rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

După 7 ani de la data faptei

Nici cu TESTUL POLIGRAF NU au putut să-i DEMONSTREZE vinovăția! Iată motivele ACHITĂRII

Un bărbat trimis în judecată pentru tentativă de omor a fost achitat, pe motiv că la dosar nu au existat probe temeinice care să demonstreze dincolo de orice dubiu rezonabil, astfel cum impun dispozițiile art.396 alin.2 C.p.p. că inculpatul este autorul agresiunii pentru care a fost cercetat și trimis în judecată. Menționăm că în dosar a fost efectuat și testul poligraf.

Este vorba despre o faptă mai veche. Mai exact, Gheorghe Ș. a precizat că, din august 2012, este despărțit în fapt de soția sa, ce are o relație de concubinaj cu numitul Romică F., locuind împreună la domiciliul acestuia, iar acțiunea de divorț a fost introdusă la data de 17.09.2012 de către soție. Astfel, în ziua de 11.11.2012, în jurul orelor 16.00, persoana vătămată, adică Gheorghe, a mers în vizită la vărul său, care e vecin cu Romică, proprietăți ce sunt despărțite de un gard din plasă din sârmă. Dorind să-și satisfacă necesitățile fiziologice, persoana vătămată s-a îndreptat către toaleta din curte, amplasată lângă gardul de hotar, moment în care a văzut-o pe soția sa și pe Romică spălând autoturismul bun comun, în curtea celui din urmă și s-a adresat către ei spunându-le în glumă: „ce fac îndrăgostiții, spală mașina?", după care a intrat în toaletă, potrivit rolii.ro. Tot din plângere rezultă că, în momentul în care reclamantul a ieșit din toaletă, deschizând ușa cu mâna stângă, a fost surprins de către Romică, acesta încercând să-l lovească direct în cap cu un obiect metalic contondent (țeava sau bară), însă s-a apărat, ridicând mâna dreaptă deasupra capului. Persoana vătămată a fost astfel lovită de trei ori în antebrațul drept, cu o intensitate și rapiditate foarte mari, peste gardul de hotar, după care Romică a luat un topor și a venit la gard cu intenția de a o lovi și cu acesta, însă a intervenit o persoană între ei. Din Certificatul Medico-Legal a rezultat că Gheorghe a prezentat leziuni traumatice care au putut fi produse prin lovire cu corp dur și a necesitat 45-50 zile de îngrijiri medicale de la data producerii lor. ”Leziunile de violență de la nivelul cubital au caracterul celor produse prin autoapărare. Leziunile de violență nu i-au pus viața în primejdie.”, se arată în raport.

Inculpatul a prezentat o altă variantă și a făcut TESTUL POLIGRAF

De cealaltă parte, fosta soție a declarat că totul a pornit de la Gheorghe, care, văzând-o în curtea lui Romică, a aruncat cu o cărămidă înspre ea și a început s-o înjure, acuzând-o că are o relație cu el. Apoi a luat o țeavă metalică și a intrat în curtea respectivă. Atunci au intervenit mai multe persoane pentru a-l potoli, moment în care Gheorghe, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a căzut peste gard. Romică ar fi apărut în curte după ce conflictul era stins. Procurorul de caz a încercat să-l audieze pe vărul inculpatului, însă, în 2013, acesta a decedat, iar polițiștii nu l-au audiat pe timpul urmăririi penale. În septembrie 2015 s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracțiunea de tentativă la omor prev.de art. 32 rap.la art. 188 Cod penal. Continuându-se cercetările, din mijloacele de probă atașate la dosarul cauzei, a rezultat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracțiuni și prin ordonanța din 22.12.2015 s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă la omor în infracțiunea de lovire sau alte violențe. Procurorul a apreciat că, din materialul probator de la dosarul cauzei rezultă vinovăția inculpatului. Cu ocazia audierii sale, inculpatul, adică Romică F., a negat în totalitate comiterea faptei, precizând că a apărut la locul faptei după consumarea stării conflictuale dintre cei doi soți, fapt care, în opinia procurorului, este contrazis de materialul probator de la dosarul cauzei. Totodată, la solicitarea inculpatului, acesta a fost testat poligraf, în 2018. ” Deși plângerea persoanei vătămate a fost înregistrată la organele de poliție la data de 23.11.2012, iar aceasta a fost audiată la 21.01.2013, s-a procedat la audierea martorilor abia începând cu 17.09.2013, continuându-se în luna mai 2014. Deși în cuprinsul plângerii penale precum și în declarația din data de 21.01.2013 persoana vătămată a făcut vorbire de martorul V.C,, în plângere susținând chiar faptul că a fost prezent la incident, organele de urmărire penală nu l-au chemat spre audiere iar la data de 12.10.2013 a intervenit decesul martorului. Inculpatul a negat în mod constant săvârșirea faptei, solicitând încă din faza de urmărire penală testarea poligraf, cererea fiindu-i respinsă de procuror prin ordonanța din data de 22.12.2015, fiindu-i admisă însă în faza de judecată”, potrivit rolii.ro. În cuprinsul raportului se menționează răspunsurile inculpatului la întrebările relevante, consemnându-se că, la întrebarea „I-ai văzut pe Ș.G. și Ș.M. în conflict fizic la 11.11.2012?”, inculpatul a răspuns pozitiv, la întrebarea „L-ai lovit în vreun fel pe Ș.G. în data de 11.11.2012?” răspunsul a fost negativ iar la întrebarea „Te-a lovit în vreun fel Ș.G. în data de 11.11.2012?”, răspunsul inculpatului a fost, de asemenea negativ.

Iată cum a ajuns instanța la o decizie de ACHITARE

Rezultatul testului poligraf a fost: răspunsurile inculpatului la aceste întrebări nu au evidențiat modificări specifice comportamentului simulat. Astfel, instanța a apreciat că, deși nu se poate susține că inculpatul este sincer în toate argumentele prezentate, existând un aspect contradictoriu chiar între depozițiile sale (referitoar la țeava pe care persoana vătămată ar fi luat-o din gard, în cursul urmăririi penale declarând că i-a smuls-o din mâna V.C., în instanță declarând că a aruncat-o spre el), precum și între declarația sa din cursul judecății și depozițiile martorei (referitoare la momentul în care aceasta i-ar fi aplicat soțului său lovitiura cu lemnul, martora susținând că l-a lovit în curtea lui V.C., inculpatul făcând însă referire la un moment ulterior) nici nu se poate susține că materialul probator, în ansamblul său, ar fi demonstrat fără îndoială existența faptei și comiterea sa de către inculpat. În plus, nici una dintre părți nu a înțeles să propună probe suplimentare. În concluzie, declarațiile celor două părți sunt contradictorii, singurul martor ocular confirmă apărarea inculpatului, în sensul că leziunile constatate medico-legal sunt produse în altă modalitate decât prin lovirea persoanei vătămate de către inculpat, iar rezultatul testării poligraf este favorabil acestuia din urmă. Depozițiile martorilor indirecți, prin conținutul lor, nu sunt în măsură să înlăture îndoiala serioasă evidențiată de ansamblul materialului probator. În aceste condiții, nu se poate susține că, la dosar, există probe temeinice care să demonstreze dincolo de orice dubiu rezonabil, astfel cum impun dispozițiile art.396 alin.2 C.p.p. că inculpatul este autorul agresiunii pentru care a fost cercetat și trimis în judecată, pentru a se pronunța o soluție de condamnare. Prin urmare, inculpatul a fost achitat.

Liliana CHIRU

joi, 21 februarie 20193051
Comentarii

00SSS(21 feb 20:48)
Justitie de kkt
01Gelu(21 feb 17:44)
Avem criminalisti, a fost pe vremuri Dumitru Ceacanica, nu a lasat niciun invatacel....marele Panfil e pensionar...sulea spataru. Garcea.
00pizda lunga(21 feb 17:23)
de la harsova a fost judecatoare
120Ptr autoare(21 feb 06:26)
Nu iti este jena cu acest articol?. Copy paste? O sinteza , ceva colaj date si eventual o concluzie? Dar in halul asta? Ori esti proasta ori ne crezi prosti. Uite, asa, Replica a mai pierdut un cititor.
021Exact ca in filmele horror(21 feb 03:39)
Baiatul a fugit cu iapa....iar fata a murit de amigdalite
030Articol de kkt !(21 feb 03:23)
Un hectar de articol , plictisitor , copiat dupa o MOTIVARE a unui Dosar penal ! Intrebarea este : cine este sursa ? Vreo grefiera ? In cautare de senzational publicati balarii cu Gheorghe si Romica care s-au batut pt. o curva !
mai mult...Replica
20 mar 16:18ReplicaVIDEO. Ministrul Culturii, reacție după ce partidul lui Cioloș a propus avort obligatoriu pentru cei fără venituri!

Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, reacționează la declarațiile membrei PLUS, Oana Bogdan, susținute de Dacian...972

20 mar 16:54ReplicaProblemele de la Constanța, către ministrul Culturii: Teatrul de Păpuși, de Operă și Balet și impozitul de la Casa de Cultură730
20 mar 13:06ReplicaȘedință de Consiliu Local cu SCÂNTEI: 'Un copil a fost MUȘCAT de 3 CÂINI, ce spune primarul?'1492
20 mar 14:25ReplicaVicepremierul Daniel Suciu: 'Cazinoul va fi reabilitat, ne-am asumat'

Cu pași sigur, autoritățile înaintează în demersurile făcute pentru reabilitarea Cazinoului, emblemă a orașului...1213

20 mar 16:49ReplicaZona de acces spre Lacul Techirghiol, DEZVOLTATĂ cu fonduri europene! „Vor apărea centre balneare de 4 – 5 stele!”1299
20 mar 15:39ReplicaSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'1213
20 mar 15:44ReplicaINVESTIȚIE de 27 milioane de lei! Sanatoriul Techirghiol va fi etalon pentru România!

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Daniel...1097

20 mar 11:23ReplicaEl este șoferul care s-a RĂSTURNAT de mai multe ori cu MAȘINA, la Medgidia2242
20 mar 10:26ReplicaRADARE în CASCADĂ în Constanța! Peste 100 de vitezomani trași pe dreapta2680
20 mar 00:00ReplicaŞOFER ACHITAT pentru ACCIDENTAREA unui PIETON şi FUGĂ de la locul FAPTEI!

Un bărbat a fost achitat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Decizia a fost...1432

20 mar 23:11ReplicaÎncă puţin şi-i gata! CNAIR mai face un studiu de fezabilitate pentru drumul expres Constanţa - Tulcea1775
20 mar 23:40ReplicaCOPIL DE TREI ANI, atacat de maidanezi. ‘Domnilor şi doamnelor din administraţia locală, pe unde vă plimbaţi cu copiii voştri?’5245
Vremea
11.1°9.3° - 11.1° miercuri, 20 martie 2019
câțiva noriUmiditate: 80%
Vânt: 2.17 m/s din NNE
Presiune: 1026.07 milibari

Loto
6/491421363940
5/4031618232737
joker491012147
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mar 00:00SportIanis, ce-ai făcut? Hagi jr. va fi băgat în ședință de tatăl său pentru că n-a știut să răspundă la întrebarea asta

...942

20 mar 00:00SportSimona Halep își mărește staff-ul: un nou nume în echipa ei pentru Turneul de la Miami

Simona Halep se pregătește de Turneul de la Miami, dotat cu premii totale de peste 9 milioane de dolari. O noutate...632

20 mar 00:00SportOfensiva dură a celor de la Ajax: „Juventus s-a dopat în 1996. Acum vrem răzbunare!”

Fostul team manager şi ofiţer de presă al lui Ajax, David Endt, lansează acuzaţii grave la adresa adversarei...295

20 mar 00:00SportGheorghe Hagi ar putea renunța la Bas Kuipers și Bradley de Nooijer. Ce l-a nemulțumit pe antrenorul Viitorului

Gheorghe Hagi, 54 de ani, antrenorul celor de la Viitorul, e extrem de exigent când vine vorba de evoluțiile...437

Local
20 mar 10:24LocalACCIDENT RUTIER GRAV LA MEDGIDIA! O fată de 17 ani este ÎN COMĂ!

...4074

20 mar 02:19LocalCe planuri are ABADL în privința Lacului Tăbăcărie

Administrația Națională Apele Române- Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral intenționează să...1043

20 mar 02:23LocalŢigări de contrabandă, descoperite de poliţiştii constănţeni. Mai multe persoane au fost reţinute

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au...681

20 mar 02:24LocalRATC, anunț important!

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că, în perioada imediat următoare, se vor...1461

20 mar 02:11LocalNoi locuri de parcare în locul garajelor, pe strada Tulcei

Au început lucrările de amenajare a unei noi parcări în locul garajelor demolate pe strada Tulcei, în dreptul...611

20 mar 02:08LocalTânăr din Murfatlar, prins la volan cu permisul suspendat

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 18 martie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...1134

20 mar 02:05LocalA furat produse cosmetice dintr-un supermarket din Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 18 martie a.c., au identificat un tânăr, în vârstă de 24 de...477

20 mar 02:04LocalOlimpiada Națională de Chimie, organizată la Constanța

În perioada 21-25 martie a.c., Constanța va fi gazda celei de-a LIII-a ediții a Olimpiadei Naționale de Chimie,...324

20 mar 01:52LocalÎCCJ a DECIS: Se rejudecă dosarul Alinei Bica

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația în anulare formulată de Alina Bica. Astfel, s-a fixat...1399

20 mar 02:03LocalÎncepe Festivalul de teatru pentru preșcolari, la Palatul Copiilor

Miercuri, 20 martie a.c., la ora 9,00, debutează la Palatul Copiilor din Constanța Festivalul de teatru pentru...304

Politică
20 mar 00:00PoliticăConducerea ALDE Constanța, mesaj pentru PNL

Conducerea Filialei ALDE Constanța "le mulțumește celor din PNL". Motivul? "Pentru interesul acordat și sârguința...411

20 mar 02:20PoliticăKlaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum pe 26 mai

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la o dezbatere, că vrea să organizeze un referendum în aceeași zi cu...443

20 mar 02:21PoliticăDesemnarea procurorului-şef european: Prima rundă de negocieri între PE şi Consiliul UE are loc miercuri

Prima rundă de negocieri între Parlamentul European (PE) şi Consiliul Uniunii Europene cu privire la desemnarea...346

20 mar 02:09PoliticăProiectul privind alegerea primarilor în două tururi, respins de Comisiile Camerei Deputaților

Comisia juridică și pentru administrație ale Camerei Deputațior au adoptat, marți, un raport comun de respingere la...293

20 mar 02:10PoliticăPrimăria Orașului Năvodari a demarat o serie de acțiuni privind curățenia de primăvară

Primăria Orașului Năvodari a demarat o serie de acțiuni privind curățenia de primăvară, atât pe domeniul public...406

20 mar 02:11PoliticăOrban, despre referendumul pe justiție: Indiferent ce decizie va lua Președintele, PNL va fi alături de demersurile pe care le va iniția

Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că între liberali și președintele Iohannis există un parteneriat...251

20 mar 02:09PoliticăAdjunctul lui Kovesi a DEMISIONAT din funcție!

Marius Iacob a demisionat marți din funcția de adjunct al șefului DNA, potrivit unei declarații a acestuia pentru...763

20 mar 01:58PoliticăDirectorul Apollo Ecoterm Medgidia a fost schimbat din funcție! Ce declară Luminița Vlădescu

Contactată de Cotidianul Replica de Constanța, viceprimarul Luminița Vlădescu a declarat că ceea ce s-a scris în...639

20 mar 01:59PoliticăConsilierul județean PNL Crușoveanu are un mesaj pentru ALDE: „Demonstrați că nu susțineți PSD!”

Consilierul județean PNL Marian Crușoveanu, membru al Consiliului Județean Constanța, le transmite un mesaj...662

20 mar 02:24PoliticăE jale în Aparatul Administrativ: Ministerul finanțelor a dat startul vânătorii 'plimbătorilor de hârtii'

Ministerul Finanţelor a cerut fiecărui minister şi agenţiilor din subordine o situaţie privind atribuţiile...625

Monden
20 mar 00:00MondenAnna Lesko, mai incitantă ca niciodată. Dar fanii nu au fost deloc încântați

Anna Lesko s-a lăsat fotografiată într-una dintre cele mai incitante poziții în așternuturi. Însă, mulți dintre...321

20 mar 00:00MondenAndreea Marin, despre ipostazele sexy în care se pozează. „Mă simt iubită și iubesc”

De mai bine de doi ani, Andreea Marin trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Adrian Brâncoveanu. Cei...388

20 mar 00:00MondenȘtefan Bănică, rol principal în serialul de comedie „Liber ca pasărea cerului”

Ștefan Bănică revine pe micul ecran, într-un serial de televiziune, după o pauză de 14 ani. El va deține unul...197

20 mar 00:00MondenAndreea Bălan se îndoapă cu pastile după stopul cardio-respirator. Ce mult a slăbit

Andreea Bălan (34 de ani) se recuperează după a doua naştere şi este mult mai atentă la programul pe care îl are....326

20 mar 00:00MondenBrigitte Năstase și Florin Pastramă, gesturi interzise la “Ferma”

Scene fierbinţi la “Ferma”, în episodul difuzat marţi seară la PRO TV. Craiul Florin Pastramă face din nou...422

20 mar 00:00MondenFosta soţie a lui Michael Jackson recunoaşte că cei doi copii ai artistului au ca tată un donator anonim

Debbie Rowe, fosta soţie a lui Michael Jackson, a recunoscut că cei doi copii ai artistului au ca tată un donator...291

20 mar 00:00MondenNicki Minaj a adus un tribut victimelor atacului de pe Manchester Arena

Nicki Minaj a adus un tribut victimelor atacului terorist de pe Manchester Arena în timpul unui recital susţinut în...191

20 mar 00:00MondenCreatorii serialului "Familia Simpson" vor marca 30 de ani de la lansare

Echipa de creaţie din spatele serialului "Familia Simpson", James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Matt Selman şi...166

20 mar 00:00MondenNetflix va absenta şi în acest an la Festivalul de Film de la Cannes

Netflix va absenta şi în acest an la Festivalul de Film de la Cannes, unde gigantul din domeniul streamingului video...162

20 mar 00:00MondenTrupa Limp Bizkit, la Electric Castle 2019

Trupa americană Limp Bizkit va participa la ediţia din 2019 a festivalului Electric Castle, care va avea loc la...208

Mapamond
20 mar 00:00MapamondItalia: Salvini blochează accesul pentru o nouă navă de salvare cu 49 de migranţi la bord

Ministrul italian de interne Matteo Salvini, adeptul unei linii dure împotriva migraţiei, refuză să primească în...177

20 mar 00:00MapamondRusia exclude o îmbunătăţire a relaţiilor cu Kievul dacă Poroşenko este reales la funcţia supremă în stat

Rusia a exclus marţi o îmbunătăţire a relaţiilor cu Ucraina dacă şeful statului ucrainean în exerciţiu, Petro...163

20 mar 00:00MapamondOlanda: Drapelele, coborâte în bernă după incidentul armat din Utrecht; Poliţia cercetează motivele atacului

Drapelele au fost coborâte în bernă la instituţiile guvernamentale din Olanda, marţi, la o zi după ce un bărbat a...166

20 mar 00:00MapamondBrexit: Theresa May îi va trimite lui Donald Tusk o scrisoare pentru amânarea ieşirii din UE

Premierul britanic Theresa May îi va trimite marţi sau miercuri preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, o...185

20 mar 00:00MapamondSUA: Pentagonul a prezentat lista proiectelor militare ce ar fi folosite la finanţarea zidului lui Trump de la graniţa cu Mexicul

Pentagonul a transmis luni Congresului SUA, cu o întârziere de câteva săptămâni, o listă cu peste 400 de proiecte...177

20 mar 00:00MapamondGruparea Statul Islamic ameninţă că se va răzbuna după atacul de la două moschei din Noua Zeelandă

Gruparea extremistă Statul Islamic a ameninţat luni că se va răzbuna după atacul de vineri de la două moschei din...202

20 mar 00:00MapamondDesemnarea procurorului-şef european: Prima rundă de negocieri între PE şi Consiliul UE are loc miercuri

Prima rundă de negocieri între Parlamentul European (PE) şi Consiliul Uniunii Europene cu privire la desemnarea...173

20 mar 00:00MapamondAtentatul din Noua Zeelandă a vizat, de fapt, Turcia, susţine preşedintele Erdogan

Atentatul comis de un extremist de dreapta împotriva a două moschei din Noua Zeelandă face parte dintr-o...212

20 mar 00:00MapamondSiria: Forţele antijihadiste luptă împotriva ultimei redute a grupării Stat Islamic

Forţele Democratice Siriene (FDS) au încercuit ultima redută a grupării Stat Islamic (SI) în estul Siriei, unde...181

20 mar 00:00MapamondRepublica Moldova: Tiraspolul instalează „posturi de grăniceri“ în zona de securitate, justificând că doreşte să prevină „relansarea conflictului armat“

Administraţia separatistă de la Tiraspol a instalat în ultimele luni aşa-zise 'posturi de grăniceri' în zona de...187

Sănătate
19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...357

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...518

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1222

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...549

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...696

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...838

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1572

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1101

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...849

27 feb 01:54SănătateVezi Raportul DSP privind decesele la Constanţa din cauza gripei

...883