REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Nicolăescu: Comisia de anchetă pentru referendum va fi la Senat şi va audia cetăţenii

Nicolăescu: Comisia de anchetă pentru referendum va fi la Senat şi va audia cetăţenii

Replica API 8 septembrie 2012 | 00:00 168

Comisia pentru anchetele de la referendum va fi înfiinţată la Senat, va audia cetăţenii care reclamă abuzurile procurorilor şi există posibilitatea ca membrii comisiei parlamentare să meargă în teritoriu pentru a întocmi rapoarte, a anunţat vineri deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

"Ce s-a hotărât la USL, şedinţă la care am participat aseară? Avem foarte multe sesizări din partea cetăţenilor că au fost agresaţi, că au fost abuzaţi de către procurori. Noi, Parlamentul, nu putem să anchetăm procurori, toată lumea ştie asta, aşa scrie în lege, ca atare, noi dorim să constituim o comisie de anchetă la Senat prin care să stăm de vorbă cu cetăţenii, reţineţi, cu cetăţenii care au fost supuşi unor asemenea abuzuri şi pe baza concluziilor care se vor naşte ca urmare a acestor discuţii, a acestor întrebări, evaluări, vom avea o concluzie la final pe care o vom prezenta public şi atunci ar trebui ca CSM-ul să aibă un punct de vedere: cetăţeanul a abuzat Parchetul sau Parchetul a abuzat cetăţeanul? Noi credem în continuare că mulţi reprezentanţi ai procuraturii au executat comenzi politice, este părerea noastră dar trebuie să o putem să o certificăm, să o argumentăm, să o dovedim cu ce spun cetăţeni. Concluziile vor fi prezentate public în plenul Senatului, după asta vor fi trimise CSM-ului care cred că de data aceasta va uita pe cine reprezintă acolo, adică pe Traian Băsescu", a declarat Nicolăescu la RTV.

El a precizat că este posibil ca membrii comisiei să se deplaseze în judeţele cu cele mai multe reclamaţii deoarece "nu putem să chemăm cetăţenii la Parlament, că presupune costuri să se deplaseze". "O idee a fost - sigur, comisia parlamentară va decide cum va lucra - că noi nu putem să chemăm cetăţenii la Parlament, că presupune costuri să se deplaseze, ci colegii noştri să meargă în acele localităţi unde avem cele mai multe semnale, cele mai multe reclamaţii, cele mai multe petiţii, să stea de vorbă cu oamenii, să întocmească documente şi cu ele să arătăm ce se întâmplă democratic sau nu în România", a indicat Nicolăescu.

USL va cere o comisie parlamentară care să analizeze modul în care se desfăşoară cercetările penale ale procurorilor privind referendumul, au anunţat joi co-liderii Uniunii.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108