REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nicolae Matei petrece sărbătorile în arest. Curtea de Apel i-a respins recursul

Nicolae Matei petrece sărbătorile în arest. Curtea de Apel i-a respins recursul

Replica API 22 decembrie 2012 | 00:00 195

Rămas fără căi de atac,

Rămas fără căi de atac,

Nicolae Matei, primarul din Năvodari, s-a aflat, din nou, în faţa judecătorilor. Vineri, aceştia au analizat recursul edilului după ce Tribunalul Constanţa i-a respins cererea de cauţiune, pentru care a plătit 200.000 lei, privind eliberarea provizorie. Nici de data aceasta judecătorii nu au fost indulgenţi. Şeful administraţiei locale din Năvodari rămâne în arest.

Nebărbierit şi îngrijorat. Aşa s-a prezentat, vineri, Nicolae Matei, în boxa acuzaţiilor, la procesul de judecare a recursului formulat împotriva deciziei Tribunalului Constanţa care l-a menţinut în stare de arest. Susţinut de soţia sa, dar şi de viceprimarul Florin Chelaru, Matei a sperat până în ultimul moment că-şi va petrece sărbătorile alături de familie. Cei trei avocaţi ai edilului au încercat să convingă instanţa Curţii de Apel faptul că judecătorii de la Tribunalul au respins acţiunea fără justă cauză, mai ales că Matei a plătit, în timp util, exorbitanta sumă de 200.000 lei. "Nu ştiu cât de vinovat este, nu ştiu ce se va întâmpla până la finalul cauzei, adevărul este că s-a stabilit o sumă enormă pentru cauţiune, inculpatul (n.red. - Nicolae Matei) fiind obligat ca, într-o singură zi, să strângă aceşti bani, pentru ca apoi să fie respinsă cererea. Aş vrea să cântăriţi astăzi dacă Nicolae Matei merită să stea în arest pentru o faptă pentru care poate fi achitat", a spus, în dezbaterea sa în faţa judecătorilor, avocatul Petre Buneci. Totodată, procurorul de caz, Oana Blendea a cerut instanţei să respingă recursul ca fiind nefondat, arătând faptul că probele existente la dosar concurează cu existenţa faptei şi, implicit, comisă de inculpat, în cauză Nicolae Matei, "mai ales că aceste fapte au fost comise din postura de primar", a spus procurorul. La proces, Nicolae Matei a avut ocazia să-şi spună pledoaria în faţa judecătorului. Ce a spus edilul? "Cunosc foarte bine instituţia eliberării provizorie pe cauţiune. Voi face tot ceea ce impune textul de lege - să nu zădărnicesc aflarea adevărului, care este principalul meu scop. Beneficiez în societate de apreciere, n-am avut antecedente penale , am doi copii minori în întreţinere şi sunt convins că locul meu nu este acolo (n.red. - în arest). Este o adevărată tragedie! Cum aş putea eu să influenţez denunţătorul? Ştiu cine este în spatele acestei acţiuni şi vreau să depun toate eforturile pentru aflarea adevărului", a spus Nicolae Matei în faţa judecătorilor. Judecătorii Curţii de Apel care au instrumentat procesul i-au respins edilului recursului, ca fiind nefondat. Decizia este definitivă şi, astfel, Nicolae Matei şi-a epuizat toate căile de atac. "Nu mai avem ce să facem. Rămâne în arest. Nu mai avem nici o cale de atac", a spus Petre Buneci, unul din avocaţii edilului. "Este o făcătură şi adevărul este că a fost tot timpul provocat. Din toate discuţiile telefonice pe care le-a înregistrat... Dialologul se poartă numai pentru a fi provocat", spunea avocatul, înainte de pronunţarea soluţiei. Prima înfăţişare a lui Nicolae Matei, privind procesul de dare de mită, prin care a fost trimis în judecată, are loc pe 23 ianuarie. De menţionat faptul că şefului administraţiei locale Năvodari i-a fost restituită suma de 200.000, reprezentând cauţiunea privind analiza cererii de eliberarea provizorie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108