REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nicolae Ciucă: "PNL susține plafonarea preţurilor de producţie şi a costului energiei"

Nicolae Ciucă: "PNL susține plafonarea preţurilor de producţie şi a costului energiei"

Replica API 18 august 2022 | 00:00 1084

Premierul Nicolae Ciucă a declarat astăzi, că vor fi comunicate măsurile viitoare în contextul creşterii preţurilor la gaze naturale şi energie, după ce luni vor fi transmite toate datele necesare de la Ministerul Energiei şi ANRE.

"Putem să comunicăm pe măsurile pe care le vom lua, după ce vom avea luni datele de la Ministerul Energiei şi de la ANRE. În momentul de faţă partea de reglementare într-o piaţă liberă a energiei aş traduce-o de maniera plafonării. Dacă e nevoie să punem nişte plafoane pentru preţurile de producţie şi costul energiei e o măsură pe care PNL o susţine", a afirmat Nicolae Ciucă, cu ocazia unei întâlniri regionale a liderilor PNL.

"Fiecare dintre aceste decizii vor putea fi luate pe datele pe care le vom primi de la instituţiile pe care le-am menţionat anterior. E absolut incorect şi nedrept să discutăm pe piaţă despre aceste măsuri care vor fi discutate în coaliţie şi cu partenerii sociali”, a mai spus Ciucă.

"Nici ANRE, şi nimeni, nu poate să se joace cu stabilitatea economico-financiară a ţării"

"Nici ANRE şi nimeni nu poate să se joace cu stabilitatea economico-financiară a ţării şi vom lua acele măsuri care se impun, astfel încât să putem menţine efortul pentru compensarea preţului la energie pe care le facem şi pentru funcţionarea economică. Nu voi avea nici cea mai mica reţinere ca, în funcţie de aceste date, să luăm măsurile care se impun. Există consens în coaliţie pe analiza şi măsurile pe care le-am luat până acum”, a completat Ciucă.

"Pe luna aprilie nu s-a reuşit să se închidă facturile şi care e valoarea compensată de la nivelul bugetului, pentru că ne-am asumat să avem o lună plină să vedem cum funcţionează şi apoi să vedem alte decizii. Suntem în august şi încă nu avem închisă luna aprilie.

Am decis ca la nivelul ANRE să se analizeze care a fost evoluţia pieţei energiei de la începutul anului şi până acum, care sunt elementele şi efectele pe care le-au produs cele două ordonanţe şi luni vom decide să continuăm să ne asigurăm că vom proteja cetăţenii vulnerabili şi vom proteja industria alimentară şi IMM”, a mai precizat liderul PNL, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa Ciolacu care dorea plafonare pretzului acum a venit si asta,pai faceti mai PSD plus PNL plafonarea daca asta doriti caci impreuna aveti voturi destule,dar acum doar vorbitzi,cand a fost vorba de marirea preturilor nu ati spus nimic,ati marit preturile pe tacute ca hotzi sa nu auda cineva ce aveati de gand cu toate ca producatori si distribuitori de energie si gaze au incheiat anul trecut pe plus deci marirea nu se justifica economic vorbind.
1
0
01:18 spune adevarul gol golut si nu avem decat o solutie, ciomege pe spinarea lor si un guvern care sa accepte nationalizarea energiei profitand de situatia internationala actuala ca daca ne scapa momentul !!!!?????
0
0
Iti montezi sistem fotovoltaic pe casa, investesti zece mii de euro, esti in zona cu regim de inaltime parter plus un etaj, apoi vine derbedeul ala care primar la Navodari , modifica regimul de inaltime si da autorizatii de construire pentru blocuri parter plus sase etaje langa tine si s-a dus dracului tot. Asta e tara in care traim ! A distrus borfasul toata Mamaia Sat si tine blocat noul PUZ pana isi face plinul iar procuratura sta cu mainile in san.
1
0
1.Din Aprilie pana in August nu au fost in stare sa faca evaluare 2.Totul merge bine vezi Chimcomplex Borzesti care inchide provizoriu pana la sfarsitul anului trimitand personalul cu 75% 3.ANRE si Ministerul Energiei personal de calitate s***a la salarii mari!!Cand nu ai rezultate dai afara si aduci oameni pregatiti,posibil la bani mai putini
0
0
va bateti in continuare joc de populatie
0
0
Esti cel mai babalau prim-ministru din ultimii 30 ani ! De fapt , tu , doar mimezi plafonarea preturilor ! Ati lasat romanii in kurul gol in fata unor companii straine hraparete , cu asa zisa liberalizare a Pietei energiei electrice ! ... Si vine o iarna crunta !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108