REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

NESIMȚIREA NU este un HANDICAP, în PARCAREA de la VIVO Mall

NESIMȚIREA NU este un HANDICAP, în PARCAREA de la VIVO Mall

Replica API 17 februarie 2021 | 10:03 3085

Nesimțirea față de locurile de parcare pentru persoane cu dizabilități nu are limite. Câțiva dintre constănțenii care au ieșit marți, 16 februarie, la cumpărături, la Vivo Mall, nu au ținut cont nici de data aceasta de semnele care indică locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități și le-au ocupat fără nicio jenă.

Șoferii care parchează neregulamentar se găsesc peste tot, însă unii chiar întrec limitele decenței. Dacă au maşini bune, consideră că au şi dreptul să parcheze unde vor ei, chiar dacă încalcă legea. În parcările marilor magazine sunt surprinse zilnic astfel de persoane ce nu dau doi bani că au ocupat două locuri de parcare sau că acel loc de parcare este destinat persoanelor cu dizabilități. În aceste ipostaze au fost surprinși, marți, 16 februarie, mai mulți șoferi, care au simțit că au un handicap, în parcarea de la Vivo Mall.

Ce sancțiuni pot primi cei care parchează pe astfel de locuri

Potrivit prevederilor art.100, alin. 1), litera f, din OUG nr. 69/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate ca chiar sunt, nu mai fiti asa de ipocriti, toti astia care comenteaza!!! Va dati asa de sfinti ,toti astia din spatele tastaturii!!!!
0
4
Dragilor, legea prevede 4%din nr total de locuri de parcare sa se asigure ptr persoanele cu dizabilitati, amenda contraventionala o plateste vivo daca nu respecta 4%
0
0
Muistii sunt cei de la Vivo. E de datoria lor sa asigure locurile de parcare pentru cei cu dizabilitati. In speta sa puna un paznic acolo. Dar muistul ala de manager, nah, mai trage niste bani. Nu e bai. Mai dam un mail la austrieci, mai il fute un pic in gura, ca altfel nu merge cu jegurile de la Vivo.
0
2
Gresit. Am observat personal numarul exagerat de locuri din Vivo Mall rezervate pentru handicapati. Niciodata nu vor fi atati handicapati deodata la Vivo Mall! Mai mult de 10% din locuri nu se ocupa de persoanele cu dizabilitati.
0
8
Gresit. Acestia sunt handicapati. Adica fara minte, scoala si 7 ani de acasa.
7
0
Cand vedeti asa ceva urcati-va in picioare pe masinile meltenilor!!! Dupa ce le vor fi indoite capotele si plafoanele carutelor se vor linisti!
4
1
masina confiscata si amenda 50 mii lei
4
3
persoanele cu handicap, trebuie sa obtina de la primarie un permis de parcare pentruu a putea folosi locurile respective, permis care se afiseaza pe bordul autoturismului, Asa stim.
5
2
persoanele cy dizabilitati au un semn in parbriz care indica acest lucru. aceeasi nesimtire se intampla si pe locurile destinate persoanelor cu copii mici...parcheaza toti meltenii si vagaboantele orasului
11
0
Cu articolul asta nu se trezesc
9
0
Eu nu stiu de ce va mai mirati atit cind parcarea de la vivo pentru persoanele cu handicap este mai plina mereu.Asta e nesimtirea romanului. Daca ar putea cocalarul ar intra si cu masina prin autoservire asa de obraznici sunt. Daca nu e lege mai drastica fiecare faced ce vrea.
12
0
Dar de unde stiti ca aia nu erau persoane cu dizabilitati?
2
12
Pana diseara daca dau trei tepe si iau niste lucrari sa tencuiesc si eu un cotet sau un wc in curte cu banii inainte pai imi iau si eu passat, si il parchez in pom de boschetar ce st, ca oricum nu am carnet, nici nu st fraier sa platesc asigurare, si oricum il vand sa imi iau un bmw jmeker tare dupa ce mai dau teapa la cativa fraieri, in rest care mai are nevoie, tencuiesc tavane si wc.uri si daca va cade in cap sau cadeti cu wc.u oricum nu aveti nimic de la mn ca e la negru tot, hahahaha Accept si vouchere
5
1
taranii si maimutele care au trecut de la roaba la masina,dar au ramas prostiinculti,cesa le ceri.doar cu amenda ii civilizezi,pe ei si pe tigani!
15
1
un cacat de audi ,o dacie si un passat .sigur sunt de prin sate de pe undeva ,nu au asigurari ,merg ca chiorii.asta cu audi sigur e handicapat mintal.. nu vedeti cum a parcat?si ,ati reclamat ?le a dat cineva amenda ?nu cred .asa ca ,,,,un mare fas.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468