lung ale vaccinului asupra sistemului neurologic? Daca vreti sa ne vaccinam trebuie sa fim informati despre vaccin in amanunt. Nu sa ne puneti sa semnam ca ne vaccinam pe propria raspund
2
0
vezi ca e cu programare slugile la coada
0
0
hai ba ma lasi
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108