REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

"Nici nu vreau să-i mai pronunţ numele. Hai să nu ne muşcăm de fund"

"Nici nu vreau să-i mai pronunţ numele. Hai să nu ne muşcăm de fund"

Replica API 31 martie 2012 | 00:00 126

Primarul comunei Saraiu, despre contracandidata sa:

Primarul comunei Saraiu, despre contracandidata sa:

Cum au ajuns să se răfuiască primarul comunei Saraiu, Vasile Băjan, cu patroana "Toporaşului Verde", Dorinela Irimia, asta după o "simbioză" de mai mulţi ani? Nu e de mirare, dat fiind că, după cum precizam într-un material publicat recent în "Replica", atât Băjan, cât şi madam Irimia, se pregătesc pentru a candida la Primăria Saraiu, în cadrul alegerilor locale din vară. Însă şi mai interesant este că, după cum vorbeşte gura lumii, cei doi nu sunt numai adversari politic, ci au ajuns să concureze şi în afaceri, pregătindu-se pentru a-şi dezvolta activităţi de producere de energie electrică eoliană. Astfel, după cum susţin localnicii, în comună au fost înfiinţate, în 2010, două firme având acelaşi obiect de activitate şi aproximativ acelaşi nume: SC Wind Energy Technology Saraiu SRL, cu sediul pe strada Nicolae maraloi nr. 22, despre care se spune că ar fi a cucoanei Irimia, şi SC Wind Energy Technology Dulgeru SRL, de pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 45, care ar aparţine primarului Băjan şi care are sediul în locuinţa unor vecini de-ai săi, "pentru a nu bate la ochi", spun oamenii. Tot aceştia spun că este vorba despre o concurenţă destul de mare, ţinând cont de investiţiile care vor fi făcute în zonă. Sursele noastre ne-au informat că trenurile primăriei ar produce adevărate averi, dacă vor fi închiriate pe termen de 50 de ani, unor persoane juridice, aşa cum s-a întâmplat cu firma Dorinelei Irimia, care ar fi închiriat deja un astfel de teren din islazul comunei. Partea proastă este că nici un ban de la societatea acesteia nu intră în bugetul Primăriei Saraiu. Mai mult decât atât, dorind să-i dea o lovitură de graţie, primarul s-ar pregăti să închirieze, prin firma dânsului, tot pentru 50 de ani, un teren pe care apoi să-l subînchirieze firmelor care se vor ocupa de înfiinţarea parcului de eoliene. O adevărată afacere foarte bănoasă şi fără eforturi, dat fiind că poate încasa mulţi bani doar din chirie, circa 3000 de euro pe an pentru un singur stâlp de eoliană. Numai că edilul are un alt punct de vedere.

Ce spune primarul

"Ambele firme sunt, da fapt, una singură, cu puncte de lucru în ambele localităţi. Întrucât sunt 10 kilometri între Saraiu şi Dulgheru, şi-au găsit un spaţiu şi aici. Am mai auzit, zilele trecute, că am pus eoliene numai la oamenii mei. Păi dacă puteam să pun la fiecare în curte câte o turbină ca să câştige 3000 de euro pe an, o făceam. Dar nu eu hotărăsc unde să fie montate, ci cei de la firma respectivă, care stabilesc unde sunt curenţii de aer mai puternici. Despre firma de care vorbiţi nici nu se pune problema să fie a mea", ne-a declarat Vasile Băjan. În legătură cu contracandidata sa, Dorinela Irimia, primarul s-a declarat profund deranjat de felul în care aceasta îşi face campanie. "Nici nu mai vreau să-i rostesc numele doamnei de la Toporaşul Verde. Îşi face o campanie murdară, incorectă. Eu ştiu că dacă lumea nu mă vrea, pot să mă pun şi în fund, şi în cap. Dar hai să nu ne muşcăm de fund. Îl am pe fostul viceprimar care îmi e contracandidat a treia oară, dar ne întâlnim, dăm mâna împreună, stăm de vorbă, că aşa e civilizat, nu cum procedează doamna", ne-a mai precizat primarul de la Saraiu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108