REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Nicolae Ciucă preia Guvernul României: „Este momentul să ne apucăm de treabă“

Nicolae Ciucă preia Guvernul României: „Este momentul să ne apucăm de treabă“

Replica API 21 noiembrie 2021 | 00:00 2026

Partidele pare că s-au înțeles până la urmă. Liberalii în frunte cu președintele Florin Cîțu au înțeles importanța momentului și au ales să cedeze poziții importate pentru ca țara să aibă un guvern funcțional. Și social-democrații au înțeles situația și au cedat pretenția de a conduce noul guvern deși erau îndreptățiți să ceară premierul dat fiind faptul că au câștigat alegerile și sunt cel mai mare partid din coaliție și din țară.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă are în față provocare mare. Să facă o echipă funcțională, o echipă care să facă față provocărilor crizei Covid-19 și crizei energetice care face ravagii în Europa și în lume. Faptul că președintele PNL, Florin Cîțu, a decis să îi lase lui Nicolae Ciucă libertatea totală de acțiune arată maturitatea politică a actualului premier interimar, dar și determinarea de a da forță echipei care se va instala la Palatul Victoria, scrie stiripesurse.ro.

Vor reveni probabil vechile comentarii răutăcioase: ”Ce caută un militar să conducă Guvernul României?, Nu se găsea un alt civil?, Ce poate să ne mai dovedească un militar novice totuși în politica mare? Ne conduce omul americanilor...” și multe multe altele izvorâte din prostie pură, răutate... sau pur și simplu dinspre Est.

Generalul Nicolae Ciucă nu mai trebuie să dovedească nimic! Eventual să reconfirme ceea ce a tot dovedit în lunga carieră militară pe care a avut-o. A arătat deja în scurta perioadă în scurta perioadă de premier interimar dintre Guvernele Orban și Cîțu că este un om pe care președintele țării, aliații și țara se pot baza.

Da, este un militar! Un militar care și-a făcut conștiincios studiile la cele mai bun școli de profil din lume (n.a. a absolvit celebra Academie militară americană de la West Point), a urcat prin toate funcțiile militare până la cea mai înaltă - Șef al Statului Major General.

Este un militar în rezervă, dar totuși un om politic. Este senator PNL de Dolj și din această calitate este membru al Guvernului, ministru al Apărării în Guvernele Orban și Guvernul Cîțu. Și tot din această calitate a fost propus și candidat de prim-ministru din partea PNL și a avut deja o desemnare de prim-ministru din partea președintelui României (la prima a renunțat pentru că din cauza constrângerilor de partid nu a putut forma o majoritate, iar al doilea mandat de formare a guvernului e pe cale să îl primească).

Da, este un pro-american convins și un colaborator apropiat al președintelui României. Ambele calități îi aduc un plus de încredere din partea aliaților strategici și din partea președintelui României cu care a lucrat îndeaproape și toate datele arată că aceste relații excelente vor continua și din noua poziție.

Iată de ce Nicolae Ciucă este alegerea corectă în aceste momente. Rămâne să confirme și din fotoliul de prim-ministru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Abia asteptam sa vedem ce treaba cu ciordeli si jefuiri.
0
0
gol daca le dam mwie cu kkt la toti oltenii.
1
0
PNL partidul tradarii nationale. Veti ajunge sub 2 la suta mizerilor
7
1
Republica Secu e pe val inca douajdeani! V.astept la capusni
4
0
in trei ani PNL va fi ca PNTCD. adica ZERO
9
0
rares alt tradator si un bun negociator
7
0
va aliniati!drepti!la stinga!asta stii tu ba ciuca,intelegi ceva din ce semnezi?tumsi veorica dracila,basca doua doze tudose.
5
1
ARE O FIGURA FOARTE INTELIGENTA
1
4
va doresc la toti sa n-apucati sarbatorile Craciunului..asa sa va ajute Dumnezeu...
12
1
defapt este momentul sa furati banii europeni ca pentru ei e asa inghesuiala .
17
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
15
6
Ce treaba sa faca umflatul asta? Doar din gura sa dea ca ordine primeste de mai sus... Papusarii plii
27
3
Sa imi bag pla in ma-ta si in partiul ma-ti. De 7 ani va apucati de treaba fgm de umflat ce esti. Multa mwe cu kkt pnl !!!
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468